19 / 03 / 2024

DAP Validebağ Konakları satışta!

DAP Validebağ Konakları satışta!

Dap Yapı İstanbul Validebağ’daki projesini erken satışa sundu. Satış ofisi kurulmayan projede evler çadırda satılacak.



DAP Yapı, Emlak Konut GYO’nun Validebağ Korusu’na komşu arazisinde yükselecek Validebağ Konakları projesinde yarı fiyatına satışa başlıyor. Projede satışlara eylül ayında başlaması planlanırken konut alıcının ilgisi ile tarih öne çekildi. Satış ofisi henüz hazır olmadığı için evler geçici olarak hizmet verecek 600 metrekarelik çadırda satılacak. Çevredeki eski konut stokunda metrekare birim fiyatları ortalama 20 bin lira seviyesinde olmasına rağmen 9 bin lira metrekare fiyatıyla talep toplamaya başlıyor. Türkiye’de ilk defa bu kadar lüks konut projesinin çadırdan satıldığını söyleyen Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Bölgede 20-25 yıllık eski sitelerde evlerin metrekare satış fiyatı 18-25 bin lira. Biz ise metrekaresi 9 bin liradan satışa başlıyoruz. Projenin yüzde 20-25’i bu cazip fiyatla satılacak, sonra rakamlar güncellenecek. Hem Emlak Konut GYO hem de Dap Holding olarak kâr etme pozisyonundan çıktık. Emlak Konut da ihale rakamlarında fedakarlık yapıyor” dedi.


5 KATLI 11 BLOK

Validebağ Konakları, 5 katlı 11 bloktan oluşacak. 368 lüks konut ve dükkanların yer alacağı projede 57 metrekareden 513 metrekareye kadar uzanan daire seçenekleri yer alacak. Daire fiyatlarının 598 bin liradan başladığı projede fiyat 6 milyon 353 bin liraya kadar yükselecek. 46 ile bin 543 metrekare arasında değişen dükkanların fiyatları da 599 bin liradan başlayacak. Emlak Konut’un genelde ihale usulüyle satışa koyduğu dükkanlar, ihalesiz satışa açılacak. Projede Emlak Konut GYO’nun yüzde 5 peşinat karşılığında 60 ay sıfır faiz, 120 ay yüzde 0.45 faiz ve 240 ay yüzde 0.79 faiz oranlı kampanyası da geçerli. Dap Yapı, Validebağ Konakları’nın arsasını, 810 milyon lira toplam satış geliri üzerinden Emlak Konut GYO’ya yüzde 50.15 yani 406 milyon 215 bin lira teklifle kazanmıştı.


KONAK MİMARİSİ

Projenin konumu ile öne çıktığını belirten Ziya Yılmaz, “Validebağ Konakları, Boğaz Köprüsü’ne ve Avrasya Tüneli’ne yürüme mesafesinde. Anadolu yakasının ikinci en büyük yeşil alanı Validebağ arsası, adını aldığı korunun tüm nimetlerinden faydalanıyor. Arazide Rıfat Ilgaz’ın önemli eseri Hababam Sınıfı’ndan uyarlanmış filmlere ev sahipliği yapan Adile Sultan Kasrı da yer alıyor. Biz de Adile Sultan Kasrı’ndan esinlenerek projemizi geliştirdik. Hepimizin çocukluğunda güzel izler bırakan Hababam Sınıfının sıcaklığı ve samimiyeti, Validebağ Konakları’na modernize edilerek yansıtılıyor. Konak mimarisi ve geniş bahçeler projede öne çıkacak” dedi.


3 MİLYARLIK PROJE

Ziya Yılmaz, Kartal’da Emlak Konut arazisinde yükselen İstmarina projesinden de bilgi verdi. Şu ana kadar 1.494 daire satıldığını ve 1 milyar 216 milyon 512 bin lira ciro elde edildiğini belirten Yılmaz, “Ciro hedefimiz 1 milyar 335 milyon liraydı. Elimizde 108 adet ofis ve konut, AVM ve okul var. Toplam 3 milyar liralık bir proje olacak. İhale bedeli 2.5 kat artacak. Evlerin metrekaresi de 4 bin 200 liradan 12 bin 800 liraya geldi” dedi. 


Tel: 444 93 27

Web: validebagkonaklari.com


Hürriyet / Gülistan ALAGÖZ 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Dap Holding, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirdiği Validebağ projesinde yoğun ilgi görünce satış ofisini kurmadan çadırda talep almaya başladı. Projenin % 25’lik bölümü ise yarı fiyatına satılacak


Dap Yapı, Eylül 2015 tarihinde emlak konut GYO’dan hasılat paylaşımı modeliyle aldığı Validebağ Korusu’na komşu arazisinde ‘Validebağ Konakları’ projesinde talep toplamayı ve satışı 7 ay öne çekti. Projenin yoğun ilgi görmesi nedeniyle satış ofisi inşası sürerken, kurulan 600 metrekarelik çadırda gelen talepler karşılanıyor. Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bölgede ikinci el konut metrekare fiyatları 18-20 bin lira arasında değişirken, ekonomiye katkı sunmak ve sektörü hareketlendirmek için ‘fedakarlık’ yaparak metrekaresi 9 bin liradan talep toplamaya başladıklarını söyledi. Ziya Yılmaz, “Herhalde Türkiye’de hatta dünyada böylesine lüks bir proje çadırda satışa çıkıyordur. Bu fikir ısrarlar nedeniyle bir anda aklıma geldi. Kısa sürede çadırı kurduk. Ayrıca yüzde 50 indirimle satıyoruz. Hem Emlak Konut GYO ihale rakamlarından fedakarlık yaptı, hem de biz kar etme pozisyonunda değiliz. Fiyatı yarı yarıya düşürdük. Normalde 18-25 bin liradan satılması gereken bir projeye 9 bin liradan başlayan fiyatlarla ön talep topluyoruz” dedi.



Projenin yüzde 25’i için bu fiyatın geçerli olduğunu belirten Yılmaz, haftasonu yarı yarıya indirimli konutların tükeneceğini tahmin ettiklerini kaydetti. Dap Yapı, proje arsasını 810 milyon lira toplam satış geliri üzerinden Emlak Konut GYO’ya yüzde 50.15 yani 406 milyon 215 bin lira teklifle kazanmıştı.


5 katlı bloklar


Validebağ Korusu içinde yer alan ve Hababam Sınıfı filmlerinden tanınan Adile Sultan Kasrı’ndan esinlenerek, ‘bölgenin sıcaklığını yansıtacak’ bir mimariyi hayata geçireceklerini anlatan Yılmaz, projenin Boğaz’a ve ulaşım seçeneklerine yakınlığına da dikkat çekti.


Validebağ Konakları, 5 katlı 11 bloktan oluşacak. 368 lüks konut ve dükkanların yer alacağı projede 1+0’dan 6+1’e kadar çeşitli daire seçenekleri yer alacak. Daire fiyatları ise 598 bin liradan başlıyor. 46 ile 1.543 metrekare arasında değişen dükkanların fiyatları ise 599 bin liradan başlayacak. Projede Emlak Konut GYO’nun yüzde 5 peşinat karşılığında 60 ay sıfır faiz, 120 ay yüzde 0.45 faiz ve 240 ay yüzde 0.79 faiz oranlı kampanyası da geçerli.


‘Konutta teşvik her sektöre direkt yansıyor’


Ziya Yılmaz, konut sektöründe sağlanan KDV indirimleri, vergi düzenlemeleri, kampanyalar  gibi pek çok desteğin hem vatandaşa, hem de diğer sektörlere kazandırdığına dikkat çekti. Yılmaz, KDV iadelerinin ise firmalar için önemli bir gelişme olduğunu anlatarak, “Özellikle Maliye Bakanı Naci Ağbal’a verdiği destekler için teşekkür ediyorum. KDV iadesi deyip geçmeyin. Binlerce insan çalıştırıyoruz. Bunun bize ödenmesi yeni iş gücü oluşturmak için de çok anlamlı. Çok değerli. Sadece konut sektörüne yapılan destek, mobilyacısından çiçekçisine, beyaz eşyacısından boyacıya kadar hepsini canlandırıyor” dedi.


