26 / 04 / 2024

Dap Yapı 4 milyar TL'lik 4 yeni projeye başlayacak!

Dap Yapı 4 milyar TL'lik 4 yeni projeye başlayacak!

Ziya Yılmaz, 2017 yılında Dap Holdingin kendi payına düşen fedakarlığı yaparak ekonominin canlanmasına katkıda bulunacaklarını belirterek, "Yeni yılda toplam 4 milyar TL'lik 4 yeni projeye başlayacağız" dedi.



Ziya Yılmaz, 2017 yılında Dap Holdingin kendi payına düşen fedakarlığı yaparak ekonominin canlanmasına katkıda bulunacaklarını belirterek, "Yeni yılda toplam 4 milyar TL'lik 4 yeni projeye başlayacağız" dedi. 


DAP Holding Yönetim l Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz 


'Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2016 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen gayrimenkul sektörünün el ele vererek reform süreci başlattığını, DapYapı'nın da bu 'dönemde elini taşın altına 'koyduğunu söyledi. Ziya 'Yılmaz, "Ülkemize güveniyoruz, 2017de de yatırıma devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. 


Gayrimenkul sektörü 2016 yılını nasıl geçirdi, 2016'da sektörü etkileyen önemli gelişmeler neler oldu? 


 2016 yılı hem ülkemiz hem de sektör açısında oldukça hareketli bir yıl oldu. Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ekonomimizin tüm oyucuları el ele vererek adeta bir reform süreci başlattı. Süreç, tüm sektörlerin canı gönülden katılımıyla ülke çapında bir seferberliğe dönüştü. Gayrimenkul sektöründe Emlak Konut'un başı çektiği, peşi sıra GYODER'in de destek verdiği kampanyalarda proje geliştiriciler olarak bizler de elimizi taşın altına koyduk. Kendi adımıza, İstMarina ve diğer projelerimizde alıcı ve yatırımcılara avantajlı fırsatlar sunduk. Türkiye, her anlamda gelişen ve büyüyen bir ülke. Yaşanan olumsuzluklara rağmen yatırımlar durmadığını ve tüm sektörlerin el birliği içinde geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü görüyoruz. Ülkemizin içinde ve dışında gelişen olumsuzluklardan ekonomimizin etkilenmemesi adına hepimiz üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz. 


DAP Yapı 2016'yı nasıl geçirdi, hedeflerinizi yakaladınız mı? 


BİLDİĞİNİZ üzere senenin hemen başında Adam Kule ve ardından Taksim Petek projelerimizi duyurmuştuk. Bu projelerde satışlarımızı sürdürüyoruz. Bir yandan yeni iş alanları oluşturarak, daha çok istihdam sağlamaya çalışırken, diğer yandan her zaman olduğu gibi ülkemizin vitrinini güzelleştiren projeler geliştirmeye gayret ediyoruz. 


2017'ye dair beklentileriniz nasıl, yeni projelere başlayacak mısınız? 


DAP Yapı olarak ülkemize güveniyoruz. Ülkemizi karanlığa çekmek isteyenlerin daima karşısında olacak, kendi iş alanımızda, kendi payımıza düşen fedakarlığı yaparak ekonominin canlanmasına katkıda bulunacağız. Kartal, Pendik, Beykoz gibi ilçelerde geliştireceğimiz projelere ek olarak bir de Validebağ Korusu'nun yanı başında bir proje hedefliyoruz. 



2017 yılında sektörü etkileyecek önemli gelişmeler neler olacak, sektöre ilişkin yeni düzenlemeler bekliyor musunuz? 


SEKTÖRÜ hareketlendirecek ve yurtdışında örneklerini gördüğümüz değişik uygulamalar önümüzdeki süreç içinde ülkemizde de hayat geçirilecektir. Pozitif yönde atılacak adımlar ve uygulamalar, diğer yatırım araçlarına kıyasla daima başı çeken gayrimenkul daha gözde bir yatırım aracı haline getirecektir. İnşaat sektörü sanayi ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren 240 alt sektörle işbirliği içinde. Dolayısıyla bu tür çalışmaların sadece gayrimenkul için değil, diğer sektörler içinde olumlu etkisi olacaktır.


