25 / 04 / 2024

Çorumlu sanayiciler, Çorum'a havaalanı kurulmasını istiyor!

Çorumlu sanayiciler, Çorum'a havaalanı kurulmasını istiyor!

Çorumlu sanayiciler, Ordu-Giresun ve Artvin-Rize havaalanı projelerinin birer birer hayata geçirildiğini belirterek, önemli bir ihracat kenti olan Çorum'a da acilen bir havaalanı kurulması gerektiğini düşünüyor.



Çorumlu sanayiciler, Ordu-Giresun ve Artvin-Rize havaalanı projelerinin birer birer hayata geçirildiğini belirterek, önemli bir ihracat kenti olan Çorum'a da acilen bir havalanı kurulması gerektiğini düşünüyor. 


ÇORUM Çorum Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇORUMSIAD) Başkanı Murat Kılıçoğlu, 625 milyon dolar dış ticaret hacmi olan Çorum'un tam destek verdikleri havaalanı projesini acilen hayata geçirmesi gerektiğini söyledi Kılıçoğlu, Amasya-Merzifon Havaalanı'nın 1 Haziran itibariyle 5 ay bakıma alınarak kapatılacağının öğrenilmesiyle Çorum Havaalanı konusunun tekrar gündeme geldiğini ifade ederek, "2015 yılı boyunca toplamda 625 milyon dolar dış ticaret hacmi olan bir şehir olarak Çorum için havaalanı zaruri bir ihtiyaç haline geldi. Yaklaşık 1 milyar lira maliyetle deniz doldurularak yapılan Ordu-Giresun ve Artvin-Rize Havaalanları ülkemiz için gurur verici ve takdirle karşılanan yatırımlardır. Geçen yıl faaliyete geçen Ordu-Giresun havaalanı bölgenin ticari hareketliliğini artırırken büyükşehirlerden hafta sonlan için turistik seyahatleri de fazlalaştırmıştır. Yatırım aşamasında olan Rize-Artvin havaalanı da bölgeye şimdiden heyecan getirmiştir. Bu dört ilin hepsinin toplam dış ticaret hacmi 780 milyon dolar ile neredeyse Çorum ile aynıdır. Nüfus olarak da bu illerden sadece Ordu ilinin nüfusu Çorum'dan fazladır" açıklamasını yaptı Bir dönem 'Anadolu Kaplam' olarak nitelendirilecek kadar girişimci olan Çorum sanayiçileri ve işadamlarının dünya markaları çıkardıklarını aktaran Kılıçoğlu, "Fakat havaalanı eksikliği ile orta ve uzun vadede diğer şehirlerdeki rakipleri ile rekabet edemez .hale gelme tehlikesi vardır. Gelişen dünyaya entegre olmayı hedefleyen yeni girişimci arkadaşlarımız veya aile şirketinin başına geçen işadanılarımız ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını her platformda dile getirmektedirler. Çorum Havaalanı'nın şehrimizin ve devletimizin 2023 vizyonuna eşsiz bir katkı sağlayacağım düşünüyorum" dedi.. 



Kılıçoğlu, etüt ihalesi sonuçlanan Delice-Çorum Demiryolu hattı projesinin de kente büyük katkısı olacağını vurgulayarak, "Yüksek navlun maliyetleri ile rekabetçi piyasalarda dezavantajlı konumda bulunan sanayicilerimiz yük treni sayesinde navlun maliyetlerini azaltacaklar, uygun taşıma koşulları ile ulusal ve uluslararası piyasaya nihai ürünlerini daha rekabetçi fiyatlarla sunma imkânı yakalayacaklar. Tren iç ve dış turizmi de hareketlendirecek" şeklinde konuştu. 


Dünya




Geri Dön