17 / 04 / 2024

Dap Yapı İstanbul'a 700 milyon liralık bütçe ayırdı!

Dap Yapı İstanbul'a 700 milyon liralık bütçe ayırdı!

İstanbul’a bu yıl 700 milyon lira yatırım yapacak olan Dap Yapı Kartal’a geniş teraslarıyla ünlenecek yeşil bir proje inşa edecek. Dap Yapı İstanbul’daki üç projeye toplam 700 milyon liralık bütçe ayırdı.



Emlak Konut GYO’nun İstinye’deki 158 dönümlük arsa ihalesini kaybeden Dap Yapı, tüm enerjisini Kartal ve Taksim’e yapacağı üç projeye ayırdı. Kartal’da Adam Kule, Taksim’de petek projelerini hayata geçireceklerini açıklayan Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Kartal e-5 yakınında inşa edilecek üçüncü projenin detaylarını Millet’e anlattı.


İSTANBUL’UN YENİ TERASI OLACAK


Ulaşım projelerine yakınlığıyla dikkat çeken Kartal’da yeşil bir bina inşa edeceklerini söyleyen Yılmaz, yatırım bedelinin ise 250 milyon lira olduğunu belirtti.


Yaklaşık 400 birimden oluşacak projenin geniş teraslarıyla öne çıkacağını ifade eden Yılmaz, “İstanbul manzarasına odaklı bir proje olacak. Yani kentsel dönüşüm ve ulaşım projeleriyle değerlenen Kartal’dan 5- 10 yıl sonra balkon ve terasa çıkıp bütün İstanbul’u seyredebileceksiniz” dedi. Tanıtımını yıl sonuna doğru yapmayı planladıklarını vurgulayan Yılmaz, projenin çiziminin devam ettiğini belirtti.


SATIŞLAR 1 MİLYON 200 BİNİ AŞAR


Dap Yapı, lansmanlarını bu yıl yapacağı İstanbul’daki üç projeye toplam 700 milyon liralık bütçe ayırdı. 354 birimden oluşan Adam Kule’yi nisan ayında görücüye çıkaracaklarını söyleyen Ziya Yılmaz, petek’in tanıtımını ise seçim sonrasına bırakabileceklerini dile getirdi.


Seçim döneminde durgunluk beklemediğini ifade eden Yılmaz, konut satışlarında esas artışın ise ikinci çeyrekte yaşanacağını söyledi. Yıl sonu toplam konut satışlarının 1 milyon 200 bin adedi geçeceğini öngören Yılmaz, konut fiyatlarının ise her yıl gibi bu yıl da ortalama yüzde 10’un üzerinde artacağını belirtti.


PENDİK'E 1.5 MİLYAR LİRA YATIRACAK


DAP Yapı, polisan Holding’le beraber ikinci projesini pendik’e yapacak. 175 bin metrekarelik arazide yükselecek 1.5 milyar liralık projede toplam 3 bin ofis ve konut yer alacak. projeyle bölgede küçük bir şehir kurmak istediklerini dile getiren Yılmaz, “İçinde her şey olacak. pendik Marina, Sabiha Gökçen Havaalanı ve metroya yakın. Bölge kısa sürede değerlenecek” dedi.  


DOLAR PSİKOLOJİK, FAİZ 'DUGUSAL' ETKİLER

 

Yükselişe geçen doların inşaat sektöründe maliyetleri artırdığını ifade eden Ziya Yılmaz, “Dolar artışının çok uzun vadeli olacağını düşünmüyorum. 2-3 yılda bir böyle durumlar yaşıyoruz. psikolojik olarak etkileniyoruz ancak eskisi gibi sarsmıyor. Ama hammadde maliyetlerini etkiliyor o nedenle doların stabil olmasını istiyoruz” dedi. Faizlerin ise çok yüksek olduğunu söyleyen Yılmaz, “Faizler sektörü daha çok etkiliyor. Bankalar musluğu şirketlere ne kadar açarsa, faizler ne kadar düşerse büyüme hızı da o kadar artar” diye konuştu.


FİKİRTEPE, İYİ YÖNETİLEMEDİ

 

Kentsel dönüşüm projelerine önem verdiklerini belirten Ziya Yılmaz, kentsel dönüşümün pilot bölgesi olan Fikirtepe’de ise yer almak istemediklerini söyledi. Yılmaz, “Fikirtepe, kentsel dönüşüm için güzel bir örnekti. Daha başarılı bir süreç yönetilsin isterdim. Ama hem kamu hem de bireysel yatırımcılar yönetemedi. İnşallah hızlı bir şekilde toparlanırlar” şeklinde konuştu.


DOĞRU TANITIM 15 MİLYAR DOLAR GETİRİR


Geçen yıl yabancılara konut satışının yaklaşık 4.5 milyar dolar olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Doğru tanıtım yapılırsa 3-4 yılda 12-15 milyar doları geçeriz” dedi. Yılmaz, 2015’te ise yabancıya konut satışında 5 milyar doların aşılacağını öngördü.


TEKNOLOJİ VE KANUNLAR ÖTRÜŞMELİ


Tüketici Kanunu’nda cayma hakkı ve teslim süreleriyle ilgili sıkıntılarının olduğunu vurgulayan Yılmaz, “İnşaat süreleri 36 ay. 40-50 katlı binalar 36 ayda bitmez. Sürenin uzatılmasını istiyoruz. Teknoloji ve kanunlar örtüşmeli” dedi.


Millet


Geri Dön