28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da ucube inşaatlar yaptık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da ucube inşaatlar yaptık!

Erdoğan, Kulüpler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın anne ve babası adına yaptırılan Küçükçekmece'deki Fethiye-Hasan Gümüşdağ Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kulüpler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın anne ve babası adına yaptırılan Küçükçekmece'deki Fethiye-Hasan Gümüşdağ Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.


Erdoğan, İstanbul'da Fethiye Hasan Gümüşdağ Camii'nin açılışında şunları söyledi:


İstanbul’a çok yanlış yaptık, ucube inşaatlar yaptık. Ve bu ucube inşaatlarla İstanbulumuzun o güzelliğine bizler yanlışlık yaptık. Diyoruz ki kentsel dönüşüm yapalım, diyorlar ki yok. Yahu benim diyor burada 6 kat binam var. Benim 6 çocuğum var eee… Ben fazla çocuğun olmasın diyor. Ama öbür tarafta bir katlı olanı var.


Şuraları düzene sokalım. İmar planlarıyla bir kentsel dönüşüm yapalım. Bir yangın olduğu zaman itfaiye giremiyor. Bir deprem olsa o depreme dayanıklılığı olmayan binalar var, bunları şimdiden yıkalım ki depreme dayanıklı olsun. Bu konuda bir direnişle karşı karşıyayız. Ben cumhurbaşkanı olarak bunu söylüyorum. Dost acı ama gerçeği söyler. İstiyorum ki canımız yanmadan bunları yapalım. 


Hürriyet




Bu haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



İstanbul'un dünyanın gözdesi olduğunu kaydeden Erdoğan, "İstanbul için elimizden geleni yapacağız. İstanbul için çok yanlışlar yaptık, ucube inşaatlar yaptık. İstanbulumuzun o güzelliğine yanlışlar yaptık. Kentsel dönüşüm yapıyoruz. Bunu bir düzene sokalım. Allah göstermesin bir deprem olsa o depreme dayanıklı olmayan binalar var. Onları şimdiden yıkalım ki depreme dayanıklı binalar olsun. Bu kentsel dönüşümleri yapalım. Dost acı söyler ama gerçeği söyler" dedi.


Habertürk



Geri Dön