20 / 04 / 2024

Çuhadaroğlu Alüminyum yeni yatırımla kapasite artıracak!

Çuhadaroğlu Alüminyum yeni yatırımla kapasite artıracak!

İnşaat sektöründeki mimari uygulamalar için alüminyum kapı, pencere doğrama üretimi ve uygulaması alanlarında faaliyet gösteren Çuhadaroğlu Alüminyum, kapasitesini artırmayı planlıyor.



İnşaat sektöründeki mimari uygulamalar için alüminyum kapı, pencere doğrama üretimi ve uygulaması alanlarında faaliyet gösteren Çuhadaroğlu Alüminyum, kapasitesini artırmayı planlıyor. Son beş yılda her yıl ortalama yüzde 18 büyüme gerçekleştirdiklerini söyleyen Çuhadaroğlu Alüminyum Genel Müdürü Kenan Aracı, "Makine parkımız, üretim alanımız ve binamızın modernizasyonu ve yatırımlarım gündemimize aldık. Buna ek olarak hammadde tedariki planlaması çerçevesinde dökümhane ve üretim kapasitemizi iki katma çıkaracak projeler de dahil, tüm yatırımları 2016 yıl sonuna kadar etap etap tamamlayacağız" diye konuştu. 


Şirketlerin geleceği açısından Ar-Ge çalışmalarının oldukça önemli olduğunun altım çizen Kenan Aracı, son beş yılda firmanın kârlılığı içindeki Ar-Ge harcamalarım yüzde 15 seviyelerinde tuttuklarını kaydetti. Aynı dönemde yeni geliştirdikleri ürünlerin satışlar içindeki payım ise yüzde 50 seviyesine ulaştırdıklarını belirten Aracı, iki yıl içinde bu oranı yüzde 70'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bu doğrultuda gelecek yıllarda öncelikle yeni ürün geliştirilmesi ve daha etkin Ar- Ge faaliyetleri yapılması için araştırma geliştirme merkezi KAPEDAM test laboratuvarlarına bütçe ayırdıklarını anlatan Aracı "Eğer işletmelerin hedefleri günü kurtarmak ise; mevcut ürünlerin cirolarına, satış ve üretim miktarları ve buna bağlı kârlılıklara, orta vadeli hedefleri olan işletmeler, ileriye yönelik daha rekabetçi olabilmek için kapasite kullanım oranlarına ve buna bağlı makine teçhizat yatırımlarına odaklanır. Ama daha kalıcı olan işletmeler, daha uzun vadeli planlama yapan, geleceği gören işletmelerdir. 


Bu hedefi gerçekleştirmenin yolu ise etkin insan kaynağı ve kuşkusuz Ar-Ge çalışmaları" diye konuştu. 

21 ülkeye ihracat yapıyor Sürdürülebilir başarı için 10 yıl önce belirledikleri uzun vadeli hedefler doğrultusunda 60'ıncı yılı girdiklerine dikkat çeken Kenan Aracı, aynı dönemde üretim ve cirolarını beş kat artırdıklarını ifade etti. Aracı, "İhracat parolası ile 10 yıl önce beş ülkeye yapılan ihracat hedef pazarımızı 21 ülkeye ve ihracat rakamımızı da dört katma çıkardık. İhracatın ciromuz içindeki payını yüzde 30 mertebesine taşıdık. Bu amaçla Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde de birçok projeye imza attık" şeklinde konuştu. Aracı, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan gibi kuzeyde yer alan ve soğuk iklimlere sahip ülkeler dışında Suudi Arabistan, Irak, İran, Güney Afrika gibi çöl iklimine sahip bölgelerde de uygulama ve malzemelerinin ihracatının yapılmasını sağladıklarını kaydetti. Aracı, bunun dışında firma ve sistemlerinin akredite olması anlamında Avrupa pazarlarına da stratejik açıdan önem verdiklerini iletti. 


Kenan Aracı; alüminyum profil, ekli alüminyum profiller, alüminyum kapı, pencere ve cephe sistemlerine yönelik üretim yaptıklarım bildirdi. Aracı, ayrıca otomatik döner ve kayar kapı sistemleri, yangın, kurşun ve bombaya dayanıklı güvenlik sistemleri, alüminyum yapı elemanları, taahhüt ve üretim ile mimarı uygulama alanları başta olmak üzere ağırlıklı olarak inşaat sektörüne hizmet verdiklerini ifade etti. Halen 500 kişiyi istihdam ettikleri bilgisini veren Aracı, "Ürün gamımızda alüminyum sistem profilleri, ısı yalıtımlı giydirme cephe sistemleri, ısı yalıtımlı doğrama sistemleri, özel izolasyonlu doğrama sistemleri, ısı yalıtımlı gizli kanat doğrama sistemleri, ses izolasyonlu doğrama sistemleri, ara bölme ve ofis bölme sistemleri, sürme sistemleri, ısı yalıtımlı ve yalıtımsız seriler bulunuyor. Ayrıca bombaya, kurşuna ve yangına dayanıklı güvenlik doğramaları, ışıklık sistemleri, güneş kırıcılar, interax otomatik kapı ve aksesuar sistemleri, inşaat sektörü dışında otomotiv, taşımacılık, makine sanayi gibi farklı sektörlerde ihtiyaç duyulan alüminyum, ham, eloksalli ve boyalı profiller de var" dedi.

 

"Çeşitli testlerden sonra uygulamaya alınıyor" İnşaat sektöründe mimari uygulamalarda kullanılan alüminyum doğrama ve cephe sistemlerinin, genellikle üst düzey sızdırmazlık performansı ihtiyacı olan yüksek yapılarda veya iklimsel olarak yüksek dayanım gerektiren bölgelere öne çıktığından bahseden Aracı, şöyle devam etti: "Alüminyum kapı, pencere ve cephe sistemlerimizin tüm ürün, kalite ve sistem sertifikaları mevcut. Gerektiğinde alüminyum doğrama ve cephe sistemlerinin performansları proje bazında yapılan modellemeler ya da rüzgar tünel testi yapılan değerlendirmeler sonucu çıkan yüklere göre de tasarımlanıyor. Binaların ihtiyaçları doğrultusunda sistemlerimiz ses, rüzgar ve su sızdırmazlık ile statik mukavemet ve deprem testleri yapıldıktan sonra uygulamaya almıyor." İhracatın, ciromuz içindeki payını yüzde 30'a taşıdık. Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde birçok projeye imza attık. 


Eğitime de destek verdiklerini dile getiren Kenan Aracı, "Çuhadaroğlu, sosyal sorumluluk bilinciyle okullar açtı, öğrenci yarışmaları organize etti, mimarları bir araya getiren '4 Mimar 4 Cephe' gibi etkinlikler düzenledi ve bu misyonu sürdürülebilir kaldı. Yine bu kapsamda yeni ve farklı bir müzecilik anlayışıyla kurulan canlı tarih ve diorama müzesi Hisart, bir diğer önemli sosyal sorumluluk projesi oldu. Bu sayede nesilden nesile bu bilgilerin ve görsellerin taşınması sağlanmış olacak. Dioramalar, birebir ölçekli mankenler ve canlandırmalarla akılda kalıcı sunum sayesinde tarihimizi çocuklarımızla buluşturmak ve onlarda tarih bilinci oluşturmak için çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum" dedi. 


Dünya ek


Geri Dön