28 / 03 / 2024

DASK 13 milyon konuttan 26'sına sigorta teminatı sundu!

DASK 13 milyon konuttan 26'sına sigorta teminatı sundu!

DASK olarak 2010 'da Zorunlu Deprem Sigortası kapsamına giren yaklaşık 13 milyon konuttan 3.4 milyonuna yani yüzde26'sına sigorta teminatı sunuldu



Deprem sigortaları konusunda az zamanda büyük bir yol alındığını anlatan DASK Yönetim Kurulu Üyesi ve Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri, kurumun yakın denilebilecek bir zamanda kurulduğunu hatırlatarak, depremde sigortalılık oranının küçümsenmeyecek bir boyuta taşındığını dile getirdi. 2000'den önce 500 bin civarında konutun deprem teminatı bulunduğunu belirten Utkueri, sayının 10 yıl gibi sürede 3.4 milyonu aştığını söyledi. "Bu oranla Türkiye'yi afetlere karşı sigortalılık açısından yüksek gelir seviyesine sahip ülkelerle aynı kulvara taşıdık. IFRC'nin (The International Federation of Red Crossand Red Crescent Societies) kentsel riske odaklanan 2010 Dünya Afet Raporu, afet sigortası yaptırma oranının düşük gelirli ülkelerde yüzde 1, orta gelirli ülkelerde yüzde 3 iken yüksek gelirli ülkelerde ortalama yüzde 30 olduğunu ortaya koyuyor. Biz yüzde 25 sigortalılık oranıyla deprem açısından yüksek gelirli ülkeler kategorisine oldukça yakın duruyoruz" diyen Utkueri, Eureko Sigorta olarak son 6 yıldır DASK'ın kurum idarecisi olarak görev yaptıklarım, bu görevin 2015 'e kadar devam edeceğini de hatırlattı. Utkueri'nin verdiği bilgiye göre, 11 yıldaki hasar verici 300'den fazla depremde zarar gören deprem Sigortalı konutlara 21 milyon TL tazminat ödeniyor. Bu ödemelerin yüzde 97'si kısmi hasarlara gidiyor.


DASK'ın tek bir hasarda ödeme gücü, kendi kaynaklan ve reasürans korumasıyla birlikte 4.5 milyar TL'ye ulaştı.
2011 hem sigortacılık sektörü hem de DASK açısından önemli bir büyüme yılı olacak. Kurumsal uygulamalar ve ürünlerde pek çok yeniliğin planlandığı DASK'ta, orta vadede Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısırım 5.5 milyona çıkarılması amaçlanıyor.

Finale kaldı
Fay Hatlan TIR'ı projesi, halkla ilişkiler alanında dünyanın en saygın yayınlarından biri olan PR News dergisnin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin Kamu Projeleri kategorisinde finale kaldı. Finale kalan 5 proje arasında DASK'ın derecesi, 8 Mart 2011'de Washington'da açıklanacak.

Cumhuriyet/Olcay Büyüktaş Akça


Geri Dön