29 / 03 / 2024

Çukurova Belediyesi'nden TMMOB vizesi olmayan projeye ruhsat yok!

Çukurova Belediyesi'nden TMMOB vizesi olmayan projeye ruhsat yok!

Çukurova Belediyesi, "Sağlıklı kent" hedefine yönelik olarak Türkiye'de bir ilke daha imza attı ve TMMOB bünyesindeki 8 meslek odasıyla protokol imzaladı. Ruhsat için başvuran projelerde TMMOB vizesini şartı aranacak...



Çukurova Belediyesi, "Sağlıklı kent" hedefine yönelik olarak Türkiye'de bir ilke daha imza attı ve TMMOB bünyesindeki 8 meslek odasıyla protokol imzaladı. Ruhsat için başvuran projelerde TMMOB vizesini şart koşan protokolle ilgili olarak Başkan Soner Çetin, "Çukurova Belediyesi, Oda Sicil Belgesi olmayan projelere artık inşaat ruhsatı vermeyecektir" dedi. Çetin'in yaklaşımı övgüyle karşılandı.

 

TMMOB'A BAĞLI SEKİZ ODAYLA ANLAŞMA 

TMMOB'a bağlı inşaat, mimarlar, makina, elektrik, jeoloji, jeofizik, harita-kadastro ve peyzaj mimarları odalarıyla bir araya gelen Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli Yapılaşma" amaçlı bir protokol imzaladı. 

Protokolün Anayasa, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu, 6235 sayılı TMMOB Kanunu'nun ilgili hükümlerine uygun olduğunun altını çizen Başkan Soner Çetin, "Bu protokolün çok güçlü bir yasal zemini vardır" diye konuştu. 


ODA VİZESİ YOKSA RUHSAT VERİLMEYECEK 

Sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma faaliyetini amaçlayan bir protokol hazırladıklarını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, müteahhitler, mühendisler, mimarlar, yapı denetim firmaları ile kamuoyuna şöyle seslendi: Belediyemize yapı ruhsatı almak için başvuran her proje sahibi TMMOB'a bağlı ilgili meslek odasının Oda Sicil Belgesi / Sicil Durum Belgesi ile başvurmalıdır. Başka bir deyişle Çukurova Belediyesi, Oda Sicil Belgesi olmadığı takdirde inşaat ruhsatı vermeyecektir. 


"DİĞER BELEDİYELERE DE ÖRNEK OLMALI" 

TMMOB IKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, gösterdiği özveri ve hassasiyet için Başkan Soner Çetin'e teşekkür ederken İMO Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana'da daha sağlam ve estetik binaların önünü açacak protokolün diğer belediyelere de örnek olmasını istedi. "Kentleri planlı yaparsak cennet olur, plansız olursa cehennem" diyen MMO Başkanı Hüseyin Atıcı gibi JMO Başkanı Melih Baki de protokolden "Kamu yararı ve insan hayatı için çok anlamlı, çok önemli" diye söz etti. Mimarlar Odası Başkanı Bekir Kamışlı da törende "TMMOB'u işlevsizleştirmek isteyenlere güzel bir cevap oldu" dedi


Adan Çukurova Press


Geri Dön