19 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nerede yaşayacağı kesinleşti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nerede yaşayacağı kesinleşti!

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra nerede ikamet edeceği ve çalışma binası olarak nereyi kullanacağı merak edilen Erdoğan, dün Azerbaycan'a hareketinden önce Esenboğa'da yaptığı basın toplantısında cevabı verdi...




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlık döneminde yapım talimatı verdiği ve dün Cumhurbaşkanlığı olarak kullanılacağını açıkladığı yerleşkede çalışmalar sürüyor. Atatürk Orman Çiftliğinde (AOÇ) 150 dönümlük alan üzerinde yapılan inşaat, uzun süre 'Yeni Başbakanlık Binası' olarak anıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mimari ayrıntılarını olduğu kadar inşaatını da yakından takip ettiği binanın Cumhurbaşkanlığı olarak kullanılacağı kesinleşti.



Cumhurbaşkanı seçildikten sonra nerede ikamet edeceği ve çalışma binası olarak nereyi kullanacağı merak edilen Erdoğan, dün Azerbaycan'a hareketinden önce Esenboğa'da yaptığı basın toplantısında cevabı verdi, Cumhurbaşkanlığının AOÇ'deki binaya geçeceğini söyledi.



Mimar Şefik Birkiye'nin tasarladığı idari bina, 'Türkiye'nin en iyi korunan binası' olarak anılıyor. Kimyasal ve nükleer silahlarla yapılması muhtemel olanlar da dahil her türlü saldırıya karşı en yüksek korumayla inşa edilen binada, parmak izi ve retina okuma sistemleri olacak.



Yapı, dinlemelere karşı da korumalı olarak tasarlandı. Özel yalıtımlı 'sağır oda'ların oluşturulduğu binada, yer altında 'Kriz Merkezi' bulunacak.


Selçuklu, Osmanlı ve Avrupa mimarisinden örneklerin yer aldığı yapının dış cephesinde doğal taşlar kullanıldı.



Üç bloktan oluşan idari binanın bulunduğu yerleşkede, inşaatı devam eden iki katlı binanın da konut olarak kullanılması bekleniyor.


Geri Dön