18 / 04 / 2024

Çorum'da olimpik yüzme havuzu açılıyor!

Çorum'da olimpik yüzme havuzu açılıyor!

Çorum'da yapımına 1993 yılında başlanan ve 16 yılda tamamlanabilen kapalı olimpik yüzme havuzunun, 19 Ağustosta spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak tarafından açılacağı bildirildi



Vali Mustafa Toprak, fuar alanı karşısındaki alanda yapımı tamamlanan kapalı olimpik yüzme havuzu ile Ulukavak Mahallesindeki Tevfik Kış Spor Salonu'nun resmi açılışının 19 Ağustosta yapılacağını söyledi. AK Parti Çorum milletvekilleri ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer'le birlikte bir süre önce Bakan Özak'ı ziyaret ettiklerini anımsatan Vali Toprak, "Bakanımızla yaptığımız görüşmede, Çorum'da uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak iki tesisin açılışını, 19 Ağustos Çarşamba günü saat 12.00'de gerçekleştirmeyi kararlaştırdık" dedi.

Açılış törenine Bakan Özak ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün de katılacağını bildiren Toprak, tesislerin açılışa hazır hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Olimpik yüzme havuzu sayesinde Çorum'da uluslararası müsabakaların yapılabileceğini, ayrıca kentte "su kültürü"nün de gelişeceğini vurgulayan Toprak, kentin ikinci spor salonu olarak yapılan Tevfik Kış Spor Salonu sayesinde de Çorum'da çeşitli şampiyonalar düzenlenebileceğine sözlerine ekledi.

HAVUZ, 10 AĞUSTOSTAN İTİBAREN HALKA AÇIK
Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de, 19 Ağustosta resmi açılışı yapılacak kapalı olimpik yüzme havuzun, 10 Ağustostan itibaren halkın kullanımına açılacağını bildirdi.6-18 yaş grubunun haftanın 3 günü havuzdan yararlanabileceğini anlatan Eğer, yetişkinlere ise akşam saatlerinde seans ayrılacağını kaydetti. Haşim Eğer, havuzdan yararlanmak isteyenlerin belli ücret karşılığında kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi.
AA


Geri Dön