23 / 04 / 2024

Cunda Köprüsü yıl içinde hizmete girecek!

Cunda Köprüsü yıl içinde hizmete girecek!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cunda Adası ile ana karayı bağlayacak olan köprünün inşaatı hızla devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu yıl hizmete girecek olan köprü ile Ayvalık Körfezi'ndeki denizin kirlilikten kurtularak pırıl pırıl olacağını söyledi.




Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cunda Adası ile ana karayı bağlayacak olan köprünün inşaatı hızla devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu yıl hizmete girecek olan köprü ile Ayvalık Körfezi'ndeki denizin kirlilikten kurtularak pırıl pırıl olacağını söyledi. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Uğur'a Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp de eşlik etti. Uğur, köprü inşaatında çalışan işçilerle sohbet ederek kolaylıklar diledi. Başkan Uğur, köprü inşaatının zeminin sağlam olmaması nedeniyle hedeflenen tarihten sonra hizmete gireceğini belirterek "Sağlam zemini buluncaya kadar fore kazıkları çakmaya devam ettik. Köprümüzün kemerleri ortaya çıkıyor. İnşallah bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete girecek. Köprü sayesinde denizimiz pırıl pırıl olacak" diye konuştu.


Hedef dünya markası olmak


Gazetecilerin "Ayvalıkla ilgili ne gibi planlarınız var" sorusunu da yanıtlayan Uğur, şunları söyledi: "Hedefimiz Ayvalık'ı dünya markası yapmak. Cunda köprüsünün sağ ve soluna yat limanları yapmayı planlıyoruz. Tuzla bölgesinde de bir yat limanı projemiz var. Çevresi temiz, havası temiz, denizi temiz, suyu akan, körfezi tertemiz bir Ayvalık vaat ediyoruz. Köprüyü de yaparken Ayvalıklılara sorduk nasıl istiyorsunuz diye... 12 bin Ayvalıklı oy kullandı. Yüzde 65'i taş köprü istediğini belirtti. Biz de projemizi ona göre yaptık."



Yeni Asır


Geri Dön