29 / 03 / 2024

Çukurova Teknokent bu yıl açılacak!

Çukurova Teknokent bu yıl açılacak!

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, bu yıl içerisinde açmayı planladıkları "Çukurova Teknokent'in üniversite, sanayi ve ticaret bağının güçlenmesine önemli katkı sağlayacağını bildirdi



Prof. Dr. Akınoğlu,  Adana  Sanayi Odası (ADASO) Meclis üyelerini, bu yıl içerisinde açılması planlanan Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi konusunda bilgilendirdi.

Akınoğlu, Teknokent'in üniversite, sanayi ve ticaret bağının güçlenmesine önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Teknokentin faaliyete geçmesi yüksek teknolojinin de kente gelmesi demek. Yazılım şirketleri, elektronik şirketler, haberleşme şirketleri hepsi Ar-Ge yapacak. Bunun sonucu olarak ulusal ve uluslararası başka şirketler de kente gelecek" dedi.

Teknokent'te araştırma geliştirme yapan şirketlerin, vergi ve SSK primlerinde yüzde 30'a varan oranda avantajlı olacağını ifade eden Akınoğlu, araştırma geliştirme yapacak şirketlere yönelik kiralama işlemlerinin başladığını söyledi.

Üniversite yerleşkesi içerisinde kurulan Teknokentin, öğretim üyelerinin sanayicilerle birlikte çalışmasına zemin hazırlayacağını belirten Rektör Akınoğlu, teknokentin internet altyapısını oluşturmaya başladıklarını, ÇÜ'nün bilgi sistemleri alt yapısını kullanacağını bildirdi.

ADASO BAŞKANI ÖZGÜMÜŞ

ADASO Başkanı Ümit Özgümüş de, bütçe olanaksızlığından dolayı Teknokent'e doğrudan para desteği veremeyeceklerini belirtti. Özgümüş, şöyle konuştu: "Ancak gerek inşaatın bitirilmesi için bakanlıktan gelecek ödeneğin alınmasında, gerekse teknokentin faaliyete geçtikten sonra sanayicilere tanıtılmasında, avantajlarının anlatılmasında, odanın her türlü iletişim kanalları kullanılacak. Teknokentin avantajları konusunda kamuoyunun
bilgilendirilmesinde aktif olarak yardımcı olacağız."
AA


Geri Dön