19 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Gül, Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı'nı gezdi!

Cumhurbaşkanı Gül, Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı'nı gezdi!

Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı 'nı gezen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Buraların eski halini bilen bir insan olarak gördüklerimden çok memnun oldum. Eskiden maalesef çok kötüydü" dedi




Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı'nı gezen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Buraların eski halini bilen bir insan olarak gördüklerimden çok memnun oldum. Eskiden maalesef çok kötüydü. Bu güzellikler için Melih Bey'i tebrik ediyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından Esenboğa yolu üzerinde 750 bin metrekare alan üzerinde yapımı gerçekleştirilen Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı'nı gezerek, suyun ışıkla ve müzikle dansının yer aldığı muhteşem gösteriyi izledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ev sahipliğinde gerçekleşen geziye, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve iş adamları katıldı.

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Rekreasyon alanının içinde bulunan dev kentsel parkı, gece yarısı saatler 01.00'ı gösterdiği sıralarda Cumhurbaşkanı Gül'e kendi kullandığı mini golf aracı ile baştan sona gezdiren Başkan Gökçek, Cumhurbaşkanı'na rengarenk ışık saçan görüntüsüyle adeta büyüleyen dev park hakkında detaylı bilgiler verdi.

Parkın içindeki uzun gezi sırasında Başkentlilerin sevgi gösterilerine de kayıtsız kalmayarak zaman zaman golf aracını durduran, sohbet eden ve hatıra fotoğrafları çektiren Cumhurbaşkanı Gül ve Başkan Gökçek, gezinin ardından parkın içindeki dev havuzda lazer ışıkları ile Cumhurbaşkanı Gül'ün fotoğrafının da yansıtıldığı suların ışıkla dansının yer aldığı muhteşem görsel şöleni izlediler.



Gezinin ardından kısa bir açıklama yaparak, bakımsız ve çok kötü olan bir bölgenin bu kadar güzel bir şekilde değişmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, “Buraların eski halini bilen bir insan olarak gördüklerimden çok memnun oldum. Buralar havaalanından geliş güzergahında yol üstü yerler. Dolayısıyla Ankara'ya girmeden, Ankara hakkında intiba veren yerlerdi ve eskiden maalesef çok kötüydü” ifadesini kullandı.



“BU GÜZELLİĞİ GÖRMEKTEN BÜYÜK MEMNUNİYET DUYDUM”



Bölgenin değişimine uçakla yaptığı seyahatlerde tanık olduğunu ifade eden Gül, içini gezdikten sonra bu güzelliği görmekten ise büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.



Kuzey Yıldızı hakkındaki düşüncelerini, “İleride buraların çok daha şenleneceğini düşünüyorum” diyerek dile getiren Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi:



“Burası, bütün Ankaralılar için hem mesire hem eğlence hem de kültür merkezi haline gelmiş. Melih Bey'i tebrik ediyorum. Bu işler, çok sıkı takiple yapılacak işler. Dikmen Vadisi'nden sonra burası da çok güzel olmuş. Her zaman yukarıdan görüyordum, şimdi de gezerek gördüm tekrar emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”



“CUMHURBAŞKANIMIZIN ZİYARETİNDEN ÇOK MEMNUN OLDUK”



Cumhurbaşkanı'nın Kuzey Yıldızı'nı görmek için gelmesinin kendilerini çok memnun ettiğini dile getiren Başkan Gökçek, “Sayın Cumhurbaşkanımıza projemiz hakkında bilgi verdim. Kendileri de buranın eski halini oldukça iyi bilen biridir. Bu değişim karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bizde çok mutlu olduk. Kendisine teşekkür ediyorum. Burası artık yabancı konuklar geldiğinde utanılacak değil, gurur duyulacak dünyaya örnek olmuş, uluslararası platformda da en iyi uygulama ödülü almış, Ankaramızın yüz akı projelerinden biridir” diye konuştu.


Türkiye Gazetesi




Geri Dön