19 / 04 / 2024

CSO konser binası inşaatına ilişkin 4 soru mecliste!

CSO konser binası inşaatına ilişkin 4 soru mecliste!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası koro çalışma binaları ve konser salonu inşaatı meclis gündemine taşındı. MHP Manisa Milletvekili Erken Akçay, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



CSO konser binası inşaatına ilişkin 4 soru mecliste!


MHP Manisa Milletvekili Erken Akçay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası koro çalışma binaları ve konser salonu inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akçay sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Akçay önergesinde "Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Koro Çalışma Binaları ve Konser Salonu inşaatı  Ankara  Sıhhiye'de 20 yıldır bitirilememektedir. 1992 yılında ulusal mimari proje yarışmasında tasarlanan, 1995'te temeli atılan ve 1997 tarihinde inşaatına başlanan projede şu ana kadar tamamlanma oranı yüzde 85 oranında kalmıştır.


Bayındırlık ve İskan Bakanlığının ihalesi ile başlayan proje son yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında gidip gelmiş, her bakanlığa geçişte ilgili yıl sonunda tamamlanacağına dair açıklamalar kamuoyuna yansımıştır. Kamuoyuna yansıyan açıklamalarda projenin 2012 yılından itibaren her yıl sonu itibariyle bitirilmesi planlanmaktadır." dedi.


"Ankara'ya önemli bir değer katacak olan proje gerek mimarisi gerekse de projelendirme aşamasında kullanılan akustik teknikleri ile Türk sanatının Dünyadaki iftihar eserlerinden birisi olakcak niteliktedir. Buna rağmen, inşaatın başlamasından itibaren geçen 20 yıla rağmen projenin tamamlanmaması ve aylardır herhangi bir çalışmanın yapılmaması ilgi uyandırmaktadır." şeklinde açıklamalarda da bulunan Akçay konuya ilişkin 4 soru sordu.


Akçay'ın soruları

1- Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Koro Çalışma Binaları ve Konser Salonu inşaatının Bakanlığınıza devredildiği tarih nedir?


2- Söz konusu inşaatın tamamlanma oranı nedir? İnşaatın bu aşamasına kadar yapılan toplam harcama miktarı nedir?


3- Söz konusu inşaatın tamamlanması için gereken ödenek miktarı nedir?


4- İnşaatın tamamlanması için ihaleye çıkılacak tarih nedir? Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Koro Çalışma Binaları ve Konser Salonu inşaatı ne zaman tamamlanacaktır?





Geri Dön