25 / 04 / 2024

Çukurova Gayrimenkul dönüşüm projelerine odaklandı!

Çukurova Gayrimenkul dönüşüm projelerine odaklandı!

Emlakkulisi.com olarak Çukurova Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Nuray Yıldız ile bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportaj...




Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com olarak Çukurova Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Nuray Yıldız ile bir röportaj gerçekleştirdik. Yıldız hem Çukurova Balkon projesini hem de gelecek hedeflerini anlattı. İşte o röportaj...


1-) Çukurova Balkon projesinin detaylarını alabilir miyiz?

Kartal’da 19 ve 20 katlı iki bloktan oluşan bir rezidans projesi olan Çukurova Balkon, 1+1’den 4+1’e kadar çeşitli büyüklük ve özellikte 261 konuttan ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Ön tarafı Marmara Denizi ve adalar, arka tarafı ise orman manzaralı olan Çukurova Balkon’da tüm daireler balkonlu. Bazı dairelerde konumuna ve büyüklüğüne göre iki ya da üç balkon, bazı 2+1 ve 3+1 dairelerde ise 30 metreye kadar teras bulunuyor. Bahçe katlarında 20 metrekare bahçe kullanım alanı ve bahçe çıkışları da mevcut. 


Kartal Adliye Sarayı’na ve Maltepe Park AVM’ye 1,5 kilometre, Kartal metrosuna ve yeni açılacak İKEA’ya 600 metre, Aydos Ormanı’na 2 dakika mesafede konumlanan Çukurova Balkon, merkezi konumu sayesinde kolay ulaşım imkânı sağladığı gibi aynı zamanda şehrin gürültüsü ve trafiğinden uzak, ormanın yanı başında oksijen deposu gibi bir bölgede eşsiz manzara sunuyor. Çevresindeki hastane, alışveriş merkezi, okul gibi sosyal imkanlar ile her türlü ihtiyaca cevap verebiliyor. Araçla Bağdat Caddesi’ne yaklaşık 15 dakika, köprülere ortalama 20 dakika uzaklıkta olan projemiz, Sabiha Gökçen Havaalanı’na ve Kartal-Pendik Deniz Otobüsü İskelelerine de çok yakın. 


Yüzde 85’i yeşil alandan oluşan projemizde ayrıca 750 metrekarelik iki katlı kapalı sosyal tesis alanı mevcut. Projenin sosyal alanları içinde; yarı olimpik açık yüzme havuzu, açık alanda tenis kortu, basketbol sahası, çok amaçlı saha, barbekü ve yürüyüş alanı yer alıyor. Hobi odası, çocuk oyun alanları, çocuk yüzme havuzu, fitness merkezi, sauna ve buhar odası, kafeterya, toplantı odaları, fotokopi odası, hobi odaları, kapalı otopark ise projenin diğer sosyal alanlarını oluşturuyor. Kapalı otoparklarda 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler için birer, 4+1 daireler içinse ikişer araçlık park yeri bulunuyor. Kameralı güvenliğin bulunduğu projede, zemin katta bulunan depo alanları ardiye olarak kullanabiliyor.


Çukurova Gayrimenkul olarak, deprem ülkesi Türkiye’de insanların huzur içinde yaşayabilecekleri, dayanıklı, uzun ömürlü, güvenli ve sürdürülebilir projeler inşa etme hedefimizi her zaman önceliğimiz olarak belirliyoruz. Bu doğrultuda en son Deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak, yüksek dayanımlı sert kaya zemini üzerine güçlü radye temel, kalın ve uzun perde kolonlar, Türkiye Hazır Beton Birliği onaylı C-40 sınıfı hazır beton ve konvansiyonel sistem ile inşa ettiğimiz Çukurova Balkon’da, demir olarak ST3 sismik beton çeliği kullanıyoruz. 


İnşaat kalitemizin yanı sıra daire içlerinde kullanacağımız prestijli markalarla bölgenin öne çıkan projeleri arasında yer alıyoruz. Örnek dairelerimizi gezenler ortamın ferahlığından, dairelerin ülkemizin yaşam biçimine ve ailelere uygun planlamasından ve fonksiyonelliğinden çok etkileniyor. Projelerimizde her zaman üst düzey kaliteyi yakalamayı hedefliyoruz. Kartal’da hayata geçirdiğimiz Çukurova Tower ve Adanuspark projelerimiz de aynı Çukurova Balkon gibi bölgenin sembol projeleri arasında öne çıkıyor. 


2-) Proje en çok hangi yönüyle öne çıkıyor?

Çukurova Balkon’un en çok dikkat çeken özelliklerinden biri tüm dairelerin balkonlu olması. Balkon, özellikle İstanbul için gerekli bir alan diye düşüyoruz. Bu noktada Çukurova Gayrimenkul olarak deniz, adalar ve orman manzaralı bir lokasyonda konumlanan bu projemizi geniş balkon ve teraslarla donatarak manzaranın tadını çıkarmaya imkan tanıyan bir konsept oluşturduk. Balkonlar projemizin ismine de ilham kaynağı oldu. 


