26 / 04 / 2024

Dap Yapı Maltepe’ye karma proje yapacak!

 Dap Yapı Maltepe’ye karma proje yapacak!

Kartal-Maltepe’de karma proje yapacaklarını açıklayan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, projeye 2013’ün ilk çeyreğinde başlamayı planladıklarını söyledi. Proje, diğer Dap markalı projelerin yanında yükselecek...



Kartal-Maltepe bölgesinde toplam 15 kuleye imza atan Dap Yapı, bölgede yeni bir karma proje yapmaya hazırlanıyor. 2012’de 2 yeni proje hayata geçirdiklerini söyleyen Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, her yıl bin ünite civarında konut ve iş yeri inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi. 


Dubai ve İran’dan ortak proje teklifi

Projelerinin başta Arap ülkeleri olmak üzere pek çok Ortadoğu ve Arap ülkelerinin takibinde olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Dubai ve İran’dan teklif aldık. Bazıları ortak proje geliştirmek yönündeydi. Şartlar oluşursa bu türden bir işbirliğine sıcak bakabiliriz” dedi. 


Başarılı olmanın ilk kuralının pozitif dününmek olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “İnşaat sektöründe faaliyet gösterdiğim sürecin hiçbir aşamasında negatif bakış açısıyla hareket etmedim. Başarılı olmanın ilk kuralının pozitif düşünmek olduğuna inanıyor ve her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olmak gerektiğini düşünüyorum. DAP YAPI olarak daralmanın sektörümüzü en yoğun etkilediği dönemde bile Şelale Konutları’nı tamamlayıp satmıştık. Başka bir deyişle kendimize güvenmeyi sürdürmüş, ayağımızı yorganımıza göre uzatmış ve kendi çözümlerimizi yaratmıştık” şeklinde konuştu.  


2012 hedeflerimizi tutturduk

2012 yılı hedeflerini tutturduklarını belirten Yılmaz, “Her türlü olasılığı hesaba katarak proje üreten bir yapımız var. Dünyada ve ülkemizde olup bitenlere kayıtsız değiliz. Finansal planımızı, projelerimizi söz verdiğimiz tarihte bitirmek üzere hazırlıyor ve çoğu kez vaktinden önce teslim ediyoruz. Zaman içinde kemikleşmiş bir alıcı-yatırımcı grubumuz oluştu. Dap markasına güvenenleri yanıltmamak adına finansmanını hazırlamadığımız bir projeye girişmiyoruz. İnşaat malzemelerine yapılan zamları ya da arsa fiyatlarındaki yükselişleri mümkün olduğunca alıcıya yansıtmamaya çalışarak kendi içimizde çözümler geliştiriyoruz” diye konuştu. 


“Konuta talep artacak”

Önümüzdeki süreçte konuta olan talebin artacağını söyleyen Yılmaz, biriken talebin yeni fırsatları da beraberinde getireceğini vurguladı. Yılmaz, “Şu andaki mevcut piyasa, alıcıda tedirginlik yaratıp, satın alma talebini erteletecek yapıda değil. Aksine alıcı nezdine bekleyen bir talep var ve son çeyrekten itibaren alım cephesinde hareket yaşanacağını öngörüyoruz. Biriken talep yeni fırsatları da beraberinde getirecektir” ifadesinde bulundu. 


“Yabancılar Türkiye’de mülk edinmeyi karlı bir yatırım olarak görüyor”

Türkiye’nin yurtdışındaki itibarının geçmiş yılllara kıyasla arttığını belirten Yılmaz, “İnşaatlarımızın kalitesi yabancıların nezdinde defalarca kabul gördü ve ödüllendirildi. Şantiyelerimizdeki hareketlilik sadece halkımızın değil herkesin dikkatini çekiyor. Yabancılar ülkemizde mülk edinmenin karlı bir yatırım olduğunu keşfetti. Onlara mülk edinmenin önünü açacak somut kararlar alınıyor. Türkiye globalleşen dünyada yerini almak adına hızla ilerliyor. Ülkemiz hak ettiği mertebeye ulaşmak yolunda böylesine hızla ilerlerken spekülatif söylemlerle ülkeye zarar verilmemeli” diye konuştu. 


“Yabancıya satış kaynak sıkıntımıza çözüm olacak”

Mütekabiliyet Yasası, gayrimenkul sektörünü tetikleyecek çok önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “ Yabancıların ülkemizde mülk edinmesini sağlayacak olan düzenleme kaynak sıkıntısı çeken ekonomimizi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Şu anda 70 milyon nüfusun yüzde 60'ı depreme dayanıksız yapılarda yaşıyor. Yabancı sermaye gelirse Türkiye'deki yapı stoku hızlı bir şekilde yenilenebilir” dedi.  


“Kentsel dönüşüm sektörün potansiyelini olağanüstü bir güce dönüştürebilir”

Ziya Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İnşaat sektörü son yıllarda ciddi bir büyüme kaydetti ve büyümeye de devam ediyor. Doğru hamlelerin yapılmasıyla taşıdığı büyük potansiyel olağanüstü bir güce dönüşebilir.  Nitekim son dönemde yaşanan gayrimenkul hareketliliği, insanlar için her zaman birinci sırada yatırım aracı olan konutu daha da cazip hale getirdi. Mütekabiliyet ve kentsel dönüşüme yönelik düzenlemelerle konut satışında daha iyi grafikler yakalanacağını öngörüyoruz.”


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön