26 / 04 / 2024

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda İtalyan konuklar Marmaray'ı konuştu!

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda İtalyan konuklar Marmaray'ı konuştu!

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde verilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılan İtalyan konuklar arasında Marmaray projesi ve Türkiye'nin son yıllardaki ekonomik büyümesi en çok konuşulan konu oldu...



Cumhuriyet'in 90. yıldönümü, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği rezidansında Büyükelçi Hakkı Akil ve eşi İnci Akil'in evsahipliğinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve konuk ülke liderlerinin katıldığı görkemli bir törenle açılışı yapılan Marmaray, resepsiyonda İtalyan konukların en çok ilgilendiği konuların başında geldi. 


Büyükelçi Hakkı Akil, Cumhuriyet'in 90. yılında  Marmaray  projesinin hayata geçiyor olması konusunda İtalyan konuklarının kendisine güzel ifadelerde bulunduğunu söyledi.


Akil, "Gördüğüm kadarıyla hepsi televizyonlardan Marmaray'ın açılışını duymuş, öğrenmiş. Biz de tabii Cumhuriyetimizin 90. yılı vesilesiyle küresel bir proje olan Marmaray'ın açılması büyük bir mutluluk yaşadık. Marmaray ile ilgili olarak başta politikacılar olmak üzere özellikle Türkiye'nin hızlı büyümesinden, böylesine büyük yatırımlar yapabiliyor olmasından, ileri teknolojiyi böyle kullanabiliyor olmasından sitayişle bahsettiler ve tebrik ettiler" dedi. 


AA


Geri Dön