26 / 04 / 2024

DAP Holding Sürmene’de engelleri kaldırdı!

DAP Holding Sürmene’de engelleri kaldırdı!

Sürmene’de Emine Erdoğan’ın katılımıyla engelli çocuklara eğitim verecek olan bir merkez açan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz “Geleceğimize yatırım yapıyoruz” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin (TOGEM-DER) projesi kapsamında DAP Holding, sosyal sorumluluk projelerini Trabzon’da sürdürüyor. Emine Erdoğan’ın katılımıyla açılan Sürmene’deki Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi engelli öğrencilere hizmet verecek. Bin metrekare alan üzerinde 8 derslik ve atölyeden oluşan merkezde, engelli öğrenciler için akademik bilgi ve becerilerin yanında iş eğitimi uygulamalarının da olduğu eğitim programı uygulanacak. 


SEFERBERLİK RUHU 

Törende konuşan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz “Geleceğin dünyasında rekabet edebilmemiz için en önemli varlığımız gençlerimizin eğitimine destek vermemiz gerekiyor” dedi. Emine Erdoğan da “Gençlerimizin istikbali için işadamlarımız çalışıyorlar. Ülkemizin dört bir yanında seferberlik ruhu canlı kalıyor. Açılışını yaptığımız bu merkez ailelerin hayatında yeni bir sayfa açacak, çocuklarımız da burada kendini geliştirecek. Ziya Bey’i öngörüsü için tebrik ediyorum” dedi. Erdoğan, bu ülkenin evladı tüm gençlere eşit imkanlar sağlamanın devletin temel sorumluluğu olduğunu vurgulayarak “Bu nedenle ilgili tüm kamu kuruluşlarımız canla başla çalışmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarımızın ve hayırsever işadamlarımızın desteğiyle inşallah tüm gençlerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağız” diye konuştu.


HEDEFİMİZ ÜNİVERSİTE

ZİYA Yılmaz, Türkiye’nin hedeflediği kalkınmanın ancak gençler, kadınlar ve engelli nüfusun sosyal ve ekonomik hayata tam katılımlarını sağlamakla mümkün olacağının altını çizerek, “Bu konuda hepimize önemli görevler düşüyor. İşadamları olarak elimizi taşın altına koyup ülkemize ve memleketimize eğitim yatırımı yapmamız büyük önem taşıyor” dedi. Özel Eğitim Merkezi’ne babası Ahmet Yılmaz’ın adının verildiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Yapımına destek verdiğimiz merkezde engelli öğrencilerin çeşitli el becerilerini geliştirerek meslek sahibi olması için çalışılacak. Bundan sonraki en büyük hedefim ülkemize bir üniversite kazandırmaktır.” 


Star/Birol Keleş 



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Trabzon'un Sürmene Üçesi'nde Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayamşma Demeği (TOGEMDER) tarafından DAP Holding Başkam Ziya Yılmaz'ın desteğiyle yaptırılan "Ahmet Yılmaz Özel Eğitim Iş Uygulama Merkezi"ni hizmete açtı. Erdoğan açılışı yapılan merkezin, özel eğitime ihtiyacı bulunan evlatlar için bir umut ışığı olacağına inancım ifade ederek "Bireysel farklılıkları dikkate alınarak verilen eğitim onların kabiliyetlerini ortaya çıkaracaktır" dedi. Merkez, 8 derslik ve atölyeden oluşuyor. 


Hürriyet


Geri Dön