29 / 03 / 2024

Çukurova Belediyesi şantiye arazisini satışa çıkardı!

Çukurova Belediyesi şantiye arazisini satışa çıkardı!

Çukurova Belediyesi, ilçenin tam ortasında kalan ve halen iki şantiyenin birden hizmet alanı olarak kullandığı 38,6 dönüm yeri ticaret ve konut alanına dönüştürerek satışa çıkardı.



Çukurova Belediyesi, ilçenin tam ortasında kalan ve halen iki şantiyenin birden hizmet alanı olarak kullandığı 38,6 dönüm yeri ticaret ve konut alanına dönüştürerek satışa çıkardı.  Başkan Soner Çetin, "Halk pis koku ve tozdan, belediye ise borçtan kurtulacak, herkes ve her kesim rahatlayacak" dedi. Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri de dikkate alan Çukurova Belediyesi, imar planında ticaret ve konut alanına dönüştürdüğü şantiye alanlarını satmaya karar verdi. Kireçocağı Mahallesi (100. Yıl) 7811 ada. 2 no'lu parseldeki 38 bin 657 metrekarelik mevcut şantiye alanlarına gece ve gündüz yüzlerce çöp, asfalt ve binek aracının giriş çıkış yapıyor olması ciddi yakınma konusu. Ne kadar özen gösterilirse gösterilsin çöp kokusu ve toz çıkışına sahne olan, ayrıca yoğun trafik nedeniyle gürültüye de yol açan şantiye alanları, imar değişikliğinin ardından ticaret ve konut alanı olarak tescillendi. 


"MECLİSTEN GEÇTİ, BÜYÜKSEHİR ONAY VERDİ" 

Zamanla şehrin ortasında kalan mevcut şantiye alanları, Çukurova İlçe Belediye Meclisince ticaret ve konut alanına dönüştürüldü. İlçe meclisinden geçen bu karar daha sonra  Adana  Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da onaylanınca imar açısından herhangi bir engel kalmadı. Peş peşe verilen iki kararın ardından Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, etrafı konutlar ve iş yerleriyle çevrili haldeki 38 bin 657 metrekare alanın tek parça olarak satılmasına kararverdi. Satışın 2886 sayılı Kamu İhale Kanununa göre açık ihale usulüyle 5 Ağustos'ta yapılacağını belirten Çetin şu değerlendirmeyi yaptı: "Polis Kriminal Laboratuvarı'nın güneyindeki bu bölge yıllar önce şantiye alanı olarak değerlendirilmiş. Ancak zamanla şehir büyüyünce bu şantiye ilçenin ortasında kaldı.  Etrafı büyük apartmanlar ve iş yerleriyle dolu bu bölgeyle ilgili çok şikayet aldık.  Tozu, gürültüsü, ne kadar dikkat etsek de kötü kokusu ile etrafa rahatsızlık veriyordu. Kent açısından da nahoş bir görüntü oluşturuyordu. Düşündük ve buradaki şantiyeleri şehrin dışına taşımaya, mevcut yeri de ticaret ve konut alanı olarak satmaya karar verdik. Dört-beş yaraya birden merhem olacak bir iş yapacağız." Şantiyelerin birkaç güne kadar taşınacağını belirten Başkan Çetin, "kaçırılmayacak bir fırsat" diyerek ihaleye katılma çağrısında bulundu: "Adana genelinde 38657 metrekare büyüklüğünde tek parça arsa bulmak zor; bu arsa çok büyük bir avantajdır. Yatırımcılar gelin, şeffaf ve açık ihale usulüyle yapılacak ve TV'lerden canlı yayınlanacak olan bu ihalemize katılın. İhaleyi en yüksek teklifi veren kazanacak. Tasarruf tedbirleri ve gelir artırıcı çalışmalarıyla borcu belli bir noktada tutmayı başaran belediyemiz bu satışla borçsuz belediye olacak, projelerimize ve hizmetlerimize daha rahat devam edebileceğiz" şeklinde konuştu. 


Adana Meydan


Geri Dön