20 / 04 / 2024

Çukurova Belediye Meclisi İmar Komisyonu'nda olumsuz restorasyon!

Çukurova Belediye Meclisi İmar Komisyonu'nda olumsuz restorasyon!

Çukurova Belediye Meclisinde seçimler yapıldı. Meclis Başkan Vekilleri, katipler ve Encümen üyeleriyle Komisyona girecek üyeler seçildi. Öncekilerle seçimle yenilenenlere baktığımızda pek değişiklik yok.



Çukurova Belediye Meclisinde seçimler  yapıldı. Meclis Başkan Vekilleri, katipler ve Encümen üyeleriyle Komisyona girecek üyeler seçildi. Öncekilerle seçimle yenilenenlere baktığımızda pek değişiklik yok. 

Ben her zaman İmar Komisyonlarında kimler var diye bakarım.  Baktım ki, İmar Komisyonu bir üye hariç aynı kişilerden oluşmuş.  Abeydullah Kolcu, Nuray Yılmaz, Mehmet Esendemir ve Mehmet Saygın yerlerini korumuşlar, sadece Ayça Katlav'ın yerine daha önce Encümen üyesi olan Tayfun Altaş seçilmiş, Ayça Katlav ise Encümen'de görevlendirilmiş. Ayça Katlav, deneyimli bir yüksek mimardır. Üstelik Seyhan Belediyesi İmar Müdürlüğünde 6 yıla yakın çalışmış, tecrübe edinmiştir.  Acaba diyorum, İmar Komisyonunda mı, yoksa Encümende mi daha yararlı olurdu. Çünkü, Belediyelerde imar uygulamaları her zaman şaibelere gebedir ve buna meydan vermemek için İmar Komisyonunda imarı derinliğine bilenlere ihtiyaç vardır.  Soner Çetin'un bu konudaki hassasiyetini de iyi bildiğim için bu komisyonun güçlü olması gerekir diyorum. Abeydullah Kolcu ve Mehmet Esendemir siyasette tecrübeli isimler ama... 

İmar konuları çok çetrefillidir. Bu nedenle bu restorasyonu olumsuz buldum.  Bana göre Ayça Katlav'ın bilgisi ve birikiminden yararlanılabilirdi.  Ne diyeyim, böyle olmuş bir kez...  Allah kılı kırk yaracak kadar dürüst olan ABEY'e kolaylık versin. 


Adana Toros 




Geri Dön