29 / 03 / 2024

Çukurova Üniversitesi Çevre ve Ulaşım Çalıştayı düzenleyecek!

Çukurova Üniversitesi Çevre ve Ulaşım Çalıştayı düzenleyecek!

Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Peyzaj Mimarlığı Bölümü, TÜBİTAK'ın da desteğiyle, 13- 14 Mayıs tarihlerinde uluslararası katılımlı "Çevre ve Ulaşım Çalıştayı" düzenleyecek.



ÇÜ Balcalı Yerleşkesi'ndeki Akif Kansu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek çalıştayda, "Ulaşım planlamasında yasal ve yönetsel çerçeve', "Karayollarında peyzaj uygulamaları', "Ulaşım ve ÇED', "Çevre dostu ulaşım seçenekleri', "Karayollarından kaynaklanan gürültünün kontrolü', "İmar planlama sürecinde kent içi ulaşım planlaması" ve "Karayollarından kaynaklanan emisyonların kontrolü" konuları ele alınacak. Düzenleme kurulunda Prof. Dr. Muzaffer Yücel, Prof. Dr. Zerrin Söğüt ve Dr. Deniz Çolakkadıoğlu, bilim kurulunda da Çukurova, Işık, Ege, Ankara, Karadeniz Teknik, Akdeniz, Mersin ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden akademisyenlerin yer aldığı çalıştaya, Avrupa ülkelerinden yabancı öğretim üyeleri de katılacak.


Çok sayıda bildirinin sunulacağı, 4 ayrı oturum ve panelin yapılacağı çalıştayla ilgili konuşan Prof. Dr. Muzaffer Yücel, Türkiye'de taşımacılığın yüzde 90'ının karayolu ile gerçekleştirildiğini söyledi. Buna bağlı olarak başta trafik güvenliği olmak üzere, gürültü, hava kirliliği ve görsel kirlilik gibi çevresel sorunlarda artış yaşandığını aktaran Prof. Dr. Yücel, "Bu kapsamda farklı kurum ve kuruşlardan gelecek katılımcılarla sorunları tartışıp ortak bir fikir birliği çerçevesinde çözüm yolları aramak için bilim insanlarının katılımıyla çalıştay düzenliyoruz. İlgili herkesi de bekliyoruz" dedi.



Hakimiyet 


Geri Dön