19 / 04 / 2024

DAP Yapı Adam Kule'de daire fiyatları 200 bin liradan başlıyor!

DAP Yapı Adam Kule'de daire fiyatları 200 bin liradan başlıyor!

DAP Holding, dünyanın ilk insana benzeyen binası Adam Kule projesini vitrine çıkardı. DAP Yapı patronu Ziya Yılmaz, Kartal Dragos'ta hayata geçirecekleri metrekaresi 4300 liradan satılan proje için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurduklarını söyledi.



Şimdiye kadar geliştirdiği projelerde alışılmışın dışında farklı mimari tarzları kullanan DAP Yapı, İstanbul'un gayrimenkul alanında gelişmekte olan Kartal Dragos bölgesinde 'Adam' şeklindeki kulenin yapımına başlıyor. Şirketin Adam Kule adını verdiği projesi 27 katlı tek bloktan oluşacak, içinde büyüklükleri 46 ile 204 metrekare arasında bulunan 354 adet home office tarzı birim bulunacak, ön talep toplanmaya başlanılan projede yüzde 10 indirim uygulanıyor ve daire fiyatları 200 bin liradan başlıyor. 


REKOR İÇİN GUINNESS'E DE BAŞVURDU

Adam Kule ile 'insanın yaradılışına saygıda bulunmayı' hedeflediklerini anlatan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Mimarisiyle kendinden sıkça konuşturacak bir proje hayata geçirmek istedik. Amacımız Türk inşaat sektörünün geldiği noktayı uluslararası arenada göstermek" dedi. 


Projenin yapım aşamasında mevcut yönetmeliklere uydurmak için çok çalıştıklarını anlatan Yılmaz, "Bu daha çok insana benzeyen bir binaydı ancak yönetmelikler gereği proje biraz daha ortalama bir binaya yaklaştı. İnsana benzetmek için kulak yapmak istedik ancak bazı yönetmelikler izin vermedi. Bacak yaptık ama burasını boş bırakamadık. Dubai'de olsa tam yapardık" dedi. 


Hayata geçirdikleri projelerle ilgili olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruda bulunduklarını anlatan Ziya Yılmaz, "Kağıthane'de hayata geçirdiğimiz Z Ofis için 'harften yapılan en büyük bina' konusuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuru yaptık. Bununla birlikte Adam Kule ile de 'dünyanın ilk insana benzeyen kulesi' olarak başvuracağız" dedi. Yılmaz, daha önce Adam Kule'yi toplu alıp otel yapmak isteyen bir müşterinin bulunduğunu belirterek, "Bu olmayınca biz talep toplamaya açtık. Metrekare fiyatı ortalama olarak 4 bin 300 liradan başlıyor" ifadelerini kullandı. 


KONUT SATIŞI 2014'ü GEÇER 

2014'te Türkiye'deki 1.1 milyonluk konut satışının bu yıl yüzde 5 ile 10 arasında artarak rekoru geliştireceğini anlatan Yılmaz, "Şu anda piyasa genelinde satışlar iyi gidiyor. İstmarina projesinde 1250 satış yaptık, 220 yerimiz kaldı" diye konuştu. 


KARTAL'IN EN TEPE NOKTASINA 30'AR KATLI İKİ KULE, PENDİK'E 3 BİN KONUT YAPACAK 

Yeni başlayacakları projeler hakkında da bilgi veren Ziya Yılmaz, yaptıkları anketler sonucunda istanbul'un Anadolu Yakası'nın oturum amaçlı projelerde öne çıktığını, bu nedenle burada yatırıma devam edeceklerini kaydetti. Ziya Yılmaz, "Kartal'da E-5 üzerinde 30'ar katlı iki kule yapacağız. Bölgenin en tepe noktasında bulunacak. Tamamen seyir mantığıyla geliştireceğiz" diye konuştu. 


PENDİK ARAZİSİNİN İÇİNDEN YOL GEÇECEK 

Yılmaz, Taksim'de temeli atılan Petek Kule'de ise 2 ay sonra tamamen kaba inşaatı bitireceklerini söyledi. Ziya Yılmaz, Pendik'te ise 206 dönümlük arazi üzerinde proje geliştirmeye başladıklarını da ifade ederken, "Buraya komşu birkaç arazi ile daha ilgileniyoruz. Bunlarla birlikte alanı 400 dönüme çıkarabiliriz. Sahile yakın konumda bulunan bir arazi. Yine arazinin içerisinden yol geçecek ve direkt havalimanına ve Kurtköy'e bağlantı olacak. 3 binin üzerinde konut düşünüyoruz, içerisinde çarşı, oteller ve üniversite bulunacak" dedi. 


Habertürk


Geri Dön