19 / 04 / 2024

Danfoss'un zemin ısıtma sistemleri statlarda kullanılıyor!

Danfoss'un zemin ısıtma sistemleri statlarda kullanılıyor!

Danfoss'un DEVİ marka zemin ısıtma sistemi statlardan camilere, evlerden otoyollara kadar birçok alanda kullanılıyor. Sistem 25 kilometrelik Ankara Protokol Yolu, bazı AVMler ve hastanelerin acil ambulans ve otopark girişlerinde uygulandı.



Isıtma, soğutma ve motor kontrol sistemleri alanında faaliyet gösteren Danimarkalı Danfoss'un Türkiye'deki büyümesi dikkat çekiyor. Son iki yıldır yüzde 20'şerlik rekor büyüme oranlan İran, Pakistan, Azerbaycan ve Afganistan'ın Türkiye'ye bağlanmasını getirdi. Ayrıca, Türkiye Genel Müdürü görevini yürüten Levent Taşkın da Ortadoğu, Afrika ve Türkiye (TMA Bölgesi) Bölge Başkanı oldu. Bu atama sonrasında Danfoss Türkiye bünyesinde Motor Kontrol Sistemleri Segmenti Satış Direktörü Emre Gören Genel Müdür olarak atandı. Türkiye pazarındaki hızlı büyüme ivmesinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirten Gören, "Türkiye, Danfoss dünyasında yüzde 20'nin üzerinde büyüyerek parlayan yıldız olmaya devam ediyor" diyor. 


Danfoss, dünyayı gezen teknoloji tırını Türkiye'ye getirdi. Sekiz şehirde 11 organize sanayi bölgesini (OSB) dolaşacak olan tırda şirket yetkilileri motor kontrol sistemlerinin yüzde 15 ile 40 arasında tasarruf sağlayacağı konusunda bilgilendirme yapacak. Emre Gören, bugün dünyada motordan daha fazla motor kontrol cihazlarının satıldığına dikkat çekerken, "Bunun sebebi de geçmişte kurulmuş olan motorların verimliliğini artırmaya yönelik revizyonlar yapılıyor. Dünyadaki elektrik enerjisi tüketiminin yüzde 40'ını motorlar yapıyor. Motor kontrol sistemleri asansörleri kontrol eden motorlardan çimento fabrikasına, değirmenlere kadar her yerde kullanılabiliyor" bilgisini veriyor. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olduğunu hatırlatan Gören, enerji tasarrufu konusunda ciddi bir rol üstlenebileceklerini, bu nedenle OSB'lerde tasarrufu anlatacaklarını söylüyor. Türkiye'de yaklaşık 15 milyon elektrik motoru (yüzde 70'i fan ve pompalarda) kullanılıyor. Kullanılan elektrikte yüzde 15 ila 40 arasında tasarruf sağlandığı düşünüldüğünde ülke ekonomisine de ciddi bir kaynak sağlanmış olacak. 


Danfoss, geçen yıl Tuzla'da üretim yapan DAF Eneıji'nin yüzde 60'ını satın alarak Türkiye'de üretim yapar hale geldi. İki yıl içinde DAF Enerji'nin kalan yüzde 40lık hissesi de satın alınacak. Bu satın almayla Türkiye'ye güvenini gösteren Danfoss'un yatırımlarını artırma planlan bulunuyor. Türkiye'yi bir merkez haline getiren Danfoss, burada yapılan üretimi ihraç etmeyi de gündemine almış. Türkiye'de en güçlü oldukları sektörün inşaat olduğunu belirten Gören, "Ticari soğutma ve motor kontrol ünitelerinde de güçlüyüz" diyor. 


Danfoss'un DEVİ marka zemin ısıtma sistemi statlardan camilere, evlerden otoyollara kadar birçok alanda kullanılıyor. Örneğin, 25 kilometrelik  Ankara  Protokol Yolu, bazı AVMler ve hastanelerin acil ambulans ve otopark girişlerinde uygulanmış. Bu ürünler aynca stat çim ısıtmasında da kullanıyor. Konya Torku Arena ve Atatürk Olimpiyat Stadında uygulanmış. Gören, Atatürk Stadı'nın bu sistemle yılda yaklaşık 500 bin TL'lik tasarruf sağlayacağına dikkat çekiyor. Aynca, sauna, spa ve hamamlarda göbektaşlarında kullanılan sisteme birçok otelden talep geliyor. Gören, tarım konusunda da çalışmaları bulunduğunun bilgisini veriyor. İS Gören: "Türkiye'de yüzde 20'nin üzerinde büyüyoruz." 


Fortune


Geri Dön