29 / 03 / 2024

Çorum'da TOKİ yatırımları artıyor!

Çorum'da TOKİ yatırımları artıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca. Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Usluyu ziyaret etti. Ziyarette, ilçelere yeni planlanan Konut projelerinde gelinen noktalar değerlendirildi.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca. Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Usluyu ziyaret etti.  Ziyarette, Çorum iline yapılan  TOKİ  yatırımları ayrıntılı olarak değerlendirilerek ilçelere yeni planlanan Konut projelerinde gelinen noktalar değerlendirildi.  Görüşme sonrası Çorum'a Ak Parti döneminde yapılan TOKİ yatırımları ile ilgili açıklamada bulunan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "TOKİ ilimizde bugüne kadar toplam 20 şantiyede 3.488 Konut, 2 Lise, 2 İlköğretim, 4 Cami, 5 Spor Salonu, 3 Ticaret Merkezi, 2 Kütüphane,2 Sağlık Ocağı, Sosyal Tesis. 1 Kamu Hizmet Binası, Engelsiz Yaşam Merkezi. 2 Sevgi Evi (13 Bina). 3 Bekçi Kulübesi. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Binası, 2 Hastane uygulamasını tamamlamıştır. Yapımı tamamlanan 3.488 Konutun; 1.500'ü DarOrta Gelirliler için 1.388'i Alt Gelir Grubu. 160'ı Yoksul Grubu. 440'ı ise Gecekondu Dönüşüm kapsamında yapılmıştır" dedi.  Merkez Celilkırı'nda Cami. İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi İkmali ve TSE Araç Kontrol Merkezi Binası yapımı işlerinin de devam ettiği bilgisini veren Uslu. "Proje ve İhale aşamasında 1.255 Konut çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda; Alaca 2.Etap için başvuru süreci tamamlandı. 7 Blok üzerine 220 Konut ve 1 Büfe için ihale süreci başlatılmıştır. Önümüzdeki günlerde ihale ilanına çıkılacaktır.  Kargı, 275 Konut. Ticaret Merkezi ve Cami projesi için 9 Şubatta Başvuru Toplama süreci başlıyor.  Dodurga. 98 Konut projesi için 9 Şubat'ta Başvuru Toplama süreci başlıyor. 

Çorum Merkez. Osmancık 2.Etap. İskilip. Boğazkale ve Bayat ilçeleri Konut Projeleri ile Sungurlu 300 Kişilik Yurt projesi çalışmaları da devam ediyor. Proje ve ihale çalışmaları devam eden 1.255 konut ile birlikte Çorum'da konut sayısı toplamı 4.743'e yatırım toplamı ise 363 Milyon TL'ye ulaşıyor. Projelerin gerçekleştirilmesinde süreçlerin hızlandırılması ile gerekli kolaylığı sağlayan hemşehrimiz Finansman Daire Başkanımız Ayhan Karaca ve TOKİ Başkanımıza teşekkür ederiz" dedi. (Haber Merkezi) 



Çorum Gazetesi 


Geri Dön