26 / 04 / 2024

Dağcılar Petrol Enerji İnşaat Şiketi'ne ihale yasağı getirildi!

Dağcılar Petrol Enerji İnşaat Şiketi'ne ihale yasağı getirildi!

İçişleri ile Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, 4734 Sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Diğer Mevzuat hükümlerine göre 2 firmaya, 1’er yıl süreyle



Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, "Begi Ormancılık (Dursun Türk)" firmasını ihalelerden men etti.

Balıkesir Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan,  Ankara  Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 4734 Sayılı Kamu İhale ve diğer mevzuat hükümlerine göre 1 yıl süreyle, kurum tarafından yapılacak olan ihalelere giremeyecek.

-İÇİŞLERİ BAKANLIĞI-

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Erzurum İspir İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğinin gerçekleştirdiği ihaleye katılan, "Dağcılar Petrol Doğal Kaynaklar Enerji İnşaat Taahhüt ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Pazarlama Limited Şirketi"ni ihalelerden men etti.

Erzurum’da bulunan şirket, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre yapılacak olan tüm ihalelere giremeyecek.

-4734-4735 SAYILI KANUNLAR-

4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu "yasak fiil veya davranışları" düzenliyor.

Söz konusu maddelerde, mevzuata aykırı davranışlardan bazıları şöyle sıralanıyor:
"Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.

-İsteklileri tereddüte düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.

-Sahte belge veya teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.

-Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek."

-DİĞER MEVZUAT HÜKÜMLERİ-

Diğer Mevzuat ise "4734 Sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu" dışında kalan hükümleri kapsıyor.
AA


Geri Dön