29 / 03 / 2024

Darıca Belediye Meclisi'nde kışla arazisi konuşuldu!

Darıca Belediye Meclisi'nde kışla arazisi konuşuldu!

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak TOKİ ile adlandıran Darıca askeri kışlasının İskele meydanın tarafında olan askeri alana Belediye, Kaymakamlık Emniyet Müdürlüğü gibi kamu kurumu binalarının yapılmasını istediklerini söyledi.



Darıca Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak başkanlığında yapıldı. Gündem 4 maddelerinin görüşüldüğü toplantıda 3 madde komisyonlara havale edilirken, imar Komisyon raporları bir dahaki mecliste görüşülmek üzere ilgili yerlere gönderildi. 


‘PARSELLERİ ALMAKTAN VAZGEÇTİK’ 

Meclis toplantıda söz alan CHP Grup sözcüsü İbrahim Karslı, askeri alanın durumunu sordu. Karslı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yazılı açıklama talep ettiğini söyleyerek, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Milli Savunma Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu tesislerin Belediye tarafından yapılması halinde parseller halinde Büyükşehir'e devri teklif edildi. Ancak Büyükşehir, "Söz konusu tesisler için Bütçemiz olmadığı ve çalışmaları gerçekleştiremeyeceğimiz için parselleri almaktan vazgeçtik." yanıtını verdi” Askeri alana sahip çıkmalıyız” dedi.


Bölge Haber 


Geri Dön