24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faizlerin daha da inmesi lazım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faizlerin daha da inmesi lazım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere olumlu haberler ardı ardına geliyor. Ama bu yetmez, faizin daha da inmesi lazım" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde konuştu.


"Özel sektörü daha da sıkıştıracağız"


Türkiye'nin bugün geleceğine, 15 Temmuz sabahı olduğundan daha emin, daha güçlü, daha umutlu olarak bakacağı bir yerde bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, "İşte şu anda burada engelli kardeşlerimizin atamasını yapıyoruz. 14 yıl öncesinden daha geri gidelim, Türkiye'de böyle bir mantık, böyle bir anlayış var mıydı? Engelli kardeşlerimizin devlette görev almak gibi bir mekanizma var mıydı? Adeta sıfır noktasındaydı. Ama biz geldik, elhamdülillah, hemen bunu tırmandırmaya başladık." dedi.


Özel sektörün bu konuda biraz ağır hareket ettiğine dikkati çeken Erdoğan, "Onun için değerli bakanlarımdan da rica ediyorum, özel sektörü daha da sıkıştıracağız. Onlar da devletten geri kalmamalı. Devlet yüzde 3'lere varıyorsa, onlar en az onun kadar istihdamda... 'Biz parasını verelim', kusura bakmasınlar, biz sizlerden burada belli bir iane, sadaka değil, orada katkıda bulunmak suretiyle, onuruna, şahsiyetine saygı göstermek suretiyle istihdam istiyoruz." diye konuştu. 


"Bu yetmez daha da faizin inmesi lazım"


Ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere, olumlu haberlerin art arda geldiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün yine bir indirimde bulundular, teşekkür ediyorum. Tabi bu yetmez, daha da faizin inmesi lazım. Niye inmesi lazım? Vatandaşlarıma sesleniyorum, yatırımın daha da artması için inmesi lazım, istihdamın daha da artması için inmesi lazım, üretimin daha da artması için inmesi lazım, rekabetin uluslararası camiada yapılabilmesi için inmesi lazım. Bunu kendileri aslında kabul ediyor ama birilerinin parası üzerinden para kazanmak suretiyle finans sektörünü çalıştıranların işine gelmiyor, onun için indirmiyorlar. Dünya bunun örneği, gelişmiş ülkeler bunun örneği hep söylüyorum, işte Amerika, işte Japonya, işte Avrupa, hepsi ortada ve oralardaki faize bakalım, bizdekine bakalım. Onun için süratle daha da bunun inmesi lazım ama şu anda gidiş iyi, inanıyorum ki daha da inecek." değerlendirmesinde bulundu.  


AA



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizlerin daha da inmesi gerektiğini belirtti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan " Ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere olumlu haberler ardı ardına geliyor. Ama bu yetmez, faizin daha da inmesi lazım. Yatırımın daha da artması, istihdamın artması, üretimin artması, rekabetin artması için inmesi lazım. Şu anda gidiş iyi, daha da iyi olacak." açıklamasında bulundu.

 

Vatan





Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde konuştu. Erdoğan, ataması yapılacak 6 bin 113 engelli kamu personeline görevlerinin hayırlı olmasını diledi.


“Sizler birer kader mahkumu değilsiniz, sizler her şeyinizle, aklınızla, zekanızla, alın terinizle ürettiklerinizle bu ülkenin kalkınmasına katkıda bulunacak insanlarsınız” ifadelerini kullanan Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte engelli memurların kurasını yaptı.


‘ÖZEL SEKTÖRÜ BİRAZ DAHA SIKIŞTIRACAĞIZ’

14 yıl öncesinden örnek veren ve Türkiye'de böyle bir anlayışın olmadığını kaydeden Erdoğan, “Engelli kardeşlerimizin devlette görev alması gibi bir mekanizma var mıydı? Adete sıfır noktasındaydı. Biz geldik ve bunu tırmandırmaya başladık. Özel sektör burada biraz ağır hareket ediyor. Bakanlarımızdan rica ediyorum, özel sektörü biraz daha sıkıştıracağız.Onlar da devletten geri kalmamalı. Devlet yüzde 3'lere varıyorsa onlar da en o kadar, biz parasını verelim, kusura bakmasınlar. Biz sizlerden belli bir iane, sadaka değil, katkıda bulunmak suretiyle, onuruna, şahsiyetine saygı göstermek kaydıyla istihdam istiyoruz” şeklinde konuştu.


