26 / 04 / 2024

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi 16 Mayıs'ta!

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi 16 Mayıs'ta!

DHMİ, YİD kapsamından çıkartılarak öz kaynaklarla yapılmasına karar verilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale sürecini belirledi. İlk ihale, altyapı tesislerinin yapımı için 16 Mayıs'ta yapılacak.



DHMİ, YİD kapsamından çıkartılarak öz kaynaklarla yapılmasına karar verilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale sürecini belirledi. İlk ihale, altyapı tesislerinin yapımı için 16 Mayıs'ta yapılacak. Havalimanı, 30 milyon yolcuya hizmet edecek ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi  (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale sürecini  belirledi.


DHMİ, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapımı için 2011'deki ihaleyi  kazanan müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta  sözleşmeyi feshetti. Mersin ve  Adana  başta olmak üzere bölgeye hizmet vermek  amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapımı planlanan havalimanının YİD kapsamından  çıkartılarak, öz kaynaklarla yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda Yüksek  Planlama Kurulu kararı alındı. Havalimanının altyapı ve üstyapı tesislerinin  yapım işi için ayrı ayrı ihaleye çıkılacak. İlk ihale, altyapı tesislerinin  yapımı için 16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.


7 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK


Projesi, DHMİ Genel Müdürlüğünce hazırlatılan havalimanının yapım  maliyetinin 750 milyon lira olması tahmin ediliyor. Yer tesliminin yapılmasından  itibaren 550 takvim gününde tamamlanması hedeflenen havalimanı, 30 milyon yolcuya hizmet edecek ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak.


Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanı, konumu itibarıyla  Adana-Mersin karayoluna, Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması  dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkanı sağlayacak.


Söz konusu havalimanının ihalesi, 15 Aralık 2011'de yapılmıştı.  Havalimanı ihalesinde tek teklif, 357 milyon 71 bin 685 avro yatırım bedeli ve 9  yıl 10 ay 10 gün işletim süresi ile Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil  Havacılık Ortak Girişim Grubundan gelmişti. Söz konusu firmanın içine düştüğü  mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta sözleşmesi feshedilmişti.


Milliyet



Haber  Yeni Akit'te şöyle yer aldı;


Yap-işlet-devret kapsamından çıkartılan ve özkaynaklarla yapılmasına karar verilen Çukurova Havalimanı’nın altyapı ihalesi 16 Mayıs’ta yapılacak. Adana ise Mersin arasındaki havaalanı, 750 milyon liraya malolacak.

 

Yeni Akit


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


DEVLET Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale sürecini belirledi. 

DHMİ, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapımı için 2011'deki ihaleyi kazanan müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz nedeniyle, geçen yıl ağustos ayında sözleşmeyi feshetti. Mersin ve Adana başta olmak zere bölgeye hizmet verecek konvansiyonel boyutlarda planlanan havalimanının, kamu kaynaklarıyla yapılmasına karar verildi. Bu doğrultuda Yüksek Planlama Kurulu kararı alındı. Havalimanının altyapı ve üstyapı tesislerinin yapım işi için ayrı ayrı ihaleye çıkılacak. İlk ihale, altyapı tesislerine yönelik olarak 16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Projesi, DHMİ Genel Müdürlüğü’nce hazırlatılan havalimanının yapım maliyetinin 750 milyon lira olması bekleniyor. Yer tesliminin ardından 550 günde tamamlanması hedeflenen tesis, yıllık 30 milyon yolcuya hizmet edecek ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak. Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanı, konumu itibarıyla Adana-Mersin karayoluna, Adana ve Mersin kent merkezlerine yakın bir noktada bulunuyor.

BUGÜNE KADAR NELER OLDU?

Çukurova Bölgesel Havalimanı(nın ihalesi, 15 Aralık 2011'de yapıldı. Havalimanı ihalesinde tek teklif, 357 milyon 71 bin 685 euro yatırım bedeli ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresi ile Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubu'ndan geldi. Söz konusu firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta sözleşme feshedildi.

OLUMLU TEPKİLER

Çukurova Bölgesel Havalimanı için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün yeni ihale sürecini belirlemesi bölgede olumlu karşılandı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, gelişmenin son derece önemli olduğunu belirterek "Böylesi önemli bir proje kentimiz adına büyük önem taşıyan tarım, turizm ve lojistik sektörlerinin de gelişimine ciddi katkılar sağlayacak" dedi. 

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ise "Bu projeyle AK Parti iktidarının başta Mersin’e ve Adana’ya verdiği önemi de ortaya koymaktadır. Bölgemizin daha hızlı kalkınması için bu projeyi çok önemsiyorum" diye konuştu.


Hürriyet



Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale sürecini belirledi.


DHMİ, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapımı için 2011'deki ihaleyi kazanan müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta sözleşmeyi feshetti.

Mersin ve Adana başta olmak üzere bölgeye hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapımı planlanan havalimanının YİD kapsamından çıkartılarak, öz kaynaklarla yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda Yüksek Planlama Kurulu kararı alındı. Havalimanının altyapı ve üstyapı tesislerinin yapım işi için ayrı ayrı ihaleye çıkılacak. İlk ihale, altyapı tesislerinin yapımı için 16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Projesi, DHMİ Genel Müdürlüğünce hazırlatılan havalimanının yapım maliyetinin 750 milyon liraolması tahmin ediliyor. Yer tesliminin yapılmasından itibaren 550 takvim gününde tamamlanması hedeflenen havalimanı, 30 milyon yolcuya hizmet edecek ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak.

Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanı, konumu itibarıyla Adana-Mersin karayoluna,Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkanı sağlayacak.

Söz konusu havalimanının ihalesi, 15 Aralık 2011'de yapılmıştı. Havalimanı ihalesinde tek teklif, 357 milyon 71 bin 685 avro yatırım bedeli ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresi ile Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubundan gelmişti. Söz konusu firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta sözleşmesi feshedilmişti.


Yeni Şafak


Geri Dön