19 / 04 / 2024

Dalaman Koyları Yeniden İhaleye Çıktı!

Dalaman Koyları Yeniden İhaleye Çıktı!

Muğla’nın Dalaman'da bulunan ve daha önce Muğla 2. İdare Mahkemesince ihalelerinin yürütmesi durdurulan Küçük Sarsala, Göbün, Akbük ve Taşyaka koylarındaki mesire alanları yeniden ihale ediliyor.



Muğla’nın Dalaman ilçesi sınırları içinde bulunan ve daha önce Muğla 2. İdare Mahkemesince ihalelerinin yürütmesi durdurulan Küçük Sarsala, Göbün, Akbük ve Taşyaka koylarındaki mesire alanları yeniden ihale ediliyor.


Dalaman sınırları içinde bulunan Küçük Sarsala, Göbün, Akbük ve Taşyaka koyları mesire alanlarının ihale edileceği duyurusu Muğla Orman Bölge Müdürlüğü internet sitesinde yayınlandı. Duyuruya göre 4 adet C tipi mesire yeri ve yapılacak tesislerin işletme hakkının ihalesi 16-17 Eylül tarihlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Atatürk Spor salonunda yapılacak.


Küçük Sarsala mesire alanının tesissiz olarak ihalesi 17 Eylül Perşembe günü saat 14.00 de, Göbün mesire alanının tesissiz olarak ihalesi 17 Eylül Perşembe günü saat 10.00 da, Akbük mesire alanının tesissiz olarak ihalesi 16 Eylül Çarşamba günü saat 10.00 da, Taşyaka mesire alanınınihalesi 16 Eylül Çarşamba günü saat 14.00 de yapılacak.


Küçük Sarsalada 1,18 ha lık mesire alanı tesissiz olarak yıllık 150 bin tl. muhammen bedel üzerinden,Taşyakada 1,93 ha lık mesire alanı tesissiz olarak yıllık 200 bin tl muhammen bedel üzerinden, Akbükte 1,04 ha lık mesire alanı tesissiz olarak yıllık 250 bin tl muhammen bedel üzerinden, Göbünde 1,14 ha lık mesire alanı tesissiz olarak yıllık250 bin tl muhammen bedel üzerinden kapalı teklif (arttırma)usulü ile ihaleye çıkarıldı. İhaleye çıkarılan 4 adet mesire alanının ihale süresi 10 yıl olarak belirlendi.


- BÖLGE TEPKİLİ


Konu ile ilgili açıklama yapan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, ‘’daha önceki ihale sırasındaki tepkimiz aynen devam edecektir. Hükümetlerin kurulamadığı, tekrar seçimlerin yapılacağı şu sıkıntılı günlerde Dalaman koylarının ihalesinin tekrar gündeme gelmesine anlam veremiyoruz. Dalamanlılar olarak karşı duruşumuz devam edecektir’’ dedi.


MHP Dalaman İlçe Başkanı Telat Topçuoğlu ise ‘’Çadırlarımız hazır. Daha önceki ihalede verdiğimiz tepki aynen devam edecektir’’ dedi.


- YAĞMALAMA ZİHNİYETİ DEVAM EDİYOR


MHP Muğla Milletvekili ve MYK üyesi Mehmet Erdoğan da konu ile ilgili yaptığı açıklamada; ’’ Dalaman koyları için Dalaman halkı ile birlikte mücadelemiz devam edecektir. İktidar seçimlere kadar ne yağmalayabilirsek kar zihniyeti ile hareket etmeye devam ediyor’’ dedi.


- MİLLETVEKİLLERİMİZ İLE BİRLİKTE KARŞI DURDUK


AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Orhan ise, "Koyların yeniden ihale edilmemesi, mahkeme sonucunun beklenmesi ile ilgili olarak Milletvekillerimiz ile birlikte uğraş verdik ama buna rağmen ihaleye çıkarıldı. Biz her zaman Dalaman halkının yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz ama yasalara da karşı durmamız mümkün değil’’ dedi.


Hürriyet Yerel




Geri Dön