15 milyar $1ık satış hayal değil 


2017'de gayrimenkulde yabancı yatırımlarının artmasını bekliyor musunuz? 


hâlâ en güvenilir liman olma özelliğini koruyor. Yabancılara konut satışının 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Çok daha büyük rakamlara ulaşmak mümkün. Turizm ile Şehircilik Bakanlığının ortak fonuyla,

TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun katılımlarıyla oluşacak bir yapıya proje geliştirici şirketler de dahil olarak güçbirlığıne gidilse, yurt çapında bir kampanya organize edilebilir. Türkiye'yi tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkaran lobi çalışmaları yapılsa, 

3-4 yılda 12-15 milyar dolarlık satış rakamları yakalanabilir. 


KDV eski oranına dönsün 


2017'de konut fiyatlarında artış öngörüyor musunuz? 


Bir konutun fiyatının yüzde 40-50'si arsa maliyetinden oluşuyor. Bu fiyat yönetilemezse konutta da artış olur. Önerimiz; konutta KDV oranının eski duruma döndürülmesi veya ortalama yüzde 8 olması yönündedir. 



Akşam Furure& Trends Emlak 



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Türkiye’nin üzerine oynanan tüm oyunlara rağmen pozitif büyümesini sürdürdüğünü belirterek, “Rüzgârı arkamıza almış gidiyorken durmamalıyız. Hızımızı kesmeden yatırımlara devam etmeliyiz” dedi

Türkiye'nin üzerine oynanan tüm oyunlara rağmen pozitif büyümesini sürdürdüğünü kaydeden Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, kamunun ve özel sektörün projeleriyle oluşan 250 milyar TL'lik konut piyasası katlanarak büyüyor. Bu rakam 5 kat daha artabilir. Ülkemizin bu anlamda çok daha fazla potansiyeli olduğuna inanıyorum. Elbette doğru zamanda doğru hamlelerin yapılması gerekiyor. Doğru zaman, bu zamandır" diye konuştu. Yılmaz, "Bugün bir yabancı vatandaş, yaşamak ve yatırım yapmak için ülkemizi seçiyorsa, ona aradığı huzurlu ve güvenli ortamı sağladığımız içindir. Bu inancın oluşmasında payı olan herkes gibi, korunması ve devamlılığını sağlamakla da mükellefiz" diye konuştu.


Düpedüz hainlik

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin düpedüz hainlik olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti: "Ülkemizin bölünmek istendiğini hep duyardık, bunu yaşadık. Vatanımızı yok etmek istediler. T.C.'yi ortadan kaldırmaya niyetlendiler. Hainler, uçakla nokta atışı yaparak Başbakanımızın odasını bombalamışlar. Aynı uçaklar, karakollarımızı basan teröristleri bombalayıp yok etmiyor da, Meclisimizi bombalıyor... Ben, orduyu seven, bayrak görünce gözleri dolan biriyim. Meclis ziyaretlerimizde bu hainliği gördükçe kahroluyorum. Hamdolsun ki bunları aştık. Allah bir daha yaşatmasın."


Hız kesmeden devam

Ziya Yılmaz, son 20 yıla baktığınızda Türkiye'de gayrimenkulün kazandırdığı kadar hiçbir yatırımın kazandırmadığını belirterek, "Son 5 yılda konut yüzde 140, dolar ise yüzde 60 kazandırdı. Son 10 yılda dolar yüzde 100 arttıysa, konutta yüzde 500 artış yaşandı" dedi. Bu süreçte hız kesmeden yatırıma devam edeceklerini anlatan Yılmaz, "Ülkemize güveniyoruz. Ülkemizi karanlığa çekmek isteyenlerin daima karşısında olacak, kendi iş alanımızda, kendi payımıza düşen fedakarlığı yaparak ekonominin canlanmasına katkıda bulunacağız" diye konuştu.


