26 / 04 / 2024

Çorum'da kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Çorum'da kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grup Başkanı Necdet Biçer, Belediye Meclis Toplantısı’nda çeşitli sorunları gündeme getirerek Belediye yetkililerinden bunlara çözüm bulunması gerektiğini açıkladı.



Çorum Belediyesi’ne 18 Nisan 2014 tarihinde Nadık bölgesinde oturan vatandaşlar tarafından 55 imzalı bir dilekçe verildiğini belirterek sözlerini sürdüren Biçer, Belediye’ye verilen bu dilekçenin kayıt numarasını da söyledi. Bu dilekçeye göre bölgede oturan vatandaşların Nadık’ın kentsel dönüşüm alanı içine alınması talebi bulunduğunu, bölgede tek katlı gecekondu şeklindeki yapılaşmanın Çorum’a yakışmadığını, vatandaşların kendi güçleri ile evlerini yenilemesinin de mümkün olmadığını söyleyen Biçer, “Bu bölge üvey gecekondu mahallesi gibi bekleyen bir bölgedir. En küçük depremde çoğu yıkılacak veya zarar

görecek yapılarda oturanlar korkmaktadır. 55 imzası bulunan bu masumane talep bugüne kadar Belediye’den en ufak bir cevap bile görmemiştir. Bu konunun dikkate alınmasını ve bölgenin kentsel dönüşüm alanı olması konusunda yetkililerden ilgi beklendiğini hatırlatmak istedim” dedi. Konuşmasının devamında Lozanevler, İpekevler, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Nadık bölgesindeki toplu taşıma ulaşım araçlarının yetersiz olduğu konusunun sık sık kendilerine iletildiğini söyleyen Biçer bu konuda da bir düzenleme yapılması gerektiğini, ayrıca Bahabey Caddesi üzerindeki işyerlerinin kaldırım işgalleri nedeniyle yayaların trafiğinin etkilendiğini açıkladı. 



Çorum Haber 


Geri Dön