20 / 04 / 2024

Dap Yapı İstanbul Marina’nın lansmanı 12 Mayıs'ta yapılacak!

Dap Yapı İstanbul Marina’nın lansmanı 12 Mayıs'ta yapılacak!

Gayrimenkul sektöründe son derece aktif günler yaşıyoruz; zira baharın gelişi zaten sezonun başlangıcıdır. Nisan-Mayıs-Haziran ayları gayrimenkul alışverişinin en yoğun yaşandığı dönemdir. İstanbul Marina’nın lansmanı 12 Mayıs'ta yapılacak...



“Kartal projemizin lansmanı öncesinde sizlerle rahatça sohbet etmek üzere bir araya gelmek istedim. Projemizle ilgili 2 yeni gelişmeyi paylaşmak istiyorum: İlki, ruhsatımızı aldık; diğeri ise şu ana kadar çeşitli isimlerle anıldı ama projemizin adı İstanbul Marina.”


Gayrimenkul sektöründe son derece aktif günler yaşıyoruz; zira baharın gelişi zaten sezonun başlangıcıdır. Nisan-Mayıs-Haziran ayları gayrimenkul alışverişinin en yoğun yaşandığı dönemdir. Yılın ilk çeyreğinde hem mevsimsel hem de gündemin etkisiyle bir durgunluk yaşandıysa da, bu aydan itibaren çözüleceğini düşünüyorum. Bekleyen talep, alım-satım cephesini hızla canlandıracak. 


Piyasaların, kurdaki artışla yorulduğunu gözledik. Çekimser kalıp beklemek bu tür dönemlerin doğal sonucudur. Ancak gayrimenkul alışverişi hiçbir zaman bitmez; insanlar, evlerini ve ofislerini yenilemek, daha üst segmentte olanıyla değiştirmek, evlenmek, başka bir semte taşınmak, kendi işini kurmak gibi nedenlerle sürekli hareket oluştururlar. 


Öte yandan gayrimenkul, diğer yatırım araçlarına kıyasla karlılığını kanıtlamış bir enstrümandır. Dövizde, faizde ve borsada aradığını bulamayanlar daima gayrimenkule yönelir. Başka bir deyişle yatırımcı açısından da gayrimenkulün modası geçmez.


Biz de Dap Yapı olarak, birçok gayrimenkul geliştirici gibi lansmanımızı önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kartal’daki yeni projemizin yerli ve yabancı alıcı ve yatırımcılar nezdinde büyük ilgi göreceğini umuyoruz. Projelerimiz çoğu kez bizi tanıyan, daha önceki projelerimizden mülk edinmiş alıcı ve yatırımcılar tarafından takip edilir ve lansmana çıkar çıkmaz yoğun bir satış gerçekleşir. Bu defa hem dünyanın en iyi karma yaşam projesini hayata geçirme iddiamız dolayısıyla, hem de bekleyen talebin çözülmesi ve gayrimenkul sezonunun başlamasının etkisiyle canlı bir süreç yaşayacağımızı öngörüyoruz.


Projelerimiz rekor prim yapıyor

Yeni projelerimizi piyasaya sunarken mümkün olan en uygun rakamlarla lanse etmeye çaba gösteriyoruz. Satış rakamları, başlangıç rakamlarıyla kıyaslandığında minimum yüzde 35 prim yaptığı, bazı dairelerde prim oranının şerefiyeye paralel olarak yüzde 80’e çıktığı gözleniyor. Lansman süreci bu anlamda bir fırsat gibi görülebilir. Alıcı ve yatırımcıların tanıyıp güvendikleri markaların projelerini dikkatlice takip etmeleri ve bu tür avantajlı dönemlerden faydalanmaları kazançlı bir yöntem. 


Dap Yapı projeleri kemikleşmiş alıcı-yatırımcı portföyümüzün etkisiyle lansmana çıkmadan önce yüzde 30  ila 40 oranında satılmış oluyor. Basın toplantımızı takip eden 1-2 aylık süreçte ise tamamına yakını el değiştiriyor. Projelerimiz üzerinden son bir yılın değerlendirmesini yaparsak; başlangıç rakamlarıyla bugünkü fiyatları karşılaştırdığımızda, projelerimizden mülk edinmenin kazancının, diğer yatırım araçlarını geride bıraktığını net görebiliyoruz. Dap Yapı projelerinde gayrimenkul alımı, rekor prim oranıyla kazançlı yatırıma dönüşüyor.


Yatırımcının takibindeyiz

Projelerimiz başta Arap ülkeleri olmak üzere pek çok Ortadoğu ve Avrupa ülkesinin takibinde. Almanya, Amerika, Dubai, Suudi Arabistan, İsviçre ve Mısır gibi ülkelerden alıcı ve yatırımcı müşterilerimiz oluyor. 


Öte yandan yurt içinde de, Ankara, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Adana, Kayseri gibi illerden alıcı geldiğini gözlemliyoruz. İç piyasada, dolar birikimini bozdurup gayrimenkul edinmeye yönelik bir hareket var. 


Gayrimenkul, ülkeye döviz kazandıran önemli bir kaynak

Yabancılara gayrimenkul satarak ihracat yapıyoruz. Yabacıya satıştan 5-10 milyar dolar hedefleniyorsa bunun teşvik edilmesi lazım. Hükümetin, Ekonomi Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nı dahil edecek şekilde organize bir faaliyet geliştirmesi sektörümüz açısından önemli bir destek olacaktır.