Ekonominin lokomotifiyiz

İnşaat sektörünün büyümesine bizzat tanıklık ettiğini söyleyen Yılmaz, "Özellikle son 15 yılda kat edilen mesafe, sektörümüzü ekonominin lokomotifi haline getirdiği gibi, ülkemizi de modern ve çağdaş bir görünüm arz eden bir konuma taşıdı. Kusursuz altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla donanan şehirlerimiz, Türkiye'nin Batı'ya açılan aydınlık yüzünü oluşturdu" dedi. Yılmaz, "Rüzgârı arkamıza almış gidiyorken durmamalıyız. Devletin himayesinde, özel sektörün de katılımıyla çok daha büyük satış rakamlarına ulaşmak mümkün. Bunu, milli bir politika haline getirmek gerekiyor" diye konuştu.


15 milyarlık satış mümkün

Ziya Yılmaz, Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortak fonuyla,  TOKİ  ve Emlak Konut GYO'nun katılımlarıyla oluşacak büyük bir yapıya önemli proje geliştirici şirketlerin dahil olup güçbirliğine gitmesiyle, yurt çapında dev bir kampanya organize edilebileceğini söyledi. Yılmaz, "30- 40 ülkede ülkemizi tanıtan, başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'yi tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkaran lobi çalışmaları yapılsa, 3-4 yıl sonra 12-15 milyar dolarlık satış rakamları yakalanabilir. Bu para, kentsel dönüşüm için önemli bir kaynak oluşturabilir" ifadelerini kullandı.


Sabah


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


DAP Yapı, 2017’yi en büyük yatırım yılı olarak ilan ederken, konut tüketicisine moral vermek için çalışmalar da yapacak. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “2016 kötü bir yıl oldu. Ülkeye sahip çıkma sözü lafta kalmamalı. Hem yatırım yapıp hem tüketicimize moral vermemiz lazım. O yüzden 2017’de ciddi kampanyalarla konut arenasında olacağız” dedi.


Son bir yıldır konut üreticilerinin zam yapmadığını söyleyen Yılmaz, “Dolardaki artış nedeniyle üretici her sattığı üründe yüzde 15-20 içeri giriyor. Buna 2017’nin üçüncü ayına kadar dayanabiliriz. Üçüncü aydan sonra ister istemez zamlar olacak. Tüketicinin beğendiği ve bütçesine göre olan yerlerde yatırım yapmasını öneriyorum. Ciddi de fırsatlar sunuluyor. Bunlar bir daha gelmez” diye konuştu.


2 yılda 6.5 milyar TL

Önümüzdeki yıllarda yapacakları yatırımları da açıklayan Ziya Yılmaz, 2017’de 4 projede 4 milyar liralık yatırım yapacaklarını söyledi. Yılmaz, Kartal, Validebağ, Maslak ve Beykoz’da yer alacak projeler hakkında şu bilgileri verdi: “Emlak Konut GYO arazisinde geliştireceğimiz Validebağ projesinin satış ofisinin inşasına başladık. Kartal’daki Teras Kule için hafriyat başladı. Maslak’ta 2017’nin son çeyreğinde ruhsat almayı düşünüyoruz. Bina havada gözükecek. Beykoz için projelerimiz çiziliyor.”


2018’de de Pendik’te küçük bir şehir kuracaklarını ifade eden Yılmaz, projenin 2.5 milyar lira değere sahip olduğunu belirtti.


4.250 birim teslim edildi

ZİYA Yılmaz, son 2.5 yılda konut, ofis, otel gibi 4 bin 250 birimin teslimini yaptıklarını söyledi. Yılmaz, şantiyelerinde ise 3 bin 500 kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti.


Vatan 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz, kampanya furyasıyla konutta önemli alım fırsatları doğduğunu belirterek, ‘Fiyatlar yükselecek, zam yapmamaya marta kadar dayanırız. Ev almanın tam zamanı’ dedi.


2017 yılında 4 yeni projeye 4 milyar lira yatırmaya hazırlanan DAP Yapı, Avrupa ve Anadolu yakasında yeni arazi arayışlarını da sürdürüyor. Yeni yılın özellikle ikinci yarısının tüm dünyada ve Türkiye’de ekonomik anlamda rahatlamayla geçeceğini belirten DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, tüketiciye ise ‘kampanyalardan yararlanma’ önerisinde bulundu.



