20 / 04 / 2024

CVK Group turizme odaklanarak büyüyecek!

CVK Group turizme odaklanarak büyüyecek!

2004 yılından bu yana madenden inşaata ve dış ticarete kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren CVK grubun yönetim kurulu başkanı Fatih Çevik, ilk kez Ekonomist'e konuştu.




CVK Group, Gümüşsuyu'nda açılan Park Bosphorus Hotel ile adını duyurmuştu. 2004 yılından bu yana madenden inşaata ve dış ticarete kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren grubun yönetim kurulu başkanı Fatih Çevik, ilk kez Ekonomist'e konuştu.665 milyon dolar cirosu bulunan CVK'yı yöneten Fatih Çevik, 44Turizmde iddialı projeler geliştireceğiz" diye konuşuyor.


Ailesinde ikinci kuşağın temsilcisi, 34 yaşındaki Fatih Çevik'in yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü, CVK Group'un kamuoyunda adını duyurması. İstanbul Gümüşsuyu'nda faaliyete geçirdiği Fak Bosphorus Hotel ile olmuştu. Aslında şirketin geçmişi daha eskiye dayanıyor. Geçen yıl 665 milyon dolarlık ciroya ulaşan CVK Group'un onursal başkanı olan Mahmut Çevik, 1990 yılında Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde kurulan Çevikler Mermere ait krom zenginleştinne tesisiyle iş hayalına girdi. Mahmut Çevik madencilik alanındaki yatınmlanyla öne çıkarken, 2004 yılından bu yana iş yaşamında olan oğlu Fatih Çevik de babasının işlerinden bağımsız olarak dış ticaretten madene, turizmden inşaata kadar kendi bireysel yatırımlarını yönetiyor. Baba ile oğul arasında ticari bir ilişki yok. Şimdiye kadar basın önüne çıkmayan, ilk röportajını Ekonomist'e veren CVK Group Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çevik, "Babam Mahmut Çevik ile 2004 yılında ticari olarak İşlerimizi ayırdık. Babam uzmanlık alanı madencilikte devam etmeye karar verdi. Ben geleceğini parlak gördüğüm turizm ve inşaat sektörlerine de yatırım yaptım" diyor. CVK Group'un 2015 yılında tüm sektörlerde yüzde 50 büyümeyi hedeflediğini vurgulayan Fatih Çevik, sorulanınıza şu yanıtları verdi: 


İş hayatına girişiniz nasıl oldu?

 Eğitim hayatım boyunca yaz tatillerinde maden dahil grubun tüm şirketlerinde çalışarak tecrübe edindim. 1998-2002 yılları arasında Atlanta'da American International Univercity'de işletme okurken orada Kaliforniya ve Florida'da mermer depoları kurdum. 2004 yılında amiral gemimiz CVK Mineral'i kurarken babam Mahmut Çevik, hazırladığı 11 maddeden oluşan aile anayasamızı bana teslim etti. En değerli varlığım bu anayasamız, en büyük şansım da babam. 


CVK Group'un cirosu ve çalışan sayısı nedir? Bu yıl ne kadarhk bir büyüme planlıyorsunuz, ciro hedefiniz nedir? 

2014 yılında madencilik, turizm, mermer ve inşaattan olmak üzere toplamda 665 milyon dolarlık ciro yaptık. Bu yıl faaliyette bulunduğumuz tüm sektörlerde yüzde 50 büyüme hedefliyoruz. Grubunuzu nereye taşımayı hedefliyorsunuz? Yeni yatırımlar olacak mı? inşaat, turizm ve mermercilik alanlarında Türkiye'nin istikrarlı büyümesine paralel biz de büyüyeceğiz.


İnşaatta ne gibi projeler yürütüyorsunuz? 

İnşaatta Arnavutköy, Ulus, Bebek gibi semtlerde apartman projeleri, renovasyon çalışmaları gibi butik işlere imza atıyoruz. Yaptığımız bu özel projelere önümüzdeki dönemde ele devam edeceğiz, Örneğin Rumelihisarı'nda Kadınlar Mektebi'ni aslına uygun renove ettik. Villa ve lüks apartmanlar yaptık. Mermer konusunda da İşler giderek artıyor. Turizme odaklanıp CVK markası ile yurtiçi ve yurtdışında büyük bir zincir haline gelmeyi planlıyoruz.



Ekonomist 



Geri Dön