Projemizin öne çıkan önemli özelliklerinden biri de ev sahibi olmak isteyenlere çok sayıda daire alternatifi sunabilen esnek bir proje olması. Dairelerin iç mimarisinden metrekare dağılımına ve ödeme seçeneklerine kadar her yönüyle kişiselleştirilmiş bir butik proje olma özelliği taşıyor. Çünkü artık hayatın her alanında, her ürün ve hizmette kişisellik çok önemli. Biz de bu noktadan hareketle Çukurova Balkon’da büyüklükleri 66 ila 273 metrekare arasında değişen tüm dairelerin iç mimarisini birbirinden farklı şekilde kurguladık. Tüketiciler ihtiyaçları ve yaşam biçimleri doğrultusunda aynı konut tipleri içinde bile mutfağı, salonu, yatak odası ya da genç odası geniş olan farklı daire türleri arasından seçim yapabiliyor. Örneğin, projemizde yer alan beş adet 4+1 dairenin hepsinde salon, mutfak, yatak odası ve çocuk odalarının büyükleri birbirinden farklı. Projemiz 45 farklı mutfak ve banyo çeşidinden oluşuyor. 


3-) Bugünkü fiyatlarınızı alabilir miyiz, ne kadardan başlıyor? Projeye özel bir kampanyanız var mı?

Çukurova Balkon’da fiyatlar dairelerin çeşitlerine ve büyüklüklerine göre 386 bin ila 1 milyon 400 bin TL arasında değişiyor. Hem ekonomiyi canlandırmak ve istihdama katkı sağlamak hem de vatandaşlarımızın depreme karşı güvenli, kaliteli, nitelikli konutlarda yaşayabilmesini sağlamak için devlet ve özel sektör tüm imkânlarını seferber etti. İnşaat sektörünün “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” söylemiyle başlattığı ve 31 Mart’a kadar sürecek olan konut seferberliğine biz de Çukurova Gayrimenkul olarak tam destek veriyoruz. Bu kapsamda Çukurova Balkon’da; 60 ay 0 faiz, 120 ay 0,45 faiz ve 240 ay 0,79 faiz oranı uyguluyoruz. Ayrıca bu cazip fırsata projemize özel iki seçenekli kampanyamızı da ekledik. Birinci alternatifte isteyenler yüzde 50 peşin ve yüzde 50 Ocak 2018’de vade farksız ödeme imkânıyla konut sahibi olabiliyor. İkinci seçenekte ise peşinatı Ocak 2018’de vade farksız olarak ödeyerek daire fiyatının yüzde 75’ine kadar kredi kullanmak mümkün oluyor.




4-) Projenin ne kadarı satıldı?

Çukurova Balkon projemizin lansmanını 2015 yılının Mayıs ayında gerçekleştirdik. Şu an itibariyle projemizin yaklaşık yüzde 60’ını satmış durumdayız. Ülkemizin hareketli gündemine ve inşaat sektörünün seyrine baktığımızda bu satış oranını önemli bir başarı olarak görüyoruz. Çukurova Balkon hem farklılaşan konsepti hem de cazip kampanya ve ödeme koşullarıyla yoğun ilgi görmeye devam ediyor.


5-) Teslimler ne zaman gerçekleşecek?

Projemizi Eylül 2017’de teslim etmeyi planlıyoruz. 


6-) Proje kendini kaç yılda amorti ediyor?

Çukurova Gayrimenkul olarak yenilikçi, çevreci ve müşteri odaklı bir yaklaşımla hem keyifli ve kaliteli yaşam alanları hem de kârlı yatırım fırsatları sunarak yüksek kazanç sağlayan projeler üretiyoruz. Çukurova Balkon’un en önemli özelliklerinden biri de yatırım değeri yüksek bir bölge olan Kartal’da yer alması. Anadolu Yakası’nın Maslak’ı, Levent’i olma yolunda hızla ilerleyerek yeni cazibe merkezi haline gelen Kartal; konumu, hızlı gelişimi ve yeniden yapılanmaya elverişli alanları itibariyle İstanbul’da değeri en fazla artan bölgelerin başında geliyor. Bu özellikleriyle hem ikamet etmek hem de yatırım yapmak için ideal bir bölge. Kartal; deniz, hava ve karayolu açısından İstanbul’da ulaşımı en kolay bölgelerden biri. Son yıllardaki hızlı yükselişinde hiç şüphesiz bu özelliğinin de çok büyük payı var.


İstanbul’un parlayan yıldızı Kartal’da inşa ettiğimiz projemiz Çukurova Balkon’un teslim döneminde yüzde 45 prim oranına ulaşmasını hedefliyoruz. Bölgeye yapılan yatırımlar ve stratejik konumuyla dikkat çeken projemizin gelecek 10 yıl içinde değerinin çok üstünde prim yapması bekliyoruz. 


7-) Önümüzdeki dönemde hedefleriniz neler? Yeni bir proje var mı?

Çukurova Gayrimenkul olarak ürettiğimiz projelerle adımızdan söz ettirirken aynı zamanda inşaat sektörünün marka değeri yüksek, güvenilir ve köklü firmaları ile birlikte büyük projelere imza atmayı hedefliyoruz. Bu noktada şu an üzerinde çalıştığımız önemli projeler bulunuyor. Adana’da önemli bir marka olan Çukurova Gayrimenkul’un İstanbul’da da aynı şekilde bilinirliği yüksek ve sürdürülebilir bir marka olmasını hedefliyoruz. Özellikle İstanbul’daki kentsel dönüşüm projelerine odaklanmış durumdayız. Ayrıca Çukurova Gayrimenkul ve CKY İnşaat ortaklığı olarak Adana’da da kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere yeni projeler geliştirmek için satılık veya kat karşılığı arsa arayışındayız. 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön