29 / 03 / 2024

Dap Yapı Maltepe'deki Burgu Kule'yi satışa çıkardı!

Dap Yapı Maltepe'deki Burgu Kule'yi satışa çıkardı!

Dap Yapı'nın Maltepe'deki projesi 'Burgu Kuleler' şehre kazandırdığı silüet kadar işletim sistemiyle de dikkat çekeceğe benziyor. Ziya Yılmaz, ev sahiplerinin dairelerinde kalmadığı dönemlerde kiralama yapmak için dünya profesyonelleriyle görüştüklerini a



Dap Yapı'nın Maltepe'deki projesi 'Burgu Kuleler' şehre kazandırdığı silüet kadar işletim sistemiyle de dikkat çekeceğe benziyor. Ziya Yılmaz, ev sahiplerinin dairelerinde kalmadığı dönemlerde kiralama yapmak için dünya profesyonelleriyle görüştüklerini açıkladı

Kağıthaneden sonra Maltepe - Kartal hattını kendine üs seçerek farklı mimari tarzda kuleler inşa eden Dap Yapı, yine Maltepe E-5 üzerinde gerçekleştireceği Dap Burgu Kuleyi satışa çıkardı. Dönerek yükselen 22 katlı iki kule olarak tasarlanan proje, firmanın bu zamana kadarki geniş alanlı konut konseptinin dışında yer alıyor.
Gerçekleştirdiği projelerin tümünde insanların yoldan geçerken bakmalarını ve hatta bulundukları noktayı, o projeye göre tarif etmeleri isteğinden yola çıkarak tasarladıklarını belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, yeni projeyle mimaride bir dönüm noktası olmaya kararlı olduklarını vurguladı.
Bu zamana kadar Büyükdere Caddesi'nde gerçekleştirilen bunaların artık Kadıköy, Ataşehir ve Kartal ilçelerinin komşusu  olan Maltepede de gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, projeyi geliştirme süreçlerine dikkat çekti. Projenin yükseleceği arsanın kendi mülkleri olduğunu belirten Yılmaz, konut projesi gerçekleştirmek üzere araştırma yaptıklarında bölgede otel tarzı ve daha hızlı bir hayata dönük tercihi fark ederek yola devam kararı aldıklarını kaydetti. Bu doğrultuda o döneme kadar gerçekleştirdikleri geniş ve yüksek tavanlı konutlardan yine yüksek tavanlı ama bu kez daha küçük konutlar üretimine karar verdiklerini kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

İsteyen kiralayabilecek
Projenin konsepti lüks bir otel tarzını yansıtacak. Dış mimari farklılığına paralel  olarak tüm konutlar stüdyo, 1+1 ve 2+1 olarak tasarlandı. Kullanım alanları 36 metrekare ile 103 metrekare aralığında değişiyor. Fiyatları ise 149 bin TL ile 500 bin TL aralığında etiketlendirdik."
Bir başka değişiklik olarak konut sahiplerini mülklerini kullanmadıkları zaman kiralayabilmeleri yönündeki sistemlerini gösteren Yılmaz, bu yönde dünyaca ünlü gruplarla görüşmelerinin sürdüğünü belirterek şöyle konuştu:
Gerekirse biz de bir şirket kurabiliriz. Biz inşaatçıyız, işletmecilik bizim işimiz değil. Ama projede mutlaka 'oturmadığın dönemde kirala' modeli uygulaması mevcut olacak. Yurtdışında hayli yaygın olan ancak ülkemizde henüz pek uygulanmayan modeliyle alternatif kazanç imknı sağlanacak. Haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilecek olan daireler profesyonel bir yönetim sistemiyle işletilecek. Daire sahipleri kira toplama veya kiracı bulma gibi konularla ilgilenmeyecek.

Ekip bulmakta zorlanıyoruz
Önceki projelerde mimari sınırları zorladıklarını dile getiren Ziya Yılmaz, Burgu Kule ile çıtayı daha da yükseğe taşıdıklarını kaydetti. Öte yandan projeyi mimari açıdan Türkiyede gerçekleştirecek ekiplerin zor bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, 22 kat üzerine dönerek yükselen iki kulenin dış cephe kaplamalarında en iyisi için çözüm arayışlarımızı sürdürüyoruz diye konuştu.

Üniversite ve hastanelerle çevrelenmiş
Dap Burgu, konumuyla da dikkat çekiyor. Kara, hava, deniz ve raylı ulaşım araçlarının tam kesişme noktasında konumlanan proje, E5e paralel, sahile bir kilometre,  Marmaray  metro istasyonuna 50 metre, deniz otobüsüne ve Adalet Sarayına beş dakika, Sabiha Gökçen Havalimanına 10 dakika mesafede yer alıyor. Bağdat Caddesi, Küçükyalı ve Ataşehire yakınlığıyla da dikkat çeken projenin çevresinde üniversite, hastane ve alışveriş merkezleri oldukça yoğun. Yeditepe, Okan ve Sabancı Üniversiteleri, Marmara Eğitim Köyü, Kartal Eğitim & Araştırma Hastanesi, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sema Hastanesi, Medicalpark, Maltepe CarrefoureSA ve Kozyatağı CarrefoureSA Maltepe kadar projeyi de çevrelemiş durumda.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön