29 / 03 / 2024

Darbeye karşı gayrimenkul yatırımına inadına devam!

Darbeye karşı gayrimenkul yatırımına inadına devam!

Demokrasi ve cumhuriyete yönelik yapılan hain planların ardından iş dünyası da harekete geçti. Gayrimenkul sektörünün patronları inadına yatırım diyerek Türk ekonomisinin büyümesine katkı vermek için hız kesmeden yeni yatırım kararları aldı. İşte temsilcilerin görüşleri...



Demokrasi ve cumhuriyete yönelik yapılan hain planların ardından iş dünyası da harekete geçti. İşte gayrimenkul patronlarının görüşleri...



Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt


Darbeye karşı gayrimenkul yatırımına inadına devam!



Demokrasiye hiçbir müdahale kabul edilemez. Ülke ve millet olarak demokrasi, özgürlükten ve parlamenter sistemden vazgeçmemiz mümkün değil. Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla tanımıyoruz. Zaman işimize, milletimize, sağ duyumuza, vatanımıza, demokrasimize sahip olma zamanıdır. Biz de Özyurtlar İnşaat olarak daha çok çalışıp daha çok konut üretip ülke ekonomisine daha çok katkı sunacağız halen süren projelerimize yeni projeler ekleyerek yolumuza devam edeceğiz.




Royal Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Çehreli



Darbeye karşı gayrimenkul yatırımına inadına devam!



Türk halklı kararlı duruş sergileyerek demokrasiye sahip çıktı. Her türlü darbe girişimine karşı 15 Temmuz'da olduğu gibi Türk milleti dimdik ayakta duracaktır. Halkımıza, devletimize, hepimize büyük geçmiş olsun. Şimdi sıra yatırımlara hız vererek ekonomiyi canlandırma zamanı. Bizler bu olaylar karşısında moralimizi bozmadan inadına daha çok çalışıp daha çok yeni projeler geliştireceğiz. Biz şirket olarak bu yıl planladığımız projelere yeni projeler ekleyerek yolumuza devam etme kararı aldık.




216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar



Darbeye karşı gayrimenkul yatırımına inadına devam!




Türkiye bir kez daha birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozamayacağını çok güzel bir şekilde ortaya koydu. Türk halkı kahraman bir duruş sergiledi. İş dünyası da üzerine düşen görevi tam manasıyla yapmak için kolları sıvadı. Biz de şirket olarak bu yıl yapacağımız yeni yatırımlara hız kesmeden devam etme kararı aldık. Kim ne yaparsa yapsın Türkiye büyümeye ve yatırımların adresi olmaya devam edecek.




Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram



Darbeye karşı gayrimenkul yatırımına inadına devam!




Millet iradesine karşı yapılmış bu girişim asla kabul edilemez. Ne yazık ki Türkiye elim bir gün yaşadı. Türkiye gibi demokrasiye büyük emek vermiş bir ülkede insanımıza bunları yaşatanları şiddetle kınıyoruz. Hangi siyasi görüşten olursak olalım; sivili ve askeri ile birlik, beraberlik içinde demokrasimize sahip çıktık. Denge Yapı olarak işlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Var gücümüzle daha çok çalışıp ülke ekonomisine daha çok katkı sunacağız. Halen süren projelerimize yeni projeler ekleyip, inşaat sektörüne destek olacağız.




Almalar, İskurt, Nergo Ortak Girişim Başkanı Hikmet Alma



Darbeye karşı gayrimenkul yatırımına inadına devam!



Son olaylar bize birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha gösterdi. Ekonomimizin daha da güçlenmesi ve gelecek nesillerin daha iyi bir Türkiye'de yaşaması için yatırımlarımıza hız vereceğiz. Bu yıl yapmayı planladığımız gayrimenkul projelerine yeni projeler ekleyeceğiz. Yeni projeler yaparak hem korkmadığımızı ülkemize güvendiğimizi göstereceğiz hem de dışarıda ülkemizin gücüne güç katacağız. Türkiye dimdik ayakta ve inadına yatırım, inadına büyüme diyor.




Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır



Darbeye karşı gayrimenkul yatırımına inadına devam!




Yaşanan tatsız olaylar karşısında moralimizi bozmayıp daha çok çalışacağız. Sene sonuna kadar yeni projelerimizi planlayacağız. Şirket olarak bu olaylar karşısında dik duruşumuzu yeni yatırımlara hız vererek göstereceğiz. Türkiye ekonomisiyle de güçlü olduğunu birkez daha gözler önüne serecek. İnşaat sektörü 200 farklı sektörü doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen bir sektör. Buradaki yeni yatırımlar hız kesmeyerek sektörü olduğu kadar ekonomiyi de canlandıracak.




CFR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı, Cafer İnan



Darbeye karşı gayrimenkul yatırımına inadına devam!




