27 / 04 / 2024

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi ek binasına vatandaştan tam destek!

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi ek binasına vatandaştan tam destek!

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi bahçesindeki polikliniklerin yıkılarak aynı alana inşa edilecek, 200 yataklı ek hizmet binasının TOKİ tarafından önümüzdeki günlerde yapımına başlanacağı öğrenildi.



Söz konusu hizmet binasının tamamlanmasıyla, hastanenin bulunduğu alan, modern tıp hizmetlerinin verildiği kompleks bir sağlık merkezi haline dönüşecek, Çukurova Dr, Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesinin hizmet kapasitesinin arttırılması ve daha geniş sağlık hizmeti sunmak amacıyla ek hizmet binanın yapılmasının son derece yerinde bir karar olduğunu belirten vatandaşlar, "Bu projeyi düşünen ve uygulamaya sokanlardan Allah razı olsun. 

Bizler hasta ve hasta yakınları olarak çektiğimiz çileyi bizler biliriz. İlimizde son yıllarda giderek artan sağlık yatırımlarından dolayı Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na, Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik'e ve Sağlık Komisyonu Başkanımız Prof, Dr. Necdet Ünüvar ile  Adana  milletvekillerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştular. 


AĞAÇLAR TİTİZLİKLE KURTARILDI 


Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi bahçesine yapılacak Ek Hizmet Binası ile ilgili bahçede bulunan ağaçların Adana Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'nün kontrolünde özel araçlar ile köklerinden zarar görmeden ıslah sahalarına götürüldü. Öte yandan Adana Sarıçam Gökbuket Köyü'nde 5 bin adet çam ağacından oluşan hatıra ormanı oluşturulacağı öğrenildi. 


MODERN SAĞLİK KOMPLEKSİ 


Yapılacak olan Ek Hizmet binasında son teknoloji ile donatılmış 21 odalı ameliyathane, birer kişilik 100 Adet tek kişilik özel oda ve ikişer kişilik 50 Adet nitelikli hasta odaları yapılacağı, bunun yanı sıra 65 kişilik yoğun bakım, 80 Adet poliklinik, Acil servis, Radyoloji, Laboratuarlar, kapalı ve açık otoparklar hizmet verecek. 720 yatak kapasitesi ile hizmet veren Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nin hizmet kapasitesinin arttırılması ve vatandaşlara daha geniş sağlık hizmeti sunmak amacıyla 200 yataklı olarak planlanan ek hizmet binası inşaatı ilerleyen günlerde başlayacak. Son teknoloji ile donatılacak yeni hastanede 21 ameliyat odası, birer kişilik 100 ve ikişer kişilik 50 hasta odası, 65 kişilik yoğun bakım ünitesi, 80 adet poliklinik, acil servis, radyoloji, laboratuar. kapalı ve açık otopark bulunacak. 


Adana Kent Gazetesi


Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyler yer aldı:


Hastane yöneticisi Dr. Halil Nacar, "42 yıldan beri hizmet veren bir kurumu her yönüyle gözde olacak bir hastane haline dönüştürmek için gayret ediyoruz" dedi

Adana ve çevre illerin yanı sıra yurtdışından gelen hastalara da hizmet veren Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi, 5 yıldızlı otel gibi hizmet veriyor. Hastanenin fiziksel durumunda da önemli değişiklikler olduğunu söyleyen Hastane yöneticisi Dr. Halil Nacar, "Hastalarımız, 5 yıldızlı otelde kalıyor gibi hizmet alacak. Amacımız hastanemizi konfor açısından da en iyi noktaya getirmek. Buraya gelen hastaların en iyi ortamlarda tedavi olmalarını sağlamak" dedi. 


GELEN HASTA SAYISI ARTTI 

Yapımı süren 200 yataklı ek hizmet binasının, verilen hizmetin kalitesini azaltmadığını açıklayan Dr. Nacar, "Hastanemizde 160 olan poliklinik sayımız 95'e düştü. Buna rağmen poliklinik hizmetimiz Ekim 2014'te 133 bin iken Ekim 2015'de 144 bine ulaştı. 2014 yılında toplam 1,5 milyon kişi muayene edilirken, bu yılın ilk 9 ayında ulaşılan rakam 1 milyon 354 adet. Yaptığımız iş otobanda 120 km hızla giden bir arabanın motor yağını değiştirmeye benziyor" diye konuştu. 


ŞİKAYETLER HIZLA AZALDI 

Fiziksel olumsuzluklara rağmen hizmet kalitesinin arttığını vurgulayan Dr. Nacar şöyle konuştu: "Hasta haklarına yapılan başvuru geçmiş yıllara oranla hızla düştü. Mekanlar daraldı ama hizmet kalitesi ters orantılı olarak arttı. Şikayeti olan vatandaşın sorununu anında çözüyoruz. İnşaatı devam eden ek hizmet binasında 200 yatağın 130'u nitelikli yatak. Nitelikli yatak anlayışını tüm hastaneye yaymak istiyoruz. Devlet kurumlarındaki eski anlayışı tamamen yok etmeyi hedefliyoruz" 


TERCİH EDİLEN HASTANE 

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nin Adana ve bölge için vazgeçilmez bir kurum olduğunu vurgulayan Dr. Nacar, "İnsanların bu hastaneye bir güveni var. Hastalar verilen hizmetten memnun olmasa bir daha gelmez. Randevu, tahlil verme ve muayene sürelerimiz çok iyi. Kimse mecburiyetten gelmiyor" şeklinde konuştu. 


Geri Dön