16 / 04 / 2024

Coşkun Doğmuş: MESİAD'ın temel hedefi, kent gelişimine katkı sağlamak!

Coşkun Doğmuş: MESİAD'ın temel hedefi, kent gelişimine katkı sağlamak!

Coşkun Doğmuş: MESİAD, geleceği kurgulamak adına var olan bütün verileri en iyi şekilde değerlendirerek, kent yaşamına, ekonomik gelişmeye, sosyalleşmeye dönük çalışmalar içinde başarılı olmuş iş insanları grubudur.




MESİAD, önyargılardan arınmış, geleceği kurgulamak adına var olan bütün verileri en iyi şekilde değerlendirerek, kent yaşamına, ekonomik gelişmeye, sosyalleşmeye dönük çalışmalar içinde olan ve bu çalışmalarını ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte yapmaya çalışan, birçok alanda da başarılı olmuş iş insanları grubudur. Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD), kentimizde, bölgemizde ve ülkemizde insan yaşamına uygun koşulların yaratılması için, başta ekonomik gelişmeler olmak üzere, sosyal, toplumsal ve kültürel alanda projeler üreterek, fikri önderlik yapmaya çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. MESİAD, kent bileşenleriyle birlikte, sorunları gerçekçi bir zeminde değerlendirerek, çözüm yollannı aramaya ve her olumlu girişime katkı sunmaya çalışan bir gönüllü sivil toplum örgütüdür. 


MESİAD, hiç bir partinin, hiç bir ideolojinin, hiç bir grubun etkisinde kalmadan, kendi öz güveniyle, üretmenin, paylaşmanın, kalkınmanın insan yaşamına katacağı değerler üzerinden çalışmalarını sürdürmektedir. MESİAD, kendi bünyesine din, dil, ırk, sosyal statü ayırımı yapmadan, her türlü düşüncenin kendini özgürce ifade edebildiği ve bu düşüncelerini hiçbir yapının arka bahçesi olmadan, kentimizin kalkınması için dile getirdiği bir platformdur. MESİAD, önyargılardan arınmış, geleceği kurgulamak adına var olan bütün verileri en iyi şekilde değerlendirerek, kent yaşamına, ekonomik gelişmeye, sosyalleşmeye dönük çalışmalar içinde olan ve bu çalışmalarını ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte yapmaya çalışan, birçok alanda da başarılı olmuş iş insanlar grubudur. 

Bu nedenle MESİAD olarak geçmişte olduğu gibi, yerel yönetimlerle birlikte olmak ve geleceğimiz için, çocuklarımız için, kentimiz ve ülkemiz için katkı sunmak. Bu katkımızı yaşamın her alanına taşımak istiyoruz. 

Yeni şekillenen Büyükşehir Yasası ile sınırlar genişlemiş ve hizmetlerin il bazında daha iyi bir planlama kurgusuyla hayata geçme şansı doğmuştur. 


Önümüzdeki süreçte seçimler sonrasında öncelikle, kentin geleceğini belirleyecek ve bütün sektörlerin konumlanması, tarım alanlarının, sanayi bölgelerinin, enerji dolum tesislerinin yerlerinin belirlenmesi gerekir. 

Yaşam alanlarının gelişim aksları, ilçelerle olan tüm bağlantıları gibi kente yön verecek bir planın hayata geçmesi sağlanmalıdır. 


Seçilecek belediye başkanının kentimizin gelişimine vereceği en öncelikli konu planlama olmalıdır. Planlama olmadan kentin değişim ve dönüşümünün sağlıklı olamayacağı bilinmektedir. Okan Merzeci Bulvan'nın yeni hal kavşağından Tarsus Hali'ne bağlanacak olan yolun ilgili ilçe belediyesi tarafından 18 uygulaması yapılması ve D/400 yoluna paralel olarak acilen hükümet nezdinde de girişimlerde bulunarak yapılmasıdır. 


Mersin'in 4/3'ünün kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğu gerçeğiyle süreci başlatılması, turizm, lojistik, tarım ve sanayi alanlarında kenti bir bütün olarak ele alan ve yeni yasayla birlikte genel bir planlamayı hedef alan bir çalışma başlatılmalıdır.


Coşkun Doğmuş/Dünya


Geri Dön