25 / 04 / 2024

DASK başlı başına bir sosyal sorumluluk projesi!

DASK başlı başına bir sosyal sorumluluk projesi!

Depremden sonra vatandaşların en az zararla ve en kısa zamanda normal hayatlarına dönmelerine destek olmayı hedefleyen Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bu amaçla önemli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor




Depremlerin afete dönüşmemesi için vatandaşları bilinçlendirmeyi, herkesin zorunlu deprem sigortası dahil depreme karşı gerekli önlemleri almalarını sağlamayı ve depremden sonra vatandaşların en az zararla ve en kısa zamanda normal hayatlarına dönmelerine destek olmayı hedefleyen Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bu amaçla önemli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor. DASK Koordinatörü İsmet Güngör, DASK'm başlı başına bir sosyal sorumluluk projesi olduğunun söylenebileceğini ifade ederek, zorunlu deprem sigortasının Türkiye'deki 17.7 milyon konutta yaşayan herkesi hedefleyen çok geniş kapsamlı bir sigorta ürünü olduğunu, bu nedenle kurumsal sosyal sorumluluk projeleri planlarken hedef kitlenin ihtiyaçları ve özelliklerini göz önünde bulundurduklarım söyledi. 

Sigorta eğitimi DASK, 2009'dan bu yana "Hürriyet Treni" ve 'Tay Hatları TIR"ıyla deprem riski yüksek il ve üçeleri dolaşıp deprem ve zorunlu deprem sigortası eğitimi veriyor. 

Anadolu Buluşmaları DASK, deprem ve zorunlu deprem sigortasıyla ilgili bilinçlendirme faaliyetlerine yerel yönetimleri dahil etmek amacıyla düzenlediği "Anadolu Buluşmaları" ile Türkiye'yi şehir şehir gezerek deprem riski, zorunlu deprem sigortası ve kentsel deprem bilinci gibi pek çok konuda il yöneticileri ve yerel bölge halkınabilgi veriyor. 

Depreme DayanıklıBina Tasarımı Yarışması DASK, inşaat mühendisi öğrencilerinde depreme karşı dayanıklı yapı bilincini geliştirmek için "Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması"nı Türkiye'de ilk kez bu yıl hayata geçirdi. Büyük ilgi çeken yarışma, ödüller de kazandı. 


Dünya Özel Ek


Geri Dön