25 / 04 / 2024

Coworking konsepti Türkiye'de yaygınlaşıyor!

Coworking konsepti Türkiye'de yaygınlaşıyor!

Ortak çalışma alanları son yıllarda iş hayatının yıldızı parlayan trendlerinden. Dünyada coworking olarak bilinen ortak çalışma alanları konsepti, birden fazla şirketin ya da bağımsız çalışanın aynı iş ortamını paylaşmasma dayanıyor.



Ortak çalışma alanları son yıllarda iş hayatının yıldızı parlayan trendlerinden. Dünyada coworking olarak bilinen ortak çalışma alanları konsepti, birden fazla şirketin ya da bağımsız çalışanın aynı iş ortamını paylaşmasma dayanıyor. 7 yıl önce San Francisco'da kurulan Citizen Space bu konseptin dünyadaki ilk merkezi. Türkiye'de de adını son zamanlarda daha sık duyuyoruz. Dünyanın en büyük çalışma alanı tedarikçisi Regus tarafından yapılan son araştırmaya göre dünya genelinde iş insanlarının üçte ikisi ortak çalışma ofislerinde çalışanların daha iyi bir iş-yaşam dengesi sağladıklarını, bu sayede kişisel ve çalışma hayatlarındaki zorlayıcı taleplerle çok daha kolay başa çıkabildiklerini bildiriyor. 


Ortak çalışma ofisleri evden çalışanların hayatında da önemli bir rol üstleniyor; yalnızlıktan kurtulma (yüzde 84) ve televizyon karşısında zaman öldürmekle sınırlı bir yaşam tarzından kurtulup sağlıklı bir hayat sürme (yüzde 54) imkânı sunuyor. Regus Türkiye Ülke Müdürü Hakan Atalay, ortak çalışma anlayışının sadece ekonomik sıkıntı çeken yeni şirketler ve şahıs şirketleri arasında değil kurumsal şirketler aasında da popüler olduğunu söylüyor. 




Yeni Hayat


Geri Dön