25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AVM yerini pazar alsın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AVM yerini pazar alsın!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezlerine (AVM) yönelik kendisine şikâyette bulunan pazarcılara, "Sizlerden beklentim, varsa aradaki çürük elmaları ayıklayıp bu yolda devam etmenizdir'' dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Sizlerden beklentim, varsa aradaki çürük elmaları ayıklayıp bu yolda devam etmenizdir. Bu şekilde hareket ettiğinizde inanın bu millet sizleri el üstünde tutar, size daha çok sahip çıkar. Bu defa markete, AVM'ye değil, pazaryerine gelir. Kesinlikle, iki kere iki dört" dedi. 



Erdoğan, dün Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen pazarcı esnaf buluşması toplantısına katıldı. Pazarcıların sorunlarını dinleyen Erdoğan, şu mesajları verdi.



"Pazarcı esnafının reklamı olmayabilir, gösterişli binaları, kocaman tabelaları, şatafatlı vitrinleri, özel tasarımlı ambalajları olmayabilir ama sizin milletimizin gönlündeki yeriniz, bunların hiçbiriyle mukayese edilemez. Bunun için pazar kültürünü mutlaka yaşa imalıyız. Benim gönlümdeki pazar yerleri, artık geçmişte olduğu gibi öyle sokak aralarında, araçların, çöp varillerinin arasında, tozun kirin içinde tezgah kurulan mekanlar değildir. Ben, haftanın diğer günlerinde de farklı amaçlar için kullanılabilecek, çatısı, aydınlatması, otoparkıyla, sosyal tesisleriyle hem esnafımıza hem milletimize yakışan pazar yerleri arzu ediyorum." 



'Adaletli tartın' 

¦ "Her birinizin ölçerken ve tartarken adaleti yerine getirdiğine yürekten inanıyorum. Aranızda bu ilkeye aykırı hareket edenler varsa onları ikaz ettiğinize, doğruyu telkin ettiğinize, hatta dışladığınıza inanıyorum. Çünkü esnafın en büyük sermayesi itibardır. Ölçüde ve tartıda hileyle, yalan yere yeminle kazanılan paranın bereketi olmayacağı gibi, bu tarz davranışlar itibarı, yani asıl sermayeyi de kısa sürede bitirir."



Milliyet


Geri Dön