‘FAİZİN DAHA DA İNMESİ LAZIM’

“Ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere olumlu haberler ardı ardına geliyor” açıklamasında bulunan ve dün yine bin indirimde bulunulduğunu ifade ederek teşekkür eden Erdoğan, “Bu yetmez, faizin daha da inmesi lazım. Yatırımın daha da artması için inmesi lazım, istihdamın artması, üretimin daha da artması, rekabetin uluslararası camiada yapılabilmesi için inmesi lazım. Bunu kendileri kabul ediyor ama birilerinin parası üzerinden para kazanmak suretiyle finans sektörünü çalıştıranların işine gelmiyor. Süratle bunun daha da inmesi lazım, ama şuanda gidiş iyi, inanıyorum ki daha da inecek” ifadelerini kullandı.


Sözcü


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, faizleri çeyrek puan indiren Merkez Bankası’na teşekkür ederek, “Ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere olumlu haberler ardı ardına geliyor. Bu yetmez daha da faizin inmesi lazım. Yatırımın, istihdamın, üretimin daha da artması için inmesi lazım” dedi.


Erdoğan, engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde ataması yapılan 6 bin 113 engelli kamu personeline görevlerinin hayırlı olmasını temenni etti. “Sizler birer kader mahkumu değilsiniz, sizler her şeyinizle, aklınızla, zekanızla, alın terinizle, bileğinizle, ürettiklerinizle de bu ülkenin kalkınmasına katkıda bulunacak insanlarsınız” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:


“Engelli kardeşlerimizin atamasını yapıyoruz. 14 yıl öncesinden daha geri gidelim. Türkiye’de böyle bir mantık, anlayış var mıydı? Engelli kardeşlerimizin devlette görev almak gibi bir mekanizma var mıydı; adeta sıfır noktasındaydı. Ama biz geldik hemen bunu tırmandırmaya başladık. Özel sektör burada biraz ağır hareket ediyor. Onun için bakanlarımdan rica ediyorum özel sektörü daha da sıkıştıracağız. Devlet yüzde 3’lere varıyorsa onlar en az onun kadar istihdamda, biz parasını verelim kusura bakmasınlar biz sizlerden burada belli bir sadaka değil orada katkıda bulunmak suretiyle onuruna şahsiyetine saygı göstermek suretiyle istihdam istiyoruz.”


Faizin rekabetin uluslararası camiada yapılabilmesi için inmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan “Bunu kendileri kabul ediyor, ama birilerinin parası üzerinden para kazanmak suretiyle finans sektörünü çalıştıranların işine gelmiyor onun için indirmiyorlar. Dünya bunun örneği. Hepsi ortada. Oralardaki faize bakalım bizdekine bakalım. Onun için süratle daha da bunun inmesi lazım. Ama şu anda gidiş iyi inanıyorum ki daha da inecek” dedi.


BOŞA ÇIKARTTIK

Erdoğan şöyle devam etti:

“Türkiye’nin önüne darbelerle, terörle, ekonomik saldırılarla, diplomatik ayak oyunlarıyla, siyasi manevralarla kesebileceklerini sananların oyunlarını boşa çıkarta çıkarta yolumuza devam ediyoruz. Bizim krizlere dayanma katsayımız elhamdülillah bir hayli yüksek. Bize karşı bu tezgahları kuranların bu krizlere dayanma gücü de aynı derecede yüksek mi işte onu hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Arapların güzel atasözü var ‘men dakka dukka.’ Kim ki birisine vurursa orada tak derse ona da vurulur. Bizdeyse bunun karşılığı ne kapı çalanın kapısını çalarlar.”


Hürriyet 


Geri Dön