07 / 05 / 2024

çukurova Gayrimenkul yılsonuna kadar 60 milyon TL 'lik ciroya erişecek!

çukurova Gayrimenkul yılsonuna kadar 60 milyon TL 'lik ciroya erişecek!

Kartal 'daki Adanuspark projesine ek olarak Adana 'da Göl Vadi Residence 'yi bitirerek sahiplerine teslim eden çukurova Gayrimenkul 'ün Kartal 'daki ikinci projesi önümüzdeki günlerde start alacak...



Kartal 'daki Adanuspark projesine ek olarak  Adana  'da Göl Vadi Residence 'yi bitirerek sahiplerine teslim eden çukurova Gayrimenkul 'ün,   Kartal 'daki ikinci projesi de önümüzdeki günlerde start alacak.

Planlanan takvime uygun olarak ilerlendiğini belirten çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, bu yıl için hedefledikleri 60 milyon liralık cironun satışa çıkması planlanan yeni proje ile yakalayacaklarını dile getirdi.

2011 'in ikinci yarısında çok inandıkları Kartal bölgesinde konut projeleri gerçekleştirmeye devam edecekleri bilgisini aktaran Son, burasının gelişime açık ve gelecek vaat eden bir lokasyon olduğuna değindi. Arazi geliştirme çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizen Son, bunun dışında Avrupa yakasında daha çok butik işlere yönelik proje çalışmaları olduğunu belirtti.

Yeni projeleri olan Kartal Tower 'ın kısmen de olsa kentsel dönüşüm olarak nitelendirilebileceğini ifade eden Son, “Kendi içinde kısmen kentsel dönüşüm olarak değerlendirilebilecek bu proje ile eski bir fabrika alanını yıkarak konut alanına dönüştüreceğiz. şžuan yıkım işlemleri bitti ve ruhsat sürecindeyiz. Yaklaşık 30 bin metrekare inşaat alanına sahip olmasını planladığımız bina çok katlı, tower tarzı ve loft konseptinde olacak. Daireler stüdyo,1+1 ve 2+1 kullanım tipinde olurken aynı zamanda karma proje niteliği taşıyan projenin Ekim ayı gibi lansmanı yapılacak. Bu yapının bulunduğu bölgenin siluetini değiştirecek kadar iddialı olmasını istiyoruz ” diye konuştu.

TAMER SON 'UN 2011 GÖRÜşžLERİ
 2011 yılında global ekonomik sıkıntılar ve cari açık nedeniyle sektörel olarak bir daralma yaşanmasına rağmen markalı konutlarda daralmanın daha az hissedildiğine değinen Son, “Buna rağmen, firmaların projelerine başlamak konusunda bir yavaşlaması olmadı. Hatta seçim öncesi kampanya ve projelerini satışa sunan firmalar gördük. Bu durum hem sektör ve ekonomi adına olumlu bir gelişme ” diye konuştu.

Seçim takviminin firmaların programlarını değiştirmediğini ifade eden Son, “Sadece kampanya süreçleri daha erkene alındı. Nitelikli ve doğru konumlandırılmış projelerin her zaman pazarda yeri vardır. Önümüzdeki dönemde krizlere alışmış ve 2001 krizinden çıkışla güçlü bir bankacılık yapısına ulaşan Türkiye 'nin global daralmadan ayrıştığını göreceğiz ” dedi.
Mütekabiliyet yasası ile yabancılara mülk satışının önündeki engellerin kaldırılmasını isteyen Son, “şžehircilik Bakanlığının önderliğinde inşaat tecrübemizi yurt dışına ihraç ettiğimiz ve konut kredi faizlerinin yüzde 1 'in üzerine çıkmadığı sürece bu sektörün hem önü açık hem de cari açığın panzehiri olacaktır ” diyerek sözlerini bitirdi.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön