25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hacı Boydak'ın Kayseri'deki halı fabrikasını açtı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hacı Boydak'ın Kayseri'deki halı fabrikasını açtı!

Gül, Hacı Boydak'a ait halı fabrikasının açılışında yaptığı konuşmaya, hem Kayseri'de hem organize sanayi bölgesinde hem de Boydak ailesine ait fabrikada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kısa vadeli başarı ve tatminlerin hiçbir işe yaramayacağını, uzun vadeli başarıların önemli olduğunu belirterek, ''Uzun vadeli başarılar için de doğru politikaları korkmadan takip etmek gerekir. Bu doğru politikalar takip edildiği için, köklü hukuki ve ekonomik reformlar gerçekleştirildiği için bugün Türkiye'de herkes yatırım yapabiliyor, güven hissedebiliyor, geleceğini planlayabiliyor'' dedi.


Gül, 7-8 yıl önce organize sanayi bölgesinde 139 fabrikanın temelini attıklarını ve bu rakamın bazı kesimlerce istihza edildiğini belirterek, kısa sürede bütün fabrikaların üretime geçtiğini, binlerce kişiye istihdam sağladığını vurguladı. 


O gün başlayan zincire yeni halkalar eklendiğini dile getiren Gül, sanayi geleneği ve kültürü olan Kayseri'nin Türkiye'nin üretim üslerinden biri olduğunu, birçok ilin Kayseri'yi bu bakımdan örnek aldığını anlattı. 


Gül, ''Çalışkan, müteşebbis, doğru ve yanlışı, helal kazancı bilen hemşehrilerimiz azimle çalıştıkça arkası da geliyor. Boydak ailesi, bunların en iyi örneklerinden birisidir'' diye konuştu. 


Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin güzel bir dönemden geçtiğini, istikrar ve uygulanan doğru ekonomik politikaların Türkiye'yi dünyanın başka ülkelerinden ayırdığını söyledi. 

     

''Avrupa sorunlarını görmek istemedi''


Türkiye'nin batısındaki komşuları ve Avrupa ülkelerinin büyük ekonomik sıkıntılar yaşadığının altını çizen Gül, şöyle konuştu: 


''Aslında bu sıkıntılar yeni başlamadı. Bunlar 5-6 sene önce başladı ama problemlerini görmek, tanımak istemediler. Doğru politikalara karar vermediler ve sonunda bugünkü çok kötü duruma düştüler. Bizse o dönemlerde sıkıntıları gördük ve alınması gereken tedbirleri hep beraber aldık. Halkla paylaştık, herkese söyledik. 2002 yılında '1-2 sene herkes dayansın ki Türkiye düzlüğe çıksın' dedik. Kısa vadeli başarılar ve tatminler hiçbir işe yaramaz. Önemli olan uzun vadeli başarılardır. Uzun vadeli başarılar için de doğru politikaları korkmadan takip etmek gerekir. Bu doğru politikalar takip edildiği için, köklü hukuki ve ekonomik reformlar gerçekleştirildiği için bugün Türkiye'de herkes yatırım yapabiliyor, bugün Türkiye'de herkes güven hissedebiliyor, geleceğini planlayabiliyor.'' 


İş adamlarının plan yapılamayan kötü günleri asla unutmadığına işaret eden Gül, iş adamlarına ''Fabrikaların bahçesine voleybol, futbol sahası yapıp 'çalışanlarımızı en azından orada meşgul edelim' diye, 'çalışanlarımızı ne yapacağız' diye acı acı düşündüğünüzü, ne sıkıntılar çektiğinizi hatırlarsanız, bugünün kıymetini herkes bilir'' diye seslendi. 


''Yürüdüğünüz zemin sağlam olmazsa...''


Türkiye'nin bir dönem çektiği sıkıntıları bugün büyük Avrupa ülkelerinin yaşadığını belirten Gül, bu sorunların ülkelerin genel ekonomisi sağlam olmadığı için yaşandığına dikkati çekti. 


Gül, ''Siz istediğiniz kadar çalışkan olun, gece gündüz koşturun, eğer üzerinde yürüdüğünüz zemin, halı sağlam değilse o zaman koşturmalarınız boşa netice vermekte. Bugün Türkiye'nin zemini sağlamdır, üzerinde yürüdüğünüz halı sağlamdır'' dedi. 


Bu aşamada iş adamlarının hünerlerini göstereceğini ve gece-gündüz çalışarak, en doğru politikaları hayata geçireceğini dile getiren Gül, ''Şirketleriniz daha da büyüyecek. Şirketleriniz büyüdükçe Türkiye daha da büyümekte, Türkiye büyüdükçe bütün vatandaşlarının refahı da yükselmektedir. Bu nedenle kim yeni bir üretim yapıyor, iş yeri açıyorsa hepimize gurur kaynağı oluyor'' diye konuştu. Gül, fabrikanın hayırlı olmasını diledi. 

     

Boydak'ın konuşması


Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak da törende yaptığı konuşmada, 55 yıl önce başladıkları yatırımlara bugün ulusal ve uluslararası alanda devam ettiklerini söyledi. 


Boydak, diğer markalardaki deneyim ve başarılarını halı fabrikasıyla yeni bir alana taşıdıklarını ifade ederek, günlük 3 bin 500 metrekare halı üretim kapasitesiyle başlayan fabrikada kapasiteyi 17 bin metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Boydak, fabrikada 3 bin 500 kişinin istihdam edildiğini, kapasite arttıkça işçi sayısının da artacağını söyledi. 


''Türk ekonomisine katkı sağlamayı kararlılıkla sürdüreceğiz'' diyen Boydak, yenilikçi ve modern teknolojiyle üretecekleri halıların hem Türkiye hem dünya pazarında önemli bir açığı kapatacağını dile getirdi. 


Boydak, yurt içi ve yurt dışındaki yatırımlarla dünya pazarlarında her geçen gün daha fazla pay aldıklarını anlattı. 


Konuşmaların ardından Gül, Hacı Boydak'ın amcası ve şirket kurucularından Hacı Mustafa Boydak ile kurdeleyi keserek, fabrikanın açılışını yaptı. Halı makinesini çalıştırarak, üretimi başlatan Gül'e, portresinin dokunduğu halı hediye edildi. 


Açılış törenine Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, iş adamı Ali Sabancı ve diğer davetliler katıldı. 


Gül fabrikadaki incelemelerinin ardından, Boydak Holding merkezine geçti. Gül burada işçiler ve şirket yöneticileriyle öğle yemeği yedi. Görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşen yemekte, güveçte kuru fasulye, peynirli ve kıymalı pide ikram edildi.


AA


Geri Dön