20 / 04 / 2024

DAP, ihalelere Eltes’le girecek!

DAP, ihalelere Eltes’le girecek!

Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesindeki Eltes İnşaat Tesisat Sanayi ve Ticaret A.Ş, Dap Yapı’ya satıldı. Satış işlemini Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz açıkladı...



Dap Yapı, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın Kartal’daki denize sıfır 60 dönümlük arsası için Aralık 2012’de yaptığı ihale sonucunda Eltes ile başladığı ortaklığı satın alma ile sonuçlandırdı.

İhaleyi 1 milyar 335 milyon liralık hasılat taahhüdü ile en yüksek teklifi veren DAP Yapı-Eltes ortaklığı ihaleyi kazanmıştı. İstMarina projesi için el sıkışan Ağaoğlu ve Dap Yapı’nın, ihale için başlayan ortaklık yapısı kısa süre sonra değişmişti. Dap Yapı Eltes’in paylarını alarak devam etmişti.


Konuyla ilgili konuşan Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Dap Yapı, Yüzyıl İnşaat, Dop Yapı’dan sonra Eltes İnşaatı da holding çatısı altına kattıklarını belirterek, firmanın sektör için önemli olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Ağaoğlu’ndan devraldık. Genel olarak ihalelere girmek amacıyla bünyemizde yer alacak” dedi.


1981 yılında kurulan Eltes İnşaat, 2006 yılında Ağaoğlu tarafından satın alındı. Eltes’in, toplu konutlar, ticaret ve iş merkezleri, tatil köyleri ve oteller yapımında uzmanlığı bulunuyor. 500 bin metrekarenin üzerinde inşaat alanı imalatı gerçekleştiren Eltes İnşaat, 3 binin üzerinde konut ve ofis inşa etti. 



Milliyet





Geri Dön