18 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi kısa sürede toparlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi kısa sürede toparlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomi konusunda ciddi sıkıntılar içerisinde olacağımıza ihtimal vermiyorum. Belki bir ufak sıkıntı yaşanabilir ama siyaset eğer süratle sağlıklı bir geçiş sağlayabilirse çok kısa zamanda Türkiye toparlar" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasetin sağlıklı bir geçiş sağlaması halinde çok kısa zamanda Türkiye'nin toparlayacağını ve ekonomi konusunda ciddi sıkıntı yaşanacağına ihtimal vermediğini söyledi.


Çin ve Endonezya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a "Son operasyonlar, hükümetin kurulmasının gecikeceğine dair işaretler ve turizmdeki gerilemenin ekonominin kötüye gideceğine dair endişelere neden olduğu" hatırlatıldı ve görüşleri soruldu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim o yönde bir kaygım yok. Ekonomi konusunda, Türkiye olarak ciddi sıkıntılar içerisinde olacağımıza ihtimal vermiyorum. Belki bir ufak sıkıntı yaşanabilir ama siyaset eğer süratle sağlıklı bir geçiş sağlayabilirse çok kısa zamanda Türkiye toparlar, herhangi bir etkilenme de söz konusu olmaz. Turizmde de öyle ciddi bir etkilenme olacağına ihtimal vermiyorum. Bir tarafta bir sıkıntı yaşanırken bakıyorsunuz şimdi mesela Almanlar yüklendi, yani Rusya tarafından bir sıkıntı olunca... Bir de tabii daha fazla para harcayan turist sayısında bir artış var. Bu da olumlu bir gelişme" dedi.


"Türkiye'nin bölgesel bir savaşa çekildiği doğru değil"


Türkiye'nin Suriye'deki İslam Devleti hedeflerine ve Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik saldırıları nedeniyle "bölgesel bir savaşa girdiği" yorumları yapıldığı hatırlatılan Erdoğan, "Türkiye'nin bölgesel bir savaşa çekildiği doğru değil. Böyle bir iddiayı ya da yorumu paylaşmam mümkün değil. Bu iddiayı ortaya atanlar, şu anda yapılmakta olan operasyonları engellemek istiyorlar" dedi.


Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kürt gruplardan PYD'ye bakısı sorulan Erdoğan, daha önce bu konuda ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmelerde "PYD'nin içinde PKK unsurlarının yer aldığını ve PYD'nin adeta PKK'nın farklı bir yapılanması olduğunu" anlattığını belirterek "Bizim özellikle Kuzey Suriye'de terör yapılanmasına sıcak bakmamız mümkün değildir. NATO'daki müttefikimiz ve stratejik ortağımız olan ABD de söz konusu bölgede Türkiye'ye karşı oluşturulabilecek bir tehdide sıcak bakmayacaktır.


Erdoğan, Eylül ayı içinde BM Genel Kurulu toplantılarına katılmak için ABD'ye gitmezse bu ay içinde bir ABD ziyaretinin söz konusu olabileceğini de açıkladı. 



Dünya


Geri Dön