Demokrasiye inancımız tam. Milletimizin bu sıkıntılı günleri çabuk aşacağına yaralarını saracağına inanıyoruz. Bütün gücümüzle var olan işlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Şirket olarak yeni projelerle iş dünyasındaki yerimizi daha güçlendireceğiz. Tüm bunların sonucunda bizler de bu sıkıntılı süreci atlatmak için üzerimize düşen görevi yerine getirmiş olacağız.



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


DARBE girişiminin ardından Türkiye’de hızla normale dönüş sağlanması için özel sektör de harekete geçti. Birçok işyeri çalışanlarına gece yarısından itibaren mail atarak işlerinin başında olmasını istendi.


Cumartesi sabahı AVM’ler açıldı, şantiyeler çalıştı, restoranlar hazırlandı, ofislerde işbaşı yapıldı. Cumartesi günü AVM’lerin girişi yüzde 70 azalırken, mağazaların cirosu yüzde 50 düştü. Ancak pazar gününden itibaren tüm bu rakamlar bir önceki pazar gününe yaklaştı. İnşaat sektörü ise yatırımlarını aksatmadan şantiyeleri çalıştırmaya devam etti. 15 Temmuz gecesinin etkisi sadece bir günde sona erdi.


İNADINA YATIRIM


BİR hafta önce yapılan darbe girişimi yatırımları durdurmadı. Frene basmayacaklarını belirten gayrimenkul sektörü temsilcileri “inadına yatırım” mesajı verdi. Yaz aylarında konut satışlarının daha ağır olduğunu hatırlatan temsilciler, “Darbe girişimi inşaat sektörünün en durgun ayına geldiği için olumsuz etkilenmedik. Ağustos ve eylül ayında işlerin rayına girmesini bekliyoruz. Şantiyelerde çalışmalar tam gaz sürüyor” dedi. 


DAHA ÇOK ÇALIŞMA ZAMANI


Konut satışlarında eylül ayında artış beklediklerini belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Şimdilerde satış ofislerinde bir canlılık yok. İnsanlar önce olanı biteni izlemek istiyor. Ama bu dönem zaten bizim için sezon değil. Bulutlar dağıldıkça satışlar da rayına girecektir” dedi. Darbe girşiminin birlik ve beraberlikle aşıldığını belirten Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise şunları söyledi: “Satış ofislerimizde 2 gündür ufak da olsa hareketlilik var. Şimdi iş dünyası için daha çok çalışma zamanı. İnadına yatırım yapacağız, inadına mücadele edeceğiz. Yeni projelerimizi hazırlıyoruz. Konut alıcının talebin de önümüzdeki günlerde artış bekliyoruz. Türkiye’nin geleceğine güvenimiz tam.” 


DARBE KONUTU VURMAZ


Darbe girişiminin başladığı 15 Temmuz günü köprüde olduğunu ve milletçe verilen mücadeleye katıldığını söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Darbecilerin üzerimize kurşun yağdırdığı geceden sonra sabah ofise geçtim ve çalışanlarıma ‘İstanbul’daki 3 alışveriş merkezimizi de açıyoruz’ dedim. İlk 2 gün ziyaretçi sayısı yüzde 20-30 düşse de şimdi işler rayına girdi. Olayın olduğu hafta sonu dahi 2 daire satışı yapıldı. Ben de o daireleri almak isteyenlere hediye ettim. O insanların bu dönemde satış ofisine gelmesi çok önemli bir mesaj. Gayrimenkulde yaz aylarında zaten satışlar yüksek olmaz. Bu nedenle konutta darbe kaynaklı etkilenme söz konudu değil. En kısa sürede konut satışı da rayına girer. Biz şantiyelerimiz de durmadık, aksine yeni iş için sözleşmelerimizi yapıyoruz” dedi. Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin notunu düşürmesi ve dolardaki hareketliliği de değerlendiren Elmas, “Topa tanka nasıl karşı durduysak doların da kafasını kırarız. 150 milyar dolar mevduatın yüzde 20’sini TL’ye çevirirsek dolar yere serilir” diye konuştu.


ALIŞVERİŞ HIZLI TOPARLANDI


15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ertesi günü cumartesiyi evde geçirdik. Alışveriş merkezleri açılsa da girişler yüzde 70 oranında düştü. Ancak pazar günü girişler artarken, pazartesi günü bir önceki hafta ile aynı seviyelere geldi. Sektör temsilcileri, “AVM’ler cumartesi günü açıldı. Ancak girişler çok azdı. Pazartesi gününden itibaren normale dönmeye başladı” dedi. Türkiye’de hazır giyim markalarının cirosunun cumartesi günü yüzde 50 düştüğünü anlatan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo da, “Pazar ve pazartesi günü düşüş yüzde 15’lere geriledi. Normale dönüş başladı. Markaların birçoğu yüzde 50 indirimler yapıyor. Bu indirim kampanyalarını bir süre daha uzatabilirler. Ancak şuan için cirolarda çok büyük düşüşler yaşanmıyor. Bu da sektör açısından çok önemli” diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön