25 / 04 / 2024

DAP Yapı 2011'de 1000 konut yapacak!

DAP Yapı 2011'de 1000 konut yapacak!

Gelecek yıl İstanbul"un merkezindeki lokasyonlara ağırlık vererek buralarda 700-800 milyon TL civarında   bir yatırım yapmaya hazırlanan DAP Yapı, Maltepe ve çağlayan"da iki   yeni projede 800   ile 1000 konut   ve iş yeri yapmayı planlıyor



Gelecek yıl İstanbul"un merkezindeki lokasyonlara ağırlık vererek buralarda   700-800 milyon TL civarında   bir yatırım yapmaya hazırlanan DAP Yapı, Maltepe ve çağlayan"da iki   yeni projede 800   ile 1000 konut   ve iş yeri yapmayı planlıyor.

Türkiye"de denenmemiş, orijinal mimari tasarımları olan projeler üretmeye devam ede ceklerini anlatarak söze başlayan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, merkezi konumlarda arazi geliştir diklerine dikkat çekerek, œYatırım olarak E5'in altından Beykoz'a, oradan Sarıyer, şžişli, Bomonti, Kağıthane'ye doğru geniş bir alanla ilgileniyor uz. Önümüzdeki dönemde yeni açılan ve planlanan tünel projeleri ve bağlantı yollarının gelişimi Kağıthane ve Kadıköy-Kartal metro hattının hayata geçmesi ile Kartal'ın talep gören yeni bölgeler haline geleceği öngörülüyor. Bu bölgede inşaat yatırımına devam edeceğiz  diyerek ufuk çizgilerini net bir şekilde dile getirdi.

Maltepe"deki yeni projemiz Dap Royal Center "ın Dragos'taki gibi yelken konseptinde olaca ğını belirten Yılmaz, œTüm DAP   projelerinde olduğu gibi yine ˜su " ile desteklenen konsept 4   bin metrekarelik bir göletin içinde yükseliyor. 5   bin metrekarelik alanın sosyal tesislere ayrıldığı projede açık ve kapalı yüzme havuzu, iki katlı kapalı otopark ve fitness center"ın yanı sıra mini bir golf pisti de bulunuyor. A Blok"un 20. katına konumlanan pist, ısınma niteliği taşıyan minimal ölçekte tasarlan dı diye konuştu.

2010 hedefleri tuttu
DAP Yapı olarak 2010 yılında hedefleri ni tutturduklarını belirten Yılmaz, œBu yıl için planlarımızı tutturduğumuzu söyleyebilirim. Satışı devam eden Dragos Royal Towers adlı projemizin finaline yaklaştık. Kalan sınırlı sayıda daire alıcısıyla buluşuyor. Yeni başladığımız Dap Royal Center"da ise yüzde 30 civar ında bir satış gerçekleştirdik diye konuştu.

˜Ekonomi iyiydi,
2010 yılı nı genel de ekonominin iyileşme süreci   olarak değerlendiren Yılmaz, œTürk emlak ve inşaat sektörü de ülke ekonomisinin en dinamik ve verimli sektörlerinden biri olarak aynı paralelde gelişim gösterdi. 2010 yılında piyasaya 50 bin civarında yeni konut arz oldu. G eçmişte günde ünde 2000 civarında emlak satıldığına şahit olmuştuk. şžehrin dört bir yanında inşaatlar yükseliyor, düşen konut kredisi faizleriyle birlikte alım cephesi hareketleniyordu. Bugünlerde yine canlanmanın sinyallerini alıyoruz. İstanbul"da yapımı devam eden, önümüzdeki süreçte teslimatları gerçekleşecek onlarca projenin yanında, özellikle büyük oyuncuların ard arda yeni yatırımlarını arz   ettiği aktif bir sürece girdik dedi.

İnşaat sektörü ciddi büyüme kaydetti
Sektör ün son yıllarda ciddi bir büyüme kaydetti ğini belirten yılmaz, bu büyüme nin devam edeceğini dile getirerek doğru hamlelerin yapılmasıyla   bu büyük potansiyel in ol ağanüstü bir güce dönüşebileceğinin altını çizdi. Konut ihtiyacının azalmadığını ve yıllık 500 bin konut açığı çizgisinin kendini koruduğunu belirten Yılmaz, œNitekim son dönemde yaşanan gayrimenkul hareketliliği, insanlar için her zaman birinci sırada yatırım aracı olan konutu daha da cazip hale getirdi. Yıllık konut ihtiyacı da azalmış değil, yine 500 bin civarında. Geriye Türk insanının alım gücünün yükseleceği, satışlardaki canlanmanın en önemli desteği saydığımız kredi faizlerinin düşeceğ i bir piyasaya kavuşmak kalıyor diyerek sözlerini bitirdi.


KUTU
İnsanlar gelirleri arttıkça ev almaya yöneliyorlar
Yılmaz, œSon yıllarda konut arzı katlanmasına rağmen fiyatlar yine de artıyor. çünkü, talep arzdan canlı. Önümüzdeki süreçte konuta talebin yoğun olacağı, fiyatların yüzde 10-20 civarında yükseleceği öngörülüyor. Araştırmalar, Türkiye"deki konut fiyatlarının girdiği artış sürecinin, bir süre sonra dünyadaki metropollerde bulunan konut fiyatlarıyla eşitleneceğini belirtiyor. Dolayısıyla gayrimenkulün sadece kullanım amaçlı satın alınmayıp, yatırım anlamında da değerleneceği aşikar.

KUTU
İki kulede de rezidans hizmeti
Tüm rezidans hizmetlerinin eksiksiz uygulanacağı 120 ve 140 metrelik iki kuleden oluşan DAP Royal Center"da 27 ve 30 katlı kulelerin ortasındaki 13 katlı blok iş merkezi   kurulacak.


Geri Dön