19 / 04 / 2024

Cumalıkızık projesine onay çıktı!

Cumalıkızık projesine onay çıktı!

‘Yeni Yıldırım’ı turizm merkezi haline getirmek için projeler üreten Başkan İsmail Hakkı Edebali, dünya mirası Cumalıkızık’ı yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline getirmek için çalışmalarını da sürdürüyor.




‘Yeni Yıldırım’ı turizm merkezi haline getirmek için projeler üreten Başkan İsmail Hakkı Edebali, dünya mirası Cumalıkızık’ı yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline getirmek için çalışmalarını da sürdürüyor. Bu kapsamda hazırlanan ve bölgenin hem yerli hem yabancı turistler için önemli bir çekim merkezi haline gelmesini sağlayacak ve tarihi mirasa zarar veremeden köyün yeniden şekillenmesini sağlayacak olan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı, Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan yapılan incelemeler sonrası onaylandı. Bu onay sonrası UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Cumalıkızık’ta 7 bölge, çevre düzenlemesi ve mimari projeler yapılarak Osmanlı'nın kuruluş günlerine tanıklık eden tarihi dokuya zarar verilmeden eski kimliğine yeniden kavuşacak.

 

‘TARİHİ DOKUYA ZARAR VERİLMEYECEK’




Cumalıkızık’ın Bursa’nın en iyi kimliği olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Şehrimizin gözbebeği Cumalıkızık kadim medeniyetimizin temellerinin atıldığı 700 yıllık miras. Bir yerin kimliğini belirleyen özellikler vardır. Bu evler de bizim kimliğimizdir. Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan bu proje ile de Cumalıkızık tarihi dokusuna zarar verilmeden yeniden şekillenecek” dedi. Cumalıkızık için yaptıkları çalışmaların ulusal anlamda ödüle layık görüldüğünü de hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “81 ilde eğitim gören 3 bin üzerindeki üniversite öğrencisinin katıldığı ‘Genç Türkiye Zirvesi 2015’de anlamlı bir ödül aldık. 50 adayın olduğu kategoride Cumalıkızık restorasyonu ile ‘Kültürel Zenginlikleri Yaşatma Ödülü’nün sahibi olduk” ifadelerini kullandı. Başkan Edebali, Yıldırım’a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projesinde Cumalıkızık’ın turizm merkezi olarak kilit rol oynayacağının da altını çizdi.



Yıldırım Belediyesi


Geri Dön