2.5 kat kazandırdı


Yılmaz, Kartal’da yine Emlak Konut GYO arazisindeki İstmarina projesinin ilk alanlara yüzde 300 kazandırdığını belirterek, ihale bedelini de katladığını söyledi. Yılmaz, “1.494 daire satıldı ve 1.2 milyar lira ciro elde edildi. Elimizde yaklaşık 180 milyon TL değerinde 108 adet ofis ve konut kaldı. Ayrıca AVM, okul var... İhale bedeli 2.5 kat artacak. Metrekaresi 4 bin 200 TL’den alanlar oldu. Şimdi o daireler 12 bin 800 lira” dedi.


Milliyet


Haber Star'da şu şekilde yer aldı


Dap Yapı, Eylül 2015’te ihalesini kazandığı Validebağ Korusuna komşu Validebağ Konakları projesinde ön talep talep toplamaya başladı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) iş birliği ile hayata geçen proje 880 milyon TL değere sahip. Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Emlak Konut GYO, bankalar ve Dap Yapı olarak proje için özel koşullar oluşturduklarını belirterek, ön talep sürecinde satışa çıktıkları rakamı yarı yarıya düşürdüklerini ifade etti. Bölgede yer alan projelerin metrekare birim fiyatlarının 18 bin ile 25 bin arasında oluğunu kaydeden Ziya Yılmaz “Validebağ Konakları’nda 9 bin TL’den başlayan fiyatlarla ön talep topluyoruz. Projemizden şu anda konut alanlar yüzde 50 daha avantajlı” dedi. Yılmaz, projenin ayrıca Emlak Konut’un 1 Şubat’ta başlattığı kampanyaya dahil olduğunu belirterek, Validebağ Konakları’nda yüzde 5 peşinat, 240 ay yüzde 0.79 vade farkı ile konut sahibi olma imkanı verildiğini ifade etti. 


Stüdyo daire 598 bin lira

Validebağ Konakları projesi 5 katlı, 11 bloktan oluşacak. 368 konut ve ticari birimlerin yer alacağı projede 1+0’dan  6+1’e kadar daire seçenekleri bulunuyor. Büyüklükleri 57 ile 513 metrekare arasında değişen daireler, 598 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Projede yer alan en pahalı daire ise 6 milyon 353 bin TL değerinde. Büyüklükleri 46 metrekareden başlayan ticari alanların satış fiyatı ise 599 bin TL’den başlıyor. Ziya Yılmaz, son dönemde hükümetin konut alımını kolaylaştırmak için KDV indirimi, damga vergisinin kaldırılması, konut kredi faiz oranlarının gerilemesi gibi önemli adımlar attığını belirterek, projede eylül ayına kadar KDV oranının yüzde 8 olarak uygulanacağını kaydetti. 


‘İstmarina yüzde 300 kazandırdı’

Dap Yapı’nın İstanbul Kartal’daki İstmarina projesi hakkında bilgi veren Ziya Yılmaz, projede şu ana kadar bin 494 konutun satıldığını söyledi. Projede teslimlerin temmuzda başlayacağını kaydeden Yılmaz, tüm projenin yıl sonuna kadar teslim edeceğini söyledi. İstmarina›da konut sahibi olanların şu ana kadar yüzde 300 kazandığını aktaran Yılmaz “4 bin 300 TL’den satışa çıkmıştık. Şu anda fiyatlar 12 bin 800 TL mertebesine ulaştı. O zaman alanlar yüzde 300 kazandı” dedi. 


Star



Geri Dön