26 / 04 / 2024

Cüneyt Karaarslan: Çukurova'ya çocuk hastanesi kuracağız!

Cüneyt Karaarslan: Çukurova'ya çocuk hastanesi kuracağız!

AK Parti Çukurova Belediye Başkan adayı Dr. Cüneyt Karaarslan seçim çalışmalarını sürdürüyor. Adana’da yapılan kentsel dönüşüm projelerinden de bahseden Karaarslan, "kentsel dönüşüm hükümetimizin iftihar kaynağıdır." dedi...




AK Parti Çukurova Belediye Başkan adayı Dr. Cüneyt Karaarslan eşi Zehiye Karaarslan ile birlikte seçim çalışmalarını sürdürüyor.


Belediye Evleri Mahallesi'ndeki ev ziyaretlerinde konuşan Dr. Karaarslan, “Çukurova benim kimliğim ve Çukurova bu kimlikle ön yargılardan kurtulmuş, özgürlüklere sahip bireylerin huzur ve güven içinde yaşayacağı sanat ve kültürün merkezi olacak. Bugün Çukurova’da ön yargılar var. Siz Çukurovalı hemşehrim şimdi ön yargılarınızdan kurtulun ve 31 Mart'tan sonra seni hak ettiklerinle karşı karşıya getirecek yan yana olacak fırsatı yakalayın” dedi.


Cüneyt Karaarslan,  Adana  TV’de Yaşar Kara'nın hazırlayıp sunduğu “Yankı” programının canlı yayın konuğu oldu. Karaarslan, burada Çukurova için gerçekleştireceği projeleri anlattı.


Başkanlığı döneminde ilk olarak Çukurova’da sağlık anlamında çok büyük bir adım atacaklarını ifade eden Karaarslan, “Çocuk Hastanesi projesini hayata geçireceğiz. Benim Çukurovamda bir çocuk hastanesi ve bir de ilk yardım hastanesi olacak. Acil hastanelerinde artık uzmanlık alanı olan kişi, ilkyardım hizmeti verecek. Hastanemizde hem çocuklara hem de ilk yardım hastalarına hizmet verilecek” diye konuştu.


Adana’da yapılan kentsel dönüşüm projelerinden de bahseden Karaarslan, şöyle devam etti:


“Kentsel dönüşüm aslında benim hükümetimin medarı iftiharı olarak yaptığı projelerdir. 6136 Sayılı yasa der ki, doğal afet ve erozyon nedeniyle tehdit altında olan yerler tekrar düzenlemeye tabi tutulacaktır. Bu noktada Belediye Evleri bizim için ön planda. Burası 4 yıl önce bitmiş. Çukurova belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulmuş. 2 sene öncede tüm onayları alınarak Çukurova Belediyesi'ne teslim edilmiştir. Maalesef birtakım nedenlerden dolayı başlamamıştır. Hakkı yeneceği için bekletilmiş bir proje ama iyi ki de bekletilmiş. Bu proje ile neler yapabileceğimi göstereceğim. Bu projede vatandaşın hakkının yenmemesine dikkat edeceğiz. 60 metrekare alanınız varsa onu heba etmeden kullanacağız. Vatandaşlarımıza, ‘size 90 metrekarelik alanlar yapalım, hem hakkınız yenilmesin hem de bunun ödemesini yaparken aradaki fark diyelim ki 10 lira ise siz buraya bitirince 30 liralık yere sahip olun’ diyeceğiz ve bu mantıkla hareket ederek, bu sorunu çözeceğiz."



Milliyet


Geri Dön