29 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'de hastane ve okul açılışı yapacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'de hastane ve okul açılışı yapacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2011'deki Somali ziyareti sırasında söz verdiği ve Türkiye'nin desteğiyle inşa edilen başta hastane olmak üzere çok sayıda önemli yatırımın acılışını bizzat yapacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gideceği Somali'de çok sayıda önemli tesisin açılışını yapacak ve bu ülke halkına verdiği sözü yerine getirecek. Erdoğan'ın başkanlığındaki heyet, son 60 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı Somali'ye 2011'de yaptığı ziyaret sonrasında, açlık ve kuraklık krizini çözmek için bu ülkeye öncelikli olarak insani yardım malzemeleri gönderdi ve, kalıcı çözümler içeren projeleri de uygulamaya koydu. 


TOKİ YE GÖREV VERİLMİŞTİ 

Erdoğan'ın görevlendirmesiyle Somali'de 200 yataklı hastane, konut, 40 derslikli hemşire meslek yüksekokulu, yollar, cami, pazar yeri gibi temel tesislerin yapımı konusunda çalışmaları başlatan TOKİ, Türkiye'nin hibesi olarak inşa edilecek hastane için ihaleyi yaptı. 


200 YATAKLI HASTANE

Somali hastanesinde tek kişilik 17 oda, 4 kişilik 34 oda, 3 kişilik ve 5 kişilik birer oda yer alacak. Yoğun bakım üniteleri, müşahede birimleri, yataklı servislerdeki yataklarla birlikte hastanedeki yatak sayısı 200 olacak. 20l2'de gerçekleşen ihale sonrasında inşaata hızla başlandı. Erdoğan, Somali'de 2012'de ihalesi yapılan başta hastane olmak üzere Türkiye'nin desteğiyle inşaatı tamamlanan çok sayıda yatırımın açılışını yapacak. 


OKUL BİNASINI TÜRENLE ACACAK 

Öte yandan Yeryüzü Doktorları'nın 2013'te Somali'nin başkenti Mogadişu'da kurduğu İbn-i Sina Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun yeni binası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak. Yüksekokul bünyesinde, Laboratuvar Teknisyenliği, Hemşirelik, Ebelik ve Toplum Sağlığı olmak üzere dört bölümde 142 öğrenci öğrenim görüyor, m oktaymehmet-İstanbul Yeryüzü Doktorları'nın Mogadişu'da yaptığı İbn-i Sina Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda 142 öğrenci eğitim görüyor. 


Yeni Şafak


Geri Dön