19 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatırımlarımızı artırarak devam ettiriyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatırımlarımızı artırarak devam ettiriyoruz!

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen gazi ve şehit yakınları atama törenine katıldı. Erdoğan, ekonomide yavaşlayan çarkları yeniden hızlandırmak için gereken tedbirleri aldıklarını, almaya da devam edeceklerini vurguladı.



 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEAŞ ile mücadele konusunda, "El-Bab'ı da onlar terk edecekler, ondan sonra Münbiç'e, Rakka'ya yöneleceğiz. Dün akşam Sayın Obama ile uzun uzadıya görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimiz ile de bu tür adımları atacağımızı kendileriyle de paylaştık." dedi.


Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen gazi ve şehit yakınları atama törenine katıldı.


Terörü kapıya dayandığı zaman değil, kaynağında kurutmak istediklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:


"İnşallah 2023 hedeflerimize daha kolay ulaşacağız. Çünkü milletimiz, bu kararlılığı ortaya koymuş, biz sorumluluk sahiplerine de 'yürüyün, bu yol şehadete çıksa da arkanızda biz varız' demiştir. Bundan daha açık bir mesaj olabilir mi? Millet ne diyor; 'Yürüyün'. Yürüyeceğiz. Bir hocamın bize yönetimle ilgili güzel bir nasihatı vardı. 'Evladım, lider taşın arkasına saklanırsa, millet dağın arkasına saklanır' derdi. Biz bununla yetiştik. Lider eğer taşın arkasına saklanmazsa, meydanda olursa, işte millet de 81 vilayette meydanları tıklım tıklım doldurur. 29 gece demokrasi nöbetleri tutuldu mu, tutuldu. Hiçbir ayrım var mıydı, sanatçısı, sporcusu, milletin hepsi döküldü oralara."


- "Bekamızı tehdit eden hiçbir gelişmeye seyirci kalmayacağız"


Milletten aldıkları mesajın gereklerini yerine getirmek için kolları sıvadıklarını, PKK'ya ve onun uzantısı kuruluş ve kişilere karşı hem yurt içinde hem de yurt dışında daha kararlı bir mücadele içinde olduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:


"Suriye'ye niye girdik? Özgür Suriye Ordusu'nu Cerablus'a soktuk, biz de arkalarından girdik ve DEAŞ, Cerablus'ta hiç durmadı, bıraktı gitti. Şimdi Cerablus'a yaklaşık 30 bin Cerablus halkı geldi, topraklarına yerleşti. Bir taraftan hastaneleri yaptık, okullarını yapıyoruz, yollarını yapıyoruz ki Cerabluslu gelsin, insanca yaşamaya başlasın. Arkasından Rai, oraya girdik. Orayı da DEAŞ terk etti. Durmadık, aşağıda Dabık vardı. Dabık, DEAŞ'ın kutsalıydı. Orası, bir zamanlar Mercidabık Savaşı'nı yaptığımız yerdi. Dabık'tan da terk edip gittiler. Şimdi El Bab'a yürüyoruz. Çünkü El Bab onların önemli bir merkezi. El Bab'ı da onlar terk edecekler, ondan sonra Münbiç'e, Rakka'ya yöneleceğiz. Dün akşam Sayın Obama ile uzun uzadıya görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimiz ile de bu tür adımları atacağımızı kendileriyle de paylaştık. Ve şunu da söyleyeyim; PYD, YPG gibi terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok Rakka'da. PYD, PKK aynıdır. Biz dedik ki 'Gelin sizle beraber Rakka'dan DEAŞ'ı atalım, bunu biz sizinle beraber hallederiz, bu gücümüz var.' Bunlar nedir ya, basit bir terör örgütü bunların hepsi aynı. Suriye ve Irak'ta, aynen şu anda Kerkük'te, Musul'da, Telafer'de, Sincar'da bu mücadeleyi yine sürdüreceğiz. Niye? Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Onun için biz Sincar'a müsaade edemeyiz. Çünkü orada PKK var."


Erdoğan, Telafer'de Türkmenlerin Şia ve Sünni olarak ikiye ayrıldığına dikkati çekerek, şu çağrıda bulundu:


"İşte biz bunu istemiyoruz. Telafer'e sesleniyorum, bırakın bu mezhep çatışmasını, mezheplerin üzerinde İslam var. İslam'da birleşin. Suriye ve Irak'ta bekamızı tehdit eden hiçbir gelişmeye seyirci kalmıyoruz, kalmayacağız."


- "Yatırımları artırarak devam ettiriyoruz"


Ekonomide yavaşlayan çarkları yeniden hızlandırmak için gereken tedbirleri aldıklarını, almaya da devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:


"Yatırımları azaltmak şöyle dursun, artırarak devam ettiriyoruz. İşte bugün İstanbul'da Sayın Başbakanımız, uluslararası yatırım şirketleriyle bir toplantı halinde. Büyük projeleri ardı ardına hizmete açıyor, yeni projelerin hazırlıklarını hızlandırıyoruz. 20 Aralık'ta inşallah Boğaz'ın altından Avrasya Tüneli'nin açılışını yapacağız. İnşallah Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi yapılacak ve inşaatı yüklenecek firma belli olacak ve dünyanın en uzun köprüsüne Çanakkale'de sahip olacağız. Diğer taraftan Kanal İstanbul'un hazırlıkları şu anda yapılıyor. Kanal İstanbul ile de Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacağız. İkinci bir boğazla İstanbul kavuşmuş olacak. 


Konuşmasının sonunda tekrar 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Erdoğan, "15 Temmuz'u üstat Necip Fazıl'ın dilinden ifade edecek olursam herhalde şöyle demem gerekir; (Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes, ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es)." ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön