07 / 05 / 2024

Çukurova Belediyesi Jurassic Park'ta ısrarlı!

Çukurova Belediyesi Jurassic Park'ta ısrarlı!

Çukurova Belediyesi Meclisi, önceki gün yaptığı Ağustos toplantısında Doğal Park -2 üzerinde Jurassic Park yapılması ile ilgili kararın gözden geçirilerek düzeltilmesi için verilen önergeyi reddetti.



Çukurova Belediyesi Meclisi, önccki gün yaptığı Ağustos toplantısında Doğal Park-2 üzerinde Jurassic Park yapılması ile ilgili kararın gözden geçirilerek düzeltilmesi için verilen önergeyi reddetti. 


Kararın alındığı Şubat toplantısında projeye red oyu veren iki CHP meclis üyesinden biri olan Çukurova Belediyesi CHP Meclis Üyesi Vahap Çolak'ın önergesi Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in konuşmasının ardından başka kimseye söz hakkı verilmeden alelacele oylandı. Vahap Çolak önergesinde mcclisin verdiği kararın Parkın yönetiminin Belediyeye ait Çukurova İmar A.Ş.'ye 10 yıllığına verilmesi yönünde olmasına karşın Çukurova İmar A.Ş.'nin 30 dönümden fazla alanı üstelik 15 yıllığına müteahhit firmaya kiraya verdiğini belirterek kararın yeniden gözden geçirilmesini istemişti. 


PARKTA 14 İŞLETME OLACAK


Soner Çetin konuşmasında projenin iptali için açılan davada verilen karara saygılı olacağını da açıkladı. Öte yandan inşaat çalışmaları devam eden "Jurassic Park"'m Eyliil'dc bitirilmesi planlanıyor. Şirketin giriş ücretlerini 5 lira civarında ayarlayacağını iddia eden Çetin, beton parkta ağaç kesilmeyeceğini ve dökülen betonların üzerine dinozorlar yerleştirildikten sonra toprakla kapatılacağını ifade etti. 'Ağaç kesilmeyecek. Bir ağaç kesildiğini ispatlayan olursa istifa ederim" diyen Çetin öte yandan Park içerisinde kafeterya, pastane gibi 14 tane işletmenin yer alacağını söyleyerek işletme mantığı ile yapıldığını itiraf etmiş oldu. 



TMMOB: PARK HALKA RAĞMEN ÖZELLEŞTİRİLEMEZ


Perşembe günü yapılan Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu Toplantısı, olağanüstü toplanarak "Sabancı Doğal Park 2 içerisine Jurassic Park yapımı" gündemi görüşülmüştü. Söz konusu görüşmelerde yer alan TMMOB  Adana  İl Koordinasyon Kurulu, basma servis edilen haberlerde görüşlerinin yanlı ve eksik ifade edildiğini belirterek, yazılı basın açıklaması yaptı. 


İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, TMMOB'nin yalnızca girişin ücretli olmasına karşı çıkarak projeyi olumlu bulduğu yönündeki habere cevap verdi. 


"TMMOB Adana II Koordinasyon Kurulu olarak kamuya ait alanların üstelik imar planlarında botanik park/yeşil alan gözüken ve halka rağmen özelleştirilmesiyle ticari kapsamda işgaline karşı olduğumuzu her fırsatta ifade etmiş bulunmaktayız" dedi. Jurassic Park'ın yapımında izlenen süreç, alman meclis kararından bugünkü inşa aşamasına kadar hatalar ile yürütüldüğünü söyleyen Kavi, "Bu olaya karşı olan mahalle sakinlerinin bu yanlıştan geri dönüş için yürüttüğü çalışmalara kulak verilmelidir" dedi.



Evrensel




Geri Dön