24 / 04 / 2024

Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale yapılacak!

Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale yapılacak!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni bir modelle ihaleye çıkılacağını bildirdi.



Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni bir modelle ihaleye çıkılacağını bildirdi. 


Elvan, kentte sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı makamında ziyaret etti. 


Elvan konuşmasında, yörenin bir çocuğu olduğunu ifade ederek, Mersin'den milletvekili adayı olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.


Mersin'in, Türkiye'nin önünü açabilecek önemli bir il olduğunu vurgulayan Elvan, yerel yönetimler başta olmak üzere toplumun tüm kesimleriyle birlikte "ortak aklı" harekete geçirerek, kent için çalışmayı arzu ettiklerini anlattı.


Kente yapılacak her hizmetin tüm Mersinlilere hizmet edeceğine dikkati çeken Elvan, şunları söyledi:


 "Bir seçim sürecine girdik. Bu sürecin 'demokrasi şöleni' şeklinde yürümesini ve insanların birbirlerine hoşgörü içerisinde davranışlarda bulunmasını, ayrıca samimi bir ortamda geçmesini diliyorum. Demokrasinin olgunlaştığı ülkelerde seçim süreçleri birlikteliği daha da güçlendirir. Daha önce de milletvekili olduğum dönemlerde bunların örneğini yaşadık. Diğer partilerin yöneticileriyle bir araya geldik, onlarla ilin sorunlarına yönelik görüşmeler yaptık. Hiçbir zaman bundan rahatsız olmadım, neticede hangi partiden olursak olalım bu ülkeye hizmet için buradayız. İnşallah birlikte yeni dönemde güzel şeyler üreteceğimize, Mersin'in ayağa kaldırılmasına, gerçekten söz sahibi olabileceği modern bir kente dönüşmesine birlikte katkı sağlayabileceğimizi düşünüyorum."


- Çukurova Bölgesel Havalimanı


Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda gelinin süreçle ilgili de bilgi vererek, yap-işlet-devret modeliyle projenin ihale edildiğini ancak kazanan firmanın iflas ettiğini hatırlattı.


Yeni bir ihale süreci başlatıldığını bildiren Elvan, "Bu ay ihaleyle ilgili tarih verilerek açıklama yapılacak. Süratle, yeni bir modelle yapılacak. Çünkü daha önce süreler yarıştırıldığı için ciddi bir sıkıntı yaşanmıştı. Şimdi yeni bir modelle, ihalesine çıkılacak. Açıkçası bir sıkıntı görmüyoruz. Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın en kısa sürede Mersin'e kazandırılması lazım. Bu turizm, sanayi ve tarım açısından önemli. Biz bunların takipçisi olacağız" diye konuştu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da geçmişte ortak hareket edilmediği için Mersin'in bugün hak ettiği noktada olmadığını vurguladı.


Hep birlikte mücadele edilmesiyle kentin daha iyi yerlere gelebileceğinin altını çizen Kocamaz, şöyle devam etti:


"Hiç kimse yapılmış hizmeti sırtına alıp götürmüyor, neticede hepsi halkın refahı ve mutluluğu için yapılıyor. İnşallah bu seçim neticesinde ülkemiz rahata erer, birlik ve beraberlik içerisinde yeni ufuklara doğru ilerler. Biz, bütün siyasi partilerimize başarılar diliyoruz. Haziran ayından sonra çok değişik nedenlerle hükümet kurulamadı ama hiç olmazsa bundan sonra özellikle de bu kadar şehit hadisesinden sonra, bu kadar kandan sonra herkes biraz daha duyarlı olarak, biraz daha ülke menfaati doğrultusunda bazı çekincelerinden arınarak, ülkenin birliği ve bütünlüğü için birleşecektir diye umut ediyoruz."


- CHP İl Başkanlığı'na ziyaret


Elvan, Büyükşehir Belediyesi'ndeki ziyaretinin ardından CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, İl Başkanı Abdullah Özyiğit'e seçim çalışmalarında başarılar diledi.


Burada da seçimlerin, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunun üzerinde duran Elvan, sükunet içerisinde geçecek, samimi bir seçim atmosferinin yaşanmasını arzu ettiklerini söyledi.


Bir gazetecinin sorusu üzerine, ziyaretlerin koalisyon çalışmalarıyla bir alakası olmadığını vurgulayan Elvan, nezaket ziyaretinde bulunduklarını anlattı. 


CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ise Mersin'in ülkeye kazandırdığı katma değerin çok da karşılığını alabilen bir kent olmadığını belirterek, "Önümüzdeki süreçte bu diyaloğun sürdürerek, Mersin'e güç ve kuvvet katılması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.


AA 


Geri Dön