Ziya Yılmaz, “100 yılda bir ülkenin başına gelmeyecek olay bir yılda bizim başımıza geldi” ifadelerini kullanarak, iş insanlarının hem yatırımlarına devam edip, hem de tüketiciye moral vermesi gerektiğini vurguladı.


Yılmaz, “O yüzden biz 2017’de önemli kampanyalarla konut arenasında olacağız. Ayrıca şu anda belki bir yıldır hiçbir konut geliştiricisi zam yapmadı. dolar buralara geldi. Baktığınızda bu artışla bizim girdi kalemlerimizde, lüks konutta yüzde 15-20 artış var. Üçüncü aya kadar dayanabiliriz, ister istemez zamlar olacak. Tüketicinin bu manada beğendiği ve bütçesine göre olan yerlerde yatırım yapmasını öneriyorum. Ciddi de fırsatlar sunuluyor. Tüketicinin fırsata çevirmesi lazım. Bir daha böyle bir şey gelmez” diye konuştu.


‘Dolar psikolojisi’


Yılmaz, dolar kurununun ‘psikolojik’ etkisinin ekonomiye etkisinden daha fazla olduğunu anlatarak, “Yıllardan bu yana dövizin etkisi yüzde 5 ise psikolojik etkisi yüzde 95. Darbe sonrası böyle bir şey olmayınca çok iyi hayatımıza hemen devam ettik. Ama bugün dış kaynaklı dolar çıktı, vay efendim ne oluyoruz. Dolar psikolojisinden kurtulmamız lazım. Serbest piyasa kontrol edemiyoruz. Bundan kurtulmalıyız” dedi. Yeni yılda gayrimenkul geliştiricilerinin çeşitli sorunlarının da çözüme ulaşacağına inandıklarını belirten Yılmaz, “Arsa değerlemeleri, KDV, müktesep hak, imar kanunu gibi sorunlarımız var ve bunların da yıl içinde çözüme kavuşacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımız, kabine üyeleri sektörümüzün önemini çok iyi biliyor ve destekliyor” dedi.


4.250 birim...


Ziya Yılmaz 2.5 yıl içinde konut, otel, AVM, ibadethane, yol, köprü gibi çeşitli anlamda 4 bin 250 bağımsız birim hayata geçirdiklerini anlatarak, hızlarını artırarak her şartta yatırıma devam ettiklerini söyledi. Yılmaz, “Bu yıl yaşayacağımız her şeyi yaşadık, dibi gördük. Dünya toparlanıyor, Çin, Avrupa, Amerika. Sınırımızda da Suriye, Irak gibi noktalarda çözüme ulaşılacağına inanıyorum. 2017 daha iyi olacak, 2018’de de bunun meyvelerini toplayacağız” dedi.


Çalışan sayılarının 3 bin 500’e ulaştığını kaydeden Yılmaz, yeni projelerde hazırlıkların geldiği noktayı ise şöyle anlattı:


“Emlak Konut ihalesinden aldığımız Validebağ arazisinde yıl içinde lansmana hazır olacağız. Kartal’da Teras Kule’de temelde çalışmalar başladı. Beykoz’da çok güzel bir proje yapıyoruz. Maslak’ta ‘uçan proje’mizde çalışmalarımız sürüyor. Pendik’te ise 2.5 milyar lira yatırımla küçük bir şehir yapıyoruz. Projemizde hazırlıklar devam ediyor.”


Guinness sayfa açıyor


Konut geliştirme ve arazide ‘uzmanlardan’ olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, gayrimenkul geliştirme için çok önemli ve kritik noktalar bulduklarını söyledi. 


Yılmaz, “Bizden konut alanlar ve yatırım yapmak isteyenler, biz doğru yere yatırım yaparsak kazanıyor. Projeyi geliştirmiş olmak için geliştirmiyoruz. Bir sanat eseri kimliğiyle bakıyoruz. Koruma Kurulu’na müracaat edin, benim projelerimin hepsini kabul ederler. Kağıthane’deki Z Ofis projemiz Guinness Rekorlar Kitabı’na giriyor. Dünyada ilk olduğu için böyle bir sayfa yok ve özel sayfa açıyorlar. İlk defa böyle bir müracaat olmuş” dedi.



Milliyet


Geri Dön