Kağıthane ve Kartal-Maltepe bölgesinde projeler geliştiriyoruz

Rezidans projelerimizde, İstanbul’un en iyi yaşam konseptleri oluşturuluyor. Dairelerin tavan yüksekliği genellikle 3.5 metre ve hangi katta olursa olsun hepsi bir şekilde “su”ya bakıyor. Binadan indiğinizde çimene basıyorsunuz. Güvenlik, temizlik, bakım-onarım gibi hayatı kolaylaştıracak hizmetler eksiksiz uygulanıyor. İş dünyasına yönelik tüm fonksiyonları eksiksiz şekilde bünyesinde toplayan ofis projelerimiz yatırımcıyı cezbediyor. 


2014 yılında 7 adet yeni projeye başlayacağız. Genellikle karma konseptte projeler üreteceğiz. Bazıları rezidans ve home office olacak. Ofis projelerimizi çoğaltacağız. 

3 adet ofis projesi Çağlayan’da

1 adet rezidans Maltepe’de

1 adet rezidans Kartal E5 üzerinde

1 adet rezidans Taksim’de 

1 adet karma proje Kartal’da 


Kartal’da, Dünyanın en iyi karma yaşam projesini yapacağız.

İçinde, Anadolu yakasının en büyük özel hastanelerinden biri olacak. Ayrıca okul, ofis, konut, ibadethane, açık ve kapalı AVM’si olacak. AVM için markalara kiralamalar başladı. Henüz Türkiye’de olmayan markaları getireceğiz. 


Denize çok yakınız; hemen önümüzde Türkiye’nin en büyük mega yat marinası yer alacak. Deniz taksi iskelesi ve deniz uçağı için pist yapacağız. 2 tane helikopter pisti olacak. Projenin içinden hızlı tren geçecek. 


Büyük teraslar yapıyoruz. 200 m2’lik dairenin 60 m2 terası var. 1+1’lerin bile teraslarını hayli geniş tuttuk. Projenin sahile 700 metre cephesi var. Deniz her yerden görülecek. İnsanlar çarşıyı gezerken bile denizi görecek; iyot kokusunu alacak. Ege tipi, İzmir’deki gibi bir mimari tasarımı benimsedik.


İstanbul’da değerli olan iki alan var: Avrupa Yakasında Boğaz hattı ve Anadolu Yakasında Kartal-Maltepe hattı. Kartal, İstanbul’un giriş bölgesi olması nedeniyle yakın çevresiyle birlikte giderek gelişiyor. Sahil şeridinde yapılan düzenlemeler, bölgenin değerini artırıyor. Arazi fiyatları ve ihaleler bu bölgenin ne kadar geliştiğinin en somut örneğidir. 


Ofis açısından Maslak- Zincirlikuyu- Levent hattı Avrupa yakası için ne ifade ediyorsa, Anadolu Yakasında da Kartal-Maltepe hattı aynı önemi taşıyor. Bu gelişimi, arazi fiyatları ile ihalelerden de izlemek mümkün. E-5’ten bile denize yürüyerek inilebilen bir lokasyon olan Kartal-Maltepe hattında edinilen gayrimenkullerin değerleneceğini ve önümüzdeki 7-8 yıl içerisinde katlanarak artacağını öngörüyoruz. 


Kartal projemize günde 100 tane ön talep geliyor

Oran vermek gerekirse, projelerimizin yüzde 27’sini İstanbul dışındaki illerden gelenler ile yabancılara satıyoruz. Bugüne dek ağırlıklı satışımız yerli alıcıya yönelik gerçekleşti ama Kartal ve Taksim projelerimize yabancı alıcı ve yatırımcıdan ciddi talep olacaktır. 


İlk alanların çok kazançlı çıkacağı şekilde kampanya yapacağız. Kısa vadede yüzde 100, uzun vadede yüzde 300 prim yapacağını öngörüyoruz.

Projenin KDV oranı yüzde 1 olup; avantaj arz ediyor.


DAP YAPI ofis projelerini çoğaltıyor

Kağıthane-Çağlayan bölgesinde ofis inşaatlarımız devam ediyor. Z Ofis, Bumerang ve İ Ofis’in ardından A Ofis’in inşaatına başladık. A Ofis’ten sonra 2 ofis projesi daha inşa edeceğiz. Onları da 2-3 ay içinde başlatacağız. Böylece Dap Vadisi’nde toplam 900 ofis yapmış olacağız.


A Ofis’te fiyatlar 287 bin TL’den başlıyor

287 bin TL’den başlayan fiyatlarla lansman öncesi satışa çıkarılan A Ofis’te kişiye özel ödeme seçenekleri mevcut. Banka kredisi ve faizin olmadığı ödeme seçeneklerinde 36 aya kadar firma içinde vadelendirme gerçekleştiriliyor. Bölgede m2 satış fiyatları 5000 USD civarında seyrederken A Ofis’in lansman dönemi fiyatı m2/5000 TL olarak belirlendi.


73 adet bağımsız bölüm satışa çıktı

Çağlayan üzerinden Şişli’ye çıkan yolun köşe başında konumlanan proje, 73 adet bağımsız bölümden oluşuyor. Projede büyüklüğü 51-300 m2’lik 61 adet ofis alanı ile 45-140 m2 arasında değişen 12 adet dükkan bulunuyor. 


 “Bedava Ofis” konseptinin yine geçerli olduğu A Ofis, yatırımcısına kazanç vaat ediyor. Yatırımı 8 ile 10 yıl gibi makul bir sürede amorti ediyor.